Trini píše:No, právě. A ty si samozřejmě o sobě myslíš, že jsi ten zkušenější. Ale klidně si to mysli, tím víc na sebe prozradíš, co si sám vůbec neuvědomuješ.
No alespoň mně pak může někdo upozornit na to, co si neuvědomuji.
Trini píše:No, právě. A ty si samozřejmě o sobě myslíš, že jsi ten zkušenější. Ale klidně si to mysli, tím víc na sebe prozradíš, co si sám vůbec neuvědomuješ.
Alaja píše:A jak jste na tom se svými "učiteli" vy?
armin píše:Trini píše:No, právě. A ty si samozřejmě o sobě myslíš, že jsi ten zkušenější. Ale klidně si to mysli, tím víc na sebe prozradíš, co si sám vůbec neuvědomuješ.
No alespoň mně pak může někdo upozornit na to, co si neuvědomuji.
Trini píše:Na rozdíl od tebe je tady většina upřímná - na rovinu řeknou, že nevyžádané rady nechtějí. Ty o ně taky nestojíš, ale chceš je dávat druhým, a proto tvrdíš, že jsi za nevyžádané rady vděčný. Kdy jsi tady někomu byl za nevyžádanou radu vděčný?
K zamyšlení je to od M. Tomášové : "Proč zrovna ty?" Asi o tobě moc dobré mínění neměla, jinak by takto nereagovala.
jestli jen kážeš vodu a sám piješ víno.
armin píše:A pak si sama odpověděla "asi že jsi se staral (duchovně) o ty své kamarády"
Alaja píše:armin píše:A pak si sama odpověděla "asi že jsi se staral (duchovně) o ty své kamarády"
Ve vyprávění jiných , co jezdívali na tu chatu, jsem dosud nenarazila na nějaké speciální starání se o někoho. Nevím, co si mám pod tím představit a koho.
Jednalo se o kamarády z chaty nebo o kamarády odjinud?
A jaké bylo to starání se?
armin píše:honzam píše:Že v tom příspěvku kážeš vodu a piješ víno.
Mohla bys to nějak konkrétně rozvést?
Alaja píše:armin píše:A pak si sama odpověděla "asi že jsi se staral (duchovně) o ty své kamarády"
Ve vyprávění jiných , co jezdívali na tu chatu, jsem dosud nenarazila na nějaké speciální starání se o někoho. Nevím, co si mám pod tím představit a koho.
Jednalo se o kamarády z chaty nebo o kamarády odjinud?
A jaké bylo to starání se?
honzam píše:Upozorňuješ druhé na nešvar způsobený jejich mindráky (nehodnotím, zda oprávněně), kdy potřebují být veřejně lepší než někdo jiný a v tom samém příspěvku napíšeš, že jsi v poznání sebe sama lepší než oni. Přijde mi to úplně absurdní. Takový malý test na narcistickou poruchu ... Setkal ses někdy na poradně nebo na inspiruj s někým, kdo by znal sám sebe víc než Ty?
armin píše:Jednalo se o kamarády (i kamarádky....
armin píše:A někoho takového blízkého přirozeně hledám, proto ty mé provokativní komentáře, aby se takový, pokud by tu byl, projevil.
armin píše:Potkal jsem více sebe-uvědomělých lidí, ale tady na inspiruj nebo poradně se mi tak zatím nikdo nejeví.
Alaja píše:A jak jste na tom se svými "učiteli" vy?
14./15.7.2000
V posledních dnech vpadávám do „alfy„ velice snadno. Jednou snad ještě dřív, než jsem se rozhodla, že bych chtěla meditovat.
V pravé dlani mám pocit, že mne kdosi drží za ruku (v místnosti jsem ale sama). Tuto noc mne „to„ drželo po celou dobu meditace.
…
Ponořila jsem se docela snadno. Přemýšlím o sobě, snažím se zkoumat své nitro. Vynořují se mi před očima různé životní situace. Příčiny znám a vím, že se už nebudou opakovat. Tak se rozplynou a je klid. Stále mne někdo drží za ruku.
Vize – nějaká místnost, otevřené dveře do další místnosti a v nich stojí nějaká žena, štíhlá, hezká. Věk – snad kolem 30, Na sobě má květované šaty. Vlasy hnědé, delší. Vjem zase mizí.
Ptám se kdo to je – kdo mne drží za ruku. Po chvilce se mi v myšlenkách vynořuje jméno EMA. Chvíli jsem přemýšlela, zda nějakou žernu tohoto jména neznám, ale na nikoho jsem si nevzpomněla. Otázky žádné nemám.
...
15./16.7.2000 24,00 – 1,30 hod.
Tentokrát to trvalo déle, než jsem se do meditace dostala. Obvyklé metody nezabíraly.
A tak jsem si „udělala„ skleněnou bednu, asi 1 x 1 x 1 metr, plnou toho, co jsem prožila a na co jsem si vzpomněla. Začala jsem ji pomalu otevírat, jako plechovku. Když jsem nazvedla víko, začaly se vynořovat různé vzpomínky, i to , co nevím co je.
Něco z mládí, něco z pozdější doby – ale vše známé věci. A něco, co vůbec moje nebylo...
....
Potom jsem cítila přítomnost čehosi obrovského, nehmotného a přece hmotného. Viděla jsem v tom temném šeru, jak se kroutí velké proudy tmavé energie… a já jsem těsně u toho – jen se dotknou rukou té skoro rovné kolmé průhledné plochy, jenž mne od toho odděluje.. Potom se to stáhlo. Zvolna jsem se z Alfy vracela. Pak jsem se ale znova vrátila. Tentokrát jsem ucítila při každém nádechu nosem vůni vody. Voda – jako ze sprchy, voda jako z bazénu, voda jako z mořské pláže, slaná mořská voda s vůní rybiny. A zrakově? Jako by mne omývaly veliké vlny vody, padající na mne z různých stran, zleva, zprava, různě se kroutily..
Pak to vše zmizelo – konec meditace.
18./19.7.2000 po 24 hod.
Meditace – přiznám se, že jsem skoro všechno zapomněla.
-opět mne kdosi držel za ruku
-cosi se dělo uvnitř mého těla, uprostřed hrudi, nějaký tlak – ale nebránilo mi to v dýchání
-3 – 5 x jsem cítila vůni. Pokaždé byla trochu jiná. Některá přímo „chutnala„ sladce (jak se dá při nádechu nosem rozeznat chuť?). Ale všechny byly velice příjemné, nevím, k čemu bych je mohla přirovnat.
-měla jsem dojem, že se mi kdosi snaží pomáhat, ale nevím k čemu…
-mysl jsem udržovala v klidu, i když v jednu chvíli na mne civěla zvířata s vyceněnými zuby. Tak jsem je „pohladila„ úsměvem a vidění zmizelo, aniž mne vyděsilo
-chtěla jsem cvičit dříve, kolem 21 hod., ale náš soused musel mimořádně hrát na harmoniku a zpívat. Tak jsem vše odložila na pozdější hodinu.
honzam píše:armin píše:A někoho takového blízkého přirozeně hledám, proto ty mé provokativní komentáře, aby se takový, pokud by tu byl, projevil.
Co třeba Jana? Ta se zná dokonale, zatímco Ty se znáš jen dobře. Musíš uznat, že její poznání sebe sama je dokonale neotřesitelné. Žádný takový komentář s ním ani trochu nezachvěje. Máš to také tak?
honzam píše:Co třeba Jana? Ta se zná dokonale, zatímco Ty se znáš jen dobře. Musíš uznat, že její poznání sebe sama je dokonale neotřesitelné. Žádný takový komentář s ním ani trochu nezachvěje.
Nic píše:honzam píše:Co třeba Jana? Ta se zná dokonale, zatímco Ty se znáš jen dobře. Musíš uznat, že její poznání sebe sama je dokonale neotřesitelné. Žádný takový komentář s ním ani trochu nezachvěje.
Ano. Mé "jsem" osvobozené od jakýchkoliv představ a ztotožnění, je stejné jako Tvé "jsem", jako "jsem" kohokoliv, kdo existuje. Bez ztotožnění neexistuje žádná úroveň a ani žádné dosažení.
Pokud by měly být dohady, komu se podařilo dosáhnout nejvyšší úrovně, tak nejvyšší úrovně mentálního ztotožnění se podařilo dosáhnout nepochybně Honzamovi. Zatímco většina z nás má tendenci ztotožňovat se pouze s osobní myslí, Honzamovi se podařilo ztotožnit se přímo s univerzální myslí. Proto se také v něm rodí dvojnost.
Zajímavé je, že většina hráčů končí ve hře Líla na políčcích 68 - 69. Honzamovi se podařilo dostat ve hře až na konec.
Alaja píše:
Je vidět, že o místních lidech víš jen to, co si tady o nich přečteš a co si pak svou vlastní myslí navíc upravíš.......
Nic píše:Alaja píše:
Je vidět, že o místních lidech víš jen to, co si tady o nich přečteš a co si pak svou vlastní myslí navíc upravíš.......
Že by i Tys dosáhla toho co Honzam?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků