Lída píše:Jana píše: Možná nejlepším řešením je dovolit si v ničem se nevyznat. Nevyznám se v tom, ale je fajn, že mi to je docela jedno.
Při vaření, když se vybírá ze špajzu, co potřebujeme na omáčku, to musí být přímo dobrodružné - v ničem se nevyznat a cítit se fajn, že je to docela jedno. Pokud má člověk dost peněz na jídlo ve slušné restauraci, proč ne![]()
Jana píše:Lída píše:Jana píše: Možná nejlepším řešením je dovolit si v ničem se nevyznat. Nevyznám se v tom, ale je fajn, že mi to je docela jedno.
Při vaření, když se vybírá ze špajzu, co potřebujeme na omáčku, to musí být přímo dobrodružné - v ničem se nevyznat a cítit se fajn, že je to docela jedno. Pokud má člověk dost peněz na jídlo ve slušné restauraci, proč ne![]()
Jedna věc je, když jsme přesvědčení, že víme, že to musí být tak a ne jinak a pak si děláme starosti, aby to nakonec nedopadlo jinak, než si myslíme, že by to mělo být...
Lída píše: Pokud jde o mě, nemám potřebu dovolit si v ničem se nevyznat, aby mi bylo jedno, co je co ...
Ale je možné, že mluvíme o podobných zkušenostech, když si také neděláš starosti...
Lída píše:Jo, akorát nemám potřebu to vysvětlovat druhým jako nevědomcům, Jani, protože nevycházím z předpokladu, že všichni ostatní chybují a jen já vím, jak to správně je
Lída píše:Takže dvě různý dvojnosti?
Jana píše:Lída píše:Jo, akorát nemám potřebu to vysvětlovat druhým jako nevědomcům, Jani, protože nevycházím z předpokladu, že všichni ostatní chybují a jen já vím, jak to správně je
Nevysvětluji to druhým, pouze je tu tendence to popsat.
Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
vostalpetr píše: pro mě advaita říká, že všechno je v pořádku,
zatímco dvojnost říká, že něco není v pořádku, prootože něco je mimo boha a bůh to nemá pod kontrolou,
a já to tedy musím napravit, třeba tou meditací...
Jana píše:Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Je tu ještě někdo jiný, než JÁ?
Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Lída píše:Jana píše:Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Spolehlivý, vždycky zafunguje, viď?
Holt někdo trpí chronickou samomluvou
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků