Lída píše:Jana píše: Možná nejlepším řešením je dovolit si v ničem se nevyznat. Nevyznám se v tom, ale je fajn, že mi to je docela jedno.
Při vaření, když se vybírá ze špajzu, co potřebujeme na omáčku, to musí být přímo dobrodružné - v ničem se nevyznat a cítit se fajn, že je to docela jedno. Pokud má člověk dost peněz na jídlo ve slušné restauraci, proč ne
Jana píše:Lída píše:Jana píše: Možná nejlepším řešením je dovolit si v ničem se nevyznat. Nevyznám se v tom, ale je fajn, že mi to je docela jedno.
Při vaření, když se vybírá ze špajzu, co potřebujeme na omáčku, to musí být přímo dobrodružné - v ničem se nevyznat a cítit se fajn, že je to docela jedno. Pokud má člověk dost peněz na jídlo ve slušné restauraci, proč ne
Jedna věc je, když jsme přesvědčení, že víme, že to musí být tak a ne jinak a pak si děláme starosti, aby to nakonec nedopadlo jinak, než si myslíme, že by to mělo být...
Lída píše: Pokud jde o mě, nemám potřebu dovolit si v ničem se nevyznat, aby mi bylo jedno, co je co ...
Ale je možné, že mluvíme o podobných zkušenostech, když si také neděláš starosti...
Lída píše:Jo, akorát nemám potřebu to vysvětlovat druhým jako nevědomcům, Jani, protože nevycházím z předpokladu, že všichni ostatní chybují a jen já vím, jak to správně je
Lída píše:Takže dvě různý dvojnosti?
Jana píše:Lída píše:Jo, akorát nemám potřebu to vysvětlovat druhým jako nevědomcům, Jani, protože nevycházím z předpokladu, že všichni ostatní chybují a jen já vím, jak to správně je
Nevysvětluji to druhým, pouze je tu tendence to popsat.
Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
vostalpetr píše: pro mě advaita říká, že všechno je v pořádku,
zatímco dvojnost říká, že něco není v pořádku, prootože něco je mimo boha a bůh to nemá pod kontrolou,
a já to tedy musím napravit, třeba tou meditací...
Jana píše:Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Je tu ještě někdo jiný, než JÁ?
Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Lída píše:Jana píše:Lída píše:Aha. A komu, když ne druhým?
Spolehlivý, vždycky zafunguje, viď?
Holt někdo trpí chronickou samomluvou
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků