Petr píše:Neni nasim zamerem divat se na neco, z ceho mame spatny pocit a snazit se vyvolat pocit dobry.
watta píše:Petr píše:Neni nasim zamerem divat se na neco, z ceho mame spatny pocit a snazit se vyvolat pocit dobry.
tak. a já myslím, že to prostě ani jednoduše nejde
Petr píše: je to o tom, zmenit nase zamereni na zadouci aspekty dane veci a tim zmenit i nase pocitove vnimani.
Jeden takovy pozitivni aspekt, ktery najdeme v kteremkoliv kontrastu, je nove vytvorena expanze, novy potencial rustu, nove misto kam se posunout, novy potencialni stastny pocit, ktery pri pohybu od nezadouciho k zadoucimu zazijeme.
vostalpetr píše:já mám svoje utrpení rád,...vždycky jsem si svoje utrpení pěkně užíval
Jana píše:Přitom pokud někdo na netu píše o zlu, utrpení, špatnostech, vím, že si nevymýšlí, ale jako by žil v jiné realitě, která nemá řešení.
Jana píše:Pokud s takovým člověkem zapředu rozhovor, podezřívá mě, že nosím růžové brýle, že některé věci nechci vidět...
Ale v reálu, když stojím třeba před zmasakrovaným dítětem, tak je tu jen užívání si láskyplné přítomnosti, které se účastní i to dítě a tím pádem tu je stoprocentní zaměřenost jen na žádoucí aspekt a pohyb k žádoucímu, tedy směrem k pohodě toho dítěte.
Je tu tím pádem jen užívání si existence, ať se děje cokoliv.
vostalpetr píše:NO JÁ SI MYSLÍM, ŽE UTRPENÍ JE CESTOU ZPĚT, K SOBĚ SAMA,
takže bych spíše radil si to pořádně užít a prožít,
nežli to nechat být...
watta píše:nojono, to je ten věčný omyl pozitivních myslitelů, kdy se marně snaží několik let přesvědčovat sami sebe, že je to přece růžové, a pak jsou o to víc nešťastní z toho, že není.Petr píše:Neni nasim zamerem divat se na neco, z ceho mame spatny pocit a snazit se vyvolat pocit dobry.
tak. a já myslím, že to prostě ani jednoduše nejde
Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků