vostalpetr píše:((a o něčem podobným psali i nějací dva lidé, kteří se vrátili z Afriky, kterou snad procestoval úplně celou, psali, že ti chudáci nejsou ti afričané, ale my))
watta píše:nemám ráda, když se na mě usmívají cizí lidi - já se na ně taky neusmívám.. zkus se neusmát na někoho, kdo se na tebe směje - hned si o tobě něco pomyslí. to je společnost pokrytců.
watta píše:ale zkus se neusmát na někoho, kdo se na tebe směje - hned si o tobě něco pomyslí. to je společnost pokrytců. radost se nevyjadřuje tím, že se usmíváš NA NĚKOHO, ale tím, že se usmíváš. a to se opravdu hodně dobře pozná.
Petr píše:watta píše:ale zkus se neusmát na někoho, kdo se na tebe směje - hned si o tobě něco pomyslí. to je společnost pokrytců. radost se nevyjadřuje tím, že se usmíváš NA NĚKOHO, ale tím, že se usmíváš. a to se opravdu hodně dobře pozná.
jj ale vsechno se prece meni .
je ale fakt, ze i kdyz se usmivas ne na nekoho, ale "vseobecne", tak kdyz nekoho potkas, tak svuj usmev se muzes zintenzivnit, tak ze se vlastne usmivas sama i na nekoho zaroven.
Kazdopadne jsi vystihla ten kamen urazu, ktery to v sobe zase muze nest (ale nemusi, a to je prave ta zmena, ktera si myslim, ze uz je v pohybu), to ze se nekdo usmeje a ocekava, ze se na neho usmeji lide zpet, a beda jestli ne .
Nemusi se ani jednat o usmev od ucha k uchu, ale o vnitrni usmev, vnitrni respekt - ale i to vse se da odecist z tvare, z vyrazu.
vostalpetr píše:No já to taky po někom nechci,
ale to, jestli tohle lidi dělají, nebo nedělají ukazuje jejich vnitřní nastavení či náladu
vostalpetr píše:no neustále se učíme,
ale úsměv znamená všude to samé: RÁD TĚ VIDÍM,
a tak když už se náhodně střetnou pohledy dvou lidí v metru kteří jsou si úplně cizí,
tak to prostě znamená tohle a funguje to naprosto stejně v metru v Dillí jako v metru v Praze
vostalpetr píše:takže já mám rád, když se na mě někdo usměje, mně to přijde přirozeně lidský mimo nějaký pravidla společenskýho chování, protože v podstatě lidi mají vcelku rádi lidi, i když je ti druzí občas dost pořádně "serou" takže mají chut je postřílet, což nakonec sem tam někdo udělá, jako třeba nedávno na slovensku
Petr píše:Ať se každý usmívá, tak jak cítí, a nemusí se usmívat, tak ja to zrovna necítí.. Můžeme si maximálně přát, aby čím dál tím víc lidí se cítilo tak, že se chtějí usmívat. Ale formou nařízení dělat něco, co s námi není zrovna v souladu, vede vždy k rezistenci toho jedince a ve výsledku k daleko větším problémům, než to usmívání se/ neusmívání se.
Na druhou stranu mám teď dojem, že někdo kdysi dokázal, že už i obyčejné zformování naší tváře do tvaru úsměvu má na nás pozitivní psychický efekt.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník