Lída píše:Aha, takže láska a sobectví (sebe-láska) jsou jedno a totéž
vokecat se dá všechno
Petr píše:Ten chlapek zni nejvyrovnaneji ze vsech hostu, ktere jsem u Abrahama slysel . On si asi nejak uvedomuje, ze tim ze bere, tak i dava
Lída píše:Potřeba expandovat mě – naštěstí – už dost dávno opustila, a musím říct, že bych neměnila ani za nic. Chutí expandovat si ale člověk nejspíš projít musí, na tom je založená celá první část života a biologického růstu. Teprve když si to člověk dostatečně vyzkouší a užije, zjistí, že neustálé expandování je nekonečný pohyb ve spirále, jejíž začátek a konec splývají a k trvalému uspokojení nevedou...
AlfaScorpii píše:Lída píše:Potřeba expandovat mě – naštěstí – už dost dávno opustila, a musím říct, že bych neměnila ani za nic. Chutí expandovat si ale člověk nejspíš projít musí, na tom je založená celá první část života a biologického růstu. Teprve když si to člověk dostatečně vyzkouší a užije, zjistí, že neustálé expandování je nekonečný pohyb ve spirále, jejíž začátek a konec splývají a k trvalému uspokojení nevedou...
Chápu, jak to myslíš, ale zřejmě si každý pod pojmem expanze představujeme něco jiného (viz Petrův příspěvěk), ačkoliv já jsem v tom předchozím příspěvku přímo o expanzi nepsal. Nicméně, když se na Tebe podívám pouze skrze to, jak se projevuješ na těchhle stránkách, tak vidím, že stejně stále toužíš po nových zážitcích, po expanzi. Akorát, že v Tvém případě se to přesunulo do četby a čistě intelektuální činnosti. Nebo bys to nazvala jinak? Zřejmě ano, když se proti expanzi vymezuješ, ale z mého pohledu touha číst stále nové a nové knihy, z kterých tu často dáváš úryvky, číst nové příspěvky na diskuzním fóru, zapojovat se do diskuzí, vidět nová videa, pořady apod., není nic jiného, než touha po růstu, po informacích, po poznání, po životu a v zásadě se nijak neodlišuješ od jiných, kteří třeba i v Tvém věku zase jezdí na zájezdy po Evropě, nebo si kupují zákusky v cukrárně za rohem.
Není to nijak závislé na věku, věk a podle něj množství životních zkušeností (a většinou i množství nabrané rezistence) může jen tuhle touhu výrazně modifikovat.
Tím Ti ovšem nechci naznačit, že bys nebyla spokojená v čisté existenci, ale zároveň vidím, že i Ty chceš zažívat nové věci. To je přesně to, když jsem psal, že mohu být spokojený a přesto toužit zažívat další. Nevím, zda nemůže existovat člověk, který se raduje jen z čisté existence a nechce už nic jiného zažívat, ale já jsem se zatím s takovým nesetkal včetně všech těch svatých, osvícených a realizovaných speakerů, duchovních vůdců, guruů, sádhuů a jiných. A pakliže tito to o osobě tvrdí, pak ve skutečnosti neznají ani sami sebe.
AlfaScorpii píše: když se proti expanzi vymezuješ, ale z mého pohledu touha číst stále nové a nové knihy, z kterých tu často dáváš úryvky, číst nové příspěvky na diskuzním fóru, zapojovat se do diskuzí, vidět nová videa, pořady apod., není nic jiného, než touha po růstu, po informacích, po poznání...
vostalpetr píše:tak se za chvilku budeme muset vtělovat do neutrin a prachových částic...
..........................................................................................
s tím teda já žádnej velkej problém nemám,
nebot "prach jsem a co nevidět se v prach opět obrátím"
Petr píše:Abraham říká, že jediné na čem záleží je vztah mezi ním a ním a všechno ostatní je irelevatní .
watta píše:Petr píše:Abraham říká, že jediné na čem záleží je vztah mezi ním a ním a všechno ostatní je irelevatní .
1. Vztah je záležitost dvou. V tomto případě jídla a onoho člověka - takhle to alespoň zní. Jak člověk zjistí, jestli je jídlo spokojeno s tím, jak s ním člověk zachází? A jak to zjistí tento konkrétní člověk?
2. Kdyby se jednalo jenom o to, jaký vztah má on konkrétně k jídlu (a ne tedy o vztah ve významu recipročním), pak bych musela dodat, že takový pedofil má určitě taky velmi vřelý vztah ke "svým" dětem" a svoji činnost - věřila bych - si parádně užívá.
vostalpetr píše:mě baví růst,
.................
no z toho jsem už vyrostl,
mě už baví jen dělat si ze všeho srandu...
((a jsem zvědavej, jestli i z toho vyrostu))
vostalpetr píše:((jen tak bokem k bodu č.2
pedofil má zcela určitě vřelý vztah ke svým dětem,
a jak jsem četl předevčírem v novinách:
i děti mají vřelý vztah k pedofilům, nebot nabízejí na internetu své hanbaté fotky a videa a i své mladé maso,
no FUJ, FUJ, FUJTAJBL,
ovšem mě to zase tak nepřekvapuje, vzhledem k tomu, že děti začínají dospívat sexuálně již kolem 10 let ba i dříve, je to vcelku přirozené, že to je tak, jak to je
v africe to tak dělaj co je afrika afrikou a nikdo se nad tím nepozastavuje, což je asi dáno tím, že jim do toho nekecá žádnej papež a žádná katolická církev,
zrovna nedávno si papež stěžoval na ateismus čechů,
takže já si asi budu muset taky začít ztěžovat na teismus křestanů...))
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků