Eva Nada píše:z rohatého cosi, co bývalo těhotné a rodilo cosi najednou žijící v pravdě?
Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.
- Jan, 14:6
Nikdo nevychází z Matky než skrze Pravdu.

Eva Nada píše:z rohatého cosi, co bývalo těhotné a rodilo cosi najednou žijící v pravdě?
honzam píše:Nikdo nevychází z Matky než skrze Pravdu.Za tři měsíce mám termín a uvidí se, jestli se ten nový stav Pravdy v srdci nějak změní.
honzam píše:Díky za případnou pomoc. Věřím, že Pravda nakonec zvítězí. Nový stav trvá už měsíc jen s jedním krátkým výpadkem na cca 12 hodin. Byl jsem schopný ho sám večer vrátit a prožil ten obrovský rozdíl, který se však obtížně popisuje. Přítomnost té Pravdy zdaleka převyšuje cokoliv jsem dřív zažil i pocity mateřství. Je to něco za pocity a myšlenkami spjatého se samotnou existencí a životem.
armin píše:Je něco nového?
armin píše:Překvapuje mne, jak opravdu hledajících Pravdu je tak málo.
O čem je opravdová duchovnost? Duchovní cesta?
O čem je ta Pravda?
honzam píše:Popsal bych tu Pravdu jako intenzivní stav pravdivosti v srdci, který není vztažený k něčemu konkrétnímu v mysli a světě kolem. Je to Pravda samotná bez obsahu, ve které se ztrácí vjem vlastní osoby.
Nic píše:honzam píše:Popsal bych tu Pravdu jako intenzivní stav pravdivosti v srdci, který není vztažený k něčemu konkrétnímu v mysli a světě kolem. Je to Pravda samotná bez obsahu, ve které se ztrácí vjem vlastní osoby.
Mohl by ses teď z téhle intenzivní pravdivosti v srdci vyjádřit, kdo jsem ve Tvém srdci?
honzam píše:Ne. Tu pravdivost neumím k ničemu vztáhnout. O ničem konkrétním nevypovídá, jen existuje bez obsahu.
Nic píše:honzam píše:Ne. Tu pravdivost neumím k ničemu vztáhnout. O ničem konkrétním nevypovídá, jen existuje bez obsahu.
Existuje bez obsahu. Takže Pravdou je existence bez obsahu, bez možnosti cokoliv k čemukoliv vztahovat. A není možné si o tom cokoliv pravdivého
myslet, cokoliv konkrétního o tom tvrdit. Ano?
Existuje nějaká jiná Pravdivá existence, než tahle?
honzam píše:Tu pravdivost nemůžu k ničemu vztáhnout ani k existenci něčeho nebo někoho. Je sama o sobě jako kontinuální Pravda-Pravdivost bez obsahu.
honzam píše:Můžu spekulovat, že přítomnost té Pravdy ruší mé vnímání těch spojených okřídlených hadích těl. Když budu spekulovat ještě trochu víc, jeví se to tak, že v přítomnosti té Pravdy vstupuje do vědomí vjem samotných velkých mandlovitých očí, ale můj vjem sebe sama se ztrácí. V tom se to trochu podobá stavu, kdy jsem se v letech 2007-2010 nedokázal uvědomovat a ještě nevnímal žádné hady. Tlaky v hrudníku při pokročilém těhotenství ustoupily. Stále jsem však schopný vnímat plod a jsem zvědavý, jestli ta Pravda zůstane i po porodu.
já jako okřídlená hadí bytost a tlaky v těhotenství -> Pravda, velké mandlovité oči a úleva v hrudníku
Pravda je stav bez ega.
Nic píše:Takže je možné to vyjádřit i tak, že když v pravdivosti zkoumáš, kým ten druhý je, oddělenost zmizí a zůstává jen Pravda? Je to tak, že pravda nemá nic společného s tím, co si o druhých nebo o sobě myslíme?
Nic píše:Takže můžeš spekulovat, to znamená, může tady být i při té pravdivosti mysl se svými spekulacemi, ve kterých si uvědomuješ tvar, formu, tělo?
Ale v přítomnosti Pravdy se vnímání těl (forem, obsahů, rozlišností) ruší?
Nic píše:Je možné říct, že přítomnost Pravdy přináší úlevu?
Nic píše:Je možné říct, že Pravda je vědomá, uvědomitelná?
Nic píše:Je nějaký vztah je mezi Pravdou a myslí?
Nic píše:Pravda je stav bez ega.
Můžeš k tomu napsat něco víc? Jak vypadá život s egem a jak vypadá život v Pravdě?
Jaký je mezi tím rozdíl?
Nic píše:Jak je možné nebo co přispívá k tomu, aby se jedno proměnilo v druhé?
honzam píše:Jak vypadá život s egem a jak vypadá život v Pravdě?
Jaký je mezi tím rozdíl?
Líbí se mi to. Zajímá mě to. Chci to poznávat a úplně se tomu odevzdat. Pravda je větší než já, Ty, jedinec, ale neumím to specifikovat.
honzam píše:Nic píše:Takže je možné to vyjádřit i tak, že když v pravdivosti zkoumáš, kým ten druhý je, oddělenost zmizí a zůstává jen Pravda? Je to tak, že pravda nemá nic společného s tím, co si o druhých nebo o sobě myslíme?
Tohle jsou jen spekulace (zkoumání, přemýšlení když), ke kterým nemá ta Pravda přímý vztah.Nic píše:Takže můžeš spekulovat, to znamená, může tady být i při té pravdivosti mysl se svými spekulacemi, ve kterých si uvědomuješ tvar, formu, tělo?
Ale v přítomnosti Pravdy se vnímání těl (forem, obsahů, rozlišností) ruší?
Opět spekulace bez vztahu k Pravdě. Vnímám své lidské tělo lépe než dřív.
honzam píše:Nic píše:Je možné říct, že přítomnost Pravdy přináší úlevu?
Úlevu od tlaků v hrudníku, když dítě víc naroste.
honzam píše:Nic píše:Je možné říct, že Pravda je vědomá, uvědomitelná?
Spíš uvědomitelná, zatím ji nevnímám jako to předpokládané kolektivní vědomí šedivek a jejich jednotu.
honzam píše:Nic píše:Jak je možné nebo co přispívá k tomu, aby se jedno proměnilo v druhé?
Obecně těžko říct. Já jsem přemýšlel o své proměně a té vizi o vílách a odevzdal jsem celé své okřídlené tělo se vším, co k němu patří, ostatním šedivkám, aby jim bylo jako kolektivu k užitku. Pak začalo mizet (křídla, rohy, ocas), víc jsem opět začal vnímat své lidské fyzické a objevila se ta Pravda v srdci a silnější vjem těch velkých mandlovitých očí.
honzam píše:Pro mě je nyní na pováženou, že jsem se ještě nedávno vnímal jako Ďábel v srdci, kde byla temná díra a teď je tam místo toho najednou jakási jsoucí Pravda, která se jeví neosobně.
Nic píše:(1) Můžeš k tomu napsat ještě něco víc?
(2) Dalo by se zkoumat bez spekulací?
(3) Bez přemýšlení o tom?
(4) Pravdu, kým jsi, kým jsou ti druzí, čím je to, co je, bez přemýšlení?
(5) Je možné zakoušet tu kvalitu, jakou to má?
(6) Kdo jsi?
(7) Kdo jsou ti ostatní?
(8) Jsou jen tělem, nebo něco víc?
(9) Je to stejné?
(10) Je v tom rozdíl?
(11) Díky, je to tím, že Ty sám jsi mnohem éteričtější, než jakákoliv hmotná forma?
(12) Můžeš napsat, jestli vnímáš nějaký rozdíl mezi vědomím a uvědoměním, a jestli ano, tak jaký?
(13) Co podle Tebe způsobilo proměnu, že křídla, rohy, ocas začaly mizet a objevila se Pravda v srdci?
(14) Vnímáš nějak kým jsi po celou tu dobu?
(15) Jsi teď někým jiným, než když jsi byl v roli ďábla?
(16) Změnila jsoucí Pravda přímo Tebe, nebo jen vyjasnila jiný pohled na Tebe?
Od narození to vnímám různě. Má to svůj vývoj.
Sám jsem teď hodně málo.
Nic píše:(1) Je tady nějaká spojnice, která je celou dobu stejná?
(2) Je v tom vývoji nějaká Pravda, která se nemění?
(3) Dá se tomu rozumět tak, že čím méně jsi něčím, tím zřejmější Pravda je?
(4) "Pravda je stav bez ega" - je to poznání bez spekulací?
(5) Dalo by se bez spekulací poznat, jestli jsem nebo nejsem nic?
honzam píše:Nic píše:(1) Je tady nějaká spojnice, která je celou dobu stejná?
(2) Je v tom vývoji nějaká Pravda, která se nemění?
(3) Dá se tomu rozumět tak, že čím méně jsi něčím, tím zřejmější Pravda je?
(4) "Pravda je stav bez ega" - je to poznání bez spekulací?
(5) Dalo by se bez spekulací poznat, jestli jsem nebo nejsem nic?
(1) Pravda
(2) Pravda je stále stejně pravdivá, jen jsem to dřív nepovažoval za důležité.
(3) Ano
(4) Je to citát, který se vztahuje k (3).
(5) Když tu píšeš pod jménem Nic, a tak jsi ten, kdo se nazval Nic. Ostatní jsou hrátky ega, které řeší, čím je.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků