Můj dnešní pohled (zaplaťpánbůh

) je zcela jiný: Myšlení tady je protože v podstatě nic jiného, než myšlení neexistuje. Všechno jsou jen myšlenky neboli, energie neboli vibrace (někdo v tom dělá rozdíl, ale rozdíl v tom není). A práve pomocí svých myšlenek existujeme v této realitě, pomocí nich tvoříme, pomocí nich expandujeme a pomocí nich zažíváme i všechny emoce, všechnu radost nebo strast. Záleží jen na nás.
Neboli proč myslíme? Abychom mohli prožívat to, co chceme, abychom mohli prozkoumávat tuhle realitu a vybírat si z ní a zažívat, co chceme, abychom ji mohli utvářet a dále obohacovat a pomocí prožívaných emocí, které jsou víceméně těmi body, které získáváme za celé tohle dobrodružství, se učíme a "rosteme".
Proto.
A jsem velice rád za svojí mysl a své myšlenky a velice rád se učím je směřovat tam, kam chci.
................................................................................................................................
To je naprosto v pořádku,
podle mě tenhle svět, jenž vytvořilo Vědomí (Bůh) samo v sobě a samo ze sebe je zde proto,
aby bůh tak pomocí imaginaci omezení sebe sama dosáhnul božské dokonalosti:
..................................
I - M A G I - N A T I O N
I - MAGI - NATION
JÁ - jsem - KOUZELNÍK - jsme - NÁROD
JSME NÁROD KOUZELNÍKÚ !
JSTE NÁROD KOUZELÍKÚ! To jste! A můžete použít vaši představivost k vytvoření takového druhu národa a světa, který preferujete. Imaginace je nesmírně mocný nástroj a budeme mluvit o tom, jakými způsoby se to děje. A jak můžete použít vaši obrazotvornost velmi mocným způsobem a dovolit vytvořit takové změny. Budeme mluvit o tom, jakými způsoby se to děje. A jak můžete využít vaši představivost velmi mocným způsobem k tomu, abyste dovolili a vytvořili ty druhy změn, které byste preferovaly, aby byly reprezentovány ve vašich životech individuálních a také ve vašich životech kolektivních a globálně.
((
viewtopic.php?f=74&t=1349&p=7727#p7727))
TOTO JE NAPROSTO V POŘÁDKU,
((HYBNOU SILOU JE OPTIMISMUS JENŽ ŘÍKÁ "VYBUDUJEME BOŽÍ KRÁLOVSTVÍ ZDE NA ZEMI" ,
A VÍRA VE SPRÁVNOST NAŠEHO MYŠLENÍ A VÍRA V SEBE SAMA))
TO JE TVOŘIVÝ PROUD BOŽÍ VŮLE PLATNÝ PRO CELÉ STVOŘENÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a SOUČÁSTÍ tohoto tvořivého božího proudu je i JOGA:
JOGA ZNAMENÁ SJEDNOCENÍ (NIKOLI POPŘENÍ) poznání, že, SAMSÁRA JE NIRVÁNA
Samozřejmě, joga se jeví mnoha lidem jako něco NEGUJÍCÍHO tento svět,
jako něco, co jde proti proudu tvoření,
a výrok "obrate se dovnitř" mění směr naší pozornosti, a říká vy nejste svět, vy nejste tělo, vy nejste pocity a myšlenky, vy nejste v času a prostoru apd.
((proto třeba také píši, že myšlenky jsou něco velmi cizího a rušivého, ALE TO NENÍ KONEČNÉ POZNÁNÍ))
a celej tenhle systém funguje na staré dobré známé ideji:
POZNEJ SÁM SEBE (POMOCÍ NEGOVÁNÍ) A POZNÁŠ BOHA A UNIVERSUM
tedy jde se pozorností proti proudu tvoření (negování) do ZDROJE, BOHA, JÁ, aby se pak následně poznalo, že celé stvoření není nic jiného, než Bůh sám o sobě
((to všechno jsou ony technologie jako otočení pozornosti na pozornost, přítomnost ted a tady))
A pak je zde, opět jako SOUČÁST BOŽÍHO TVOŘENÍ,
poněkud jiný jogínský koncept, který v podstatě říká VŠECHNO JE ON, JEDNO VE VŠEM A VŠECHNO V JEDNOM,
a to je ADVAITA, která hovoří o NE-DVOJNOSTI SVĚTA,
tedy že samsára je nirvána,
a technikou tohoto náhledu není NEGOVÁNÍ, ale PŘIJÍMÁNÍ
Prostě se rovnou přijme, že všechny pozorované jevy, tedy celý svět včetně mně samotného je ON,
a aby to přijmutí bylo dokonalé, říkám, že musí proběhnout "skrze" LÁSKU,
nebot jen LÁSKA DOKÁŽE PŘETRANSFORMOVAT TO ROZDĚLENÉ A PROTIKLADNĚ SE JEVÍCÍ V NE-DVOJNÉ POCHOPENÍ,
ŽE SAMSÁRA JE NIRVÁNA
Samozřejmě, že mezi člověkem, který tvoří jen pomocí svých optimistických představ, jenž jsou v podstatě negování současného stavu a člověkem, který realizoval ne-dvojnou realitu je poněkud rozdíl.
((asi jako prvnáčkem na základce a vysokoškolákem píšící sou závěrečnou dizertační práci))
On samozřejmě je rozdíl i mezi těmi, kteří realizovali ne-dvojnou realitu,
podle hloubky jejich pochopení,
proto je tak těžké popsat realizovaného mistra,
ale myslím, že ona archetypální představa moudrého starce jenž přijímá celý svět a září jako slunce

bez rozdílu na všechny "hodné" i "zlé" lidi je vcelku správná...
Jsou samozřejmě různé "úrovně" boží tvorby,
ale myslím, že každému je vcelku jasné, že láska sama o sobě je tou nejkrásnější tvorbou samou o sobě,
vždyt i pomocí optimistického náhledu že je třeba změnit současný stav není nic jiného, než najít lásku (štěstí)