Jářek píše:PS. Já mám citace Trini rád, páč jsou věcné.
Děkuji, Pedrito. Před lety jsem opravdu hodně citovala. Byla jsem nadšená z toho, co říkali Ramana, Nisargadatta a E. Tomáš. Pak mne to pomalu přešlo, ale samozřejmě se mi pořád moc líbí jejich rozhovory, velmi si jich vážím a mám je ráda.
Za mou poslední citaci na Poradně, kterou jsem chtěla zaštítít tvrzení Paradoxy - podle Evy zřejmě egoisticky - že mistři kladou důraz na rovnováhu mezi citem a rozumem, mne Jana začla honit jak nadmutou kozu, že jsem si ten citát vymyslela. E. Tomáš v něm citoval Krišnamurtiho - podle Evy je to zaštitování a egoistické. Bylo mi předem jasné, že jak Jana si přečte slovo rozum, tak začne vidět rudě. Ale když Eva citovala Krišnamurtiho, tak se to Janě moc líbílo a pochválila ji - bylo to totiž o lásce.
Jářek píše:Všechno má svůj čas Paradoxy...
Žijem z Toho, vše je jak má být. Na tej cestě. K domovu, z nějž jsme, jak ten paprsek vyletěli, a on se lomí, v mnoha ploškách projevu. Vytváří stíny i duhu v kapkách odstínů tím dané palety... Pro zdůraznění nebe...
Proto se mi ten výraz paprsek Nadjá tolik líbí, protože vyjadřuje, že ve skutečnosti jsme nikam nevyletěli, že paprsek Nadjá je stále Nadjá. Ani nevím, jestli ten výraz paprsek Nadjá E. Tomáš sám vytvořil nebo ho od někoho převzal. To se Evě vůbec nelíbí, všechno by podle ní měla být jen vlastní slova. Teda kromě té Jednoty Bytí. To vidí v pořádku. Mne zase nějaká jednota bytí nezajímá. Copak může být bytí nejednotné?