OK Gorodockyj … sleduješ tedy to co jsi myslíš, že jsi a to metodou, jak pozorovat iluzorní já … prozkoumáváš to co si myslíš (to myslíš je zásadní) že jsi. Tedy to co jsi převzal za své od rodičů a společnosti. Je tu tedy někdo kdo zkoumá něco co neexistuje … a všechno co jsem chtěla svými vstupy na tvém topicu je akorát nabídka zaměřit pozornost přímo k tomu kdo zkoumá … aby mohlo dojít k přímému sebeuvědomění … to je vše. A vlezla jsem ti sem proto, že tvrzení o tom, že neexistuješ je zavádějící … neexistuje to co jsi si o sobě myslel, ani to není přesné - méně matoucí je vyjádření, že všechny představy a omezení, které jsi o sobě převzal za své, jsou iluzí a neodpovídají skutečnosti … to lze přímo nahlédnout a i za pomoci metody, kterou zde doporučuješ a já věřím, že k tomuto prohlédnutí u tebe došlo …
nicméně ty sám jsi a nejen to, vždycky jsi byl a budeš, nezrozený a nepodléhající smrti … zdá se však, že o tom nemáš tušení … to co tu píšeš a radíš mi tedy připadá, jako říct A a nedodat B … reakce lidí jsou tomu odpovídající a je to vidět i v reakci toho chlapce co jsi tu uvedl … nakonec se to obráží i v názvu stránek co jsi založil … pravda ale není krutá … pravda je naopak velmi osvobozující …
Podívej se do textů Tolleho, když jsi ho tu zmínil a uznáváš ho jako probuzeného člověka a když ho i na tom foru doporučují … píše o PŘÍTOMNOSTI všeprostupující, nekonečné, ničím nepodmíněné, neměnné, nedefinovatelné myslí … o jejím uvědomění … a o tom, že nejsme tím co jsme si o sobě mysleli … to nelze pochopit myslí, je to ale plně uvědomitelné … je možné uvolnit se od toho co tomu brání …
Konkrétně lze například takto - člověk se zaměří kde vůbec je pociťováno centrum uvědomování, jestli jsou nějaké hranice toho a pokud ano kde končí a kde začínají, jestli to má nějaký tvar, jestli by se to dalo nějak definovat, případně jak a ve vztahu k čemu, jestli se něco mění ve vnímání, když je pozornost k tomu zaměřena atd. atd. atd. …
Zkusil jsi někdy zaměřit pozornost přímo na zdroj bytí ?
Ps. 1) „Pokud jsi již došla k probuzení skrz zjištění, co doopravdy jsi (tak jsem to tedy pochopil), pak nemusíš již žádné pozorování dělat. …“
kdo nebo kde je ten kdo dělá pozorování ? kdo nebo co je ten co pozoruje ?
snad se můžeme shodnout na tom, že je vnímáno, že probíhá pozorování … není s tím žádný problém … probuzením neskončí pozorovací proces … běží dál, stejně jako před tím … a přece je jeden velký rozdíl ! „před“ tím je to co je vnímáno bráno jednou jako žádoucí jednou jako nežádoucí … není tu odkrytá síla Klidu a Míru se vším co se zrovna objeví v záběru … „po“ vše může být jak to je, vnímání plynulého proudu střídajících se vjemů, událostí, jevů … mnoho z probuzených o tom hovoří jako o přijetí

je pouze vnímáno a prociťováno, aniž by k tomu byl zaujímám jakýkoliv postoj tohle chci v záběru, tohle ne … a to dokonce až tak, že pokud nastane reakce ano či ne, tak i to je naprosto OK … a je to velice účastné a bezpodmínečně láskyplné … samozřejmě, pokud je zrovna přítomný uvědomovací činitel …
Ps. 2) nejsem osvícená …