Jana píše:Pomůckou, jak se zbavit našeptávače, který má tendenci všechno dělit na dobré a špatné, je obrátit pozornost k Bohu a brát všechno jako Boží dílo, Boží vůli. ON to všechno stvořil, ON je všemohoucí, ON ví k čemu je to dobré, není blbej, když i Einstein tvrdí, že všechno má nějaký smysl, tudíž je fajn, že ON ví, jak to má být. A to se týká i úplně všeho, co se ve mně objeví.
Jde vlastně jen o to přisoudit Bohu větší šarži než našeptávači. Cokoliv Bůh stvořil, dobře stvořil. Tudíž je všechno OK.
Jana píše:Když se chytne mysl vnějších znaků bez účasti srdce, tak z toho musí vzniknout něco jako otec scholastik.
Mysl se s každou reakcí buď zprůzračňuje, nebo hrubne, nic mezi tím. Právě proto védy upozorňují, že "Nikdo, kdo se neodvrátil od špatného chování, nikdo, jehož smysly nejsou ovládány, jehož mysl není soustředěna čili jehož mysl není v klidu, nemůže tohoto Átmana dosáhnout pomocí inteligence. Tento Átman je dosažitelný láskou k Pravdě, odříkáním, přesným věděním a cudným životem nepřetržitě vedeným."
............................................................................................................................................
KLIDNÁ MYSL A OVLÁDNUTÉ SMYSLY JSOU JEN VEDLEJŠÍM DŮSLEDKEM
NAŠEHO SPOČÍVÁNÍ V (OSOBNÍ) PODSTATĚ BYTÍ (VĚDOMÍ ČI POZORNOSTI)...
vostalpetr píše:pokud začnu pročištovat mysl z úrovně mysli, pak je to teprve začarovaný kruh...
Násilné zastavování mysli, snaha o čistotu mysli...
vostalpetr píše:P.S. Duchovní Mistři mají různé nátury... liší se povahou stejně jako my
vysvětlují proto tu cestu, ten způsob, jakým se do žití v přítomnosti sami dostali
Každý z nich se zbavoval jiné kombinace nevědomých překážek, v tom jsme každý jiný, a tak když to, co říkají, nepasuje na mou náturu, protože to není můj týpek, připadá mi to, co říká, jako blbost
................................................................................................................................................
Jasně,
problém je samozřejmě v tom,
že se to pak stanoví jako nějaká "univerzální" cesta pro všechny
a navíc se to začne praktikovat z pozice konatele...
Bavil jsem se se svým kamarádem madarem v indii,
o tom, co může být velkou pomocí na duchovní cestě,
pomocí, která by byla UNIVERZÁLNÍ, A KTERÁ BY NÁS NESTAVĚLA DO ROLE KONATELE
a došli jsme k názoru,
že je to SATTVICKÁ STRAVA...
vostalpetr píše:"Všechno je ON"
Tuhle afirmaci ale nevymyslel Hill.
................................................................................
No tahle afirmace (alespon pro mě) říká:
NEMUSÍŠ SE STARAT O MYSL, NEBOT JE V POŘÁDKU, JE TO ON,
NEMUSÍŠ SE S TÍM NĚJAK TRÁPIT A PŘEMÝŠLET O TOM, PROTOŽE AT VYMYSLÍŠ COKOLI A UDĚLÁŠ COKOLI, TAK JE TO ON
JE TO PŘIJMUTÍ, A KDYŽ NĚCO PŘIJMU, TAK UŽ O TOM NEMUSÍM DÁL PŘEMÝŠLET...
nevím, jestli tohle se dá nazvat jako práce s myslí,
určitě zde ale není nějaké úsilí o zastavení, ovládntí, uklidnění apd.
to prostě nastává automaticky, protože se dostáváme do přítomného okamžiku...
Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků