Jářek píše:Čus, koukám, co tu nového
Jo ochranu jsme se taky učili, proti negativním silám, co rády pozornost svádějí ze středu do stran...
honzam píše:Paradoxy píše:Možná si tak přijdu, ale vzhledově jako zavražděná mladá dívka nevypadám
Taky tak nevypadám a dlouho jsem si nejrůznější věci neuměl vysvětlit. Jako kluk jsem míval zvláštní představy, kdy se princezna snažila přesvědčit rytíře, aby nesekal drakovi hlavu, protože ten drak není zlý. Snažila se ho bránit. Později v dospívání se to proměnilo do obrazů umírajících a mrtvých dívek, ke kterým jsem cítil erotickou touhu se přidat, i když jsem se vnímal jako muž. Nemohl jsem jít do vztahu, protože jsem hluboko cítil, že bych tím byl nějaké úžasné dívce nevěrný. Říkal jsem si, že to může být zastydlá vzpomínka na nějakou velkou lásku z minulého života. Bylo to už předtím než začala ta proměna. Až vhled do minulého života mnohem později mi to dostatečně objasnil.
Paradoxy píše:Trini píše:Paradoxy píše: já se třeba i stále celoživotně léčím z naivity.
Já jsem ráda naivní. Raději se soustředím na to, co je v druhém člověku pozitivní - a něco pozitivního, dobrého je v každém - než ho posoudit jako lháře, protože někdy zalhal, nebo jako zloděje, protože si vzal, co mu nepatřilo. Myslím si, že když ho budu vidět jako zloděje, tak se to v něm bude tou mou projekcí jen ještě víc posilovat, místo, aby se od toho mohl osvobodit. Když mi někdo bude ubližovat nebo škodit, tak se před ním budu chránit, ale nebudu ho posuzovat jako zlého a špatného člověka. Kdo ví, co ho vede k tomu, že se tak chová.
Trini já to jako ty nemám, beru to tak že každý je nějak vybarvený. Pokud někdo manipuluje roky s firemním majetkem, tak prostě lhář a podvodník je, má to v povaze.
Paradoxy píše:Co jsi měl za vhled do minulého života?
Paradoxy píše:Jářek píše:Čus, koukám, co tu nového
Jo ochranu jsme se taky učili, proti negativním silám, co rády pozornost svádějí ze středu do stran...
Čus,
Já ochranu nedělám. Jasně negativní věci člověk rozpoznat dokáže. Ale jak třeba rozpoznáš něco negativního, co se tváří jako pozitivní?.
Paradoxy píše:Božena němcová byla češka nebo se narodila v německu a byla původně němka?
Paradoxy píše:Ta žena, o které píšeš, byla tedy německá válečná hrdinka, která pomohla čechům?
honzam píše:Paradoxy píše:Božena němcová byla češka nebo se narodila v německu a byla původně němka?
Ne. Božena Němcová žila o století dřív.
honzam píše:Paradoxy píše:Ta žena, o které píšeš, byla tedy německá válečná hrdinka, která pomohla čechům?
Ne. V tuhle chvíli nevím o vazbách na Česko nebo protektorát, proto je to tak zvláštní. Odvážná byla.
Paradoxy píše:Pomáhala druhým?
Jářek píše:Paradoxy píše:Jářek píše:Čus, koukám, co tu nového
Čus,
Já ochranu nedělám. Jasně negativní věci člověk rozpoznat dokáže. Ale jak třeba rozpoznáš něco negativního, co se tváří jako pozitivní?.
No, možná nevíš jak.. o co vlastně jde. Nevím přesně v čem spočívá ta od pana Tomáše, jen jsem o tom v nějaké diskuzi slyšel a přišlo mi to v důsledku podobné.. Ta, co jsme se učili v józe, je vlastně o ochraně subtilního systému nádí a čaker. Na který mají negativní energie z okolí - čímž jsou míněny i "nálady" vlastního ega - nepříznivý vliv.
Jde v podstatě o vnitřní "práci", kdy tou pozorností (poeticky řečeno), je kolem toho nitra rozdmýchán oheň, jenž ty negace nepustí do středu (čistého vědomí), takže tu pozornost z něj nevytáhnou k sobě (do toho ega).. a ona to jen pozoruje, je si toho vědoma, ale neúčastní se toho ve smyslu, že se tím nechá pohltit, a tím ztratit ten "střed".
A já neříkám, že je to snadné. Neb tu musí být to čisté rozlišení - co jde z ega, a co jde z ducha...
To je právě to, co je třeba naučit se cítit, je-li k tomu tah, být to přirozené, pokud už to není otevřené samo sebou z minula, třebas i toho dávného a pradávného...
Jde to vše v každém, jak jde, prostě. Nic se nedá předhonit, přijmout ani odevzdat, co nebolo procítěno, propochopeno...
Pohoda jazz.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků