Nesoulad ve svém životě se snažím odstraňovat tím, že používám k činnosti mozku své srdce.
................................................................................................................
Ahoj Ido,
Zkusím ti na to odpovědět,
protože já svého mozku i svého srdce používám k vytváření nesouladu, protože považuju nesoulad za soulad.
Navíc si myslím, že přesně takto to dělá každý z nás,
i když každý si spíše myslí, že vytváří soulad (tedy přesně tak, jak to píšeš i ty)
Já jsem ten úvod nepsal samoúčelně nebo z dlouhé chvíle,
(i když většinou píšu samoúčelně a z dlouhé chvíle)
ale psal jsem jej proto, aby jste poznali, že jsem blbej a píšu blbosti, ale že nejsem tak blbej, že bych o tom nevěděl, a tak jste mi nemuseli psát, že jsem blbej, což už přece vím, ale mohli psát něco k těm blbostem co jsem napsal.
Nejspíš jsem to napsal ale blbě, protože mi píšete, že jsem blbej, a nic moc nepíšete k těm blbostem co jsem napsal, což nejspíš znamená, že jsem ve skutečnosti ještě mnoohem blbější, než jsem si sám o sobě myslel.
Mohl bych si samozřejmě naivně myslet, že vy si o mě myslíte, že nejsem tak blbej jak si o sobě myslím já, ale protože vím, jak jsem sám blbej a myslím si mnohokrát o druhých jaký to jsou blbci, takže nejspíš si vy o mě myslíte, že jsem jěště větší blbec než si o sobě myslím já, a přestože jsem svůj názor o vlastní blbosti sice opravil, tak opravil jsem jej zase blbě.
Takovýmto negováním negací a následným negováním znegovaných negací jsme se dostali do stavu, kdy je na jednom místě a v jeden čas takové množství kontrastu, že ani chytrej a ani blbej se v tom už nevyznaj.
Přesto je naprosto jasný (tedy alespon těm chytrým) že situace je neudržitelná a je třeba ji změnit k lepšímu,
blbci jsou s tím ovšem spokojeni, protože blbost znamená určitou nevědomost a omezenost, takže ti nic měnit nebudou,
avšak chytří se rozhodnou to zharmonizovat a tudíž provedou ještě pár důmyslných negací a změn daných stavů,
takže zanedlouho na tom budou úplně stejně jako ti blbí, budou vědět už jen samé blbosti, bude to však s nima dost blbý, protože si budou myslet,jak jsou chytří a tak budou pokračovat ve svém blbnutí s ještě větším úsilím, než by to zvládnul kdejaký obyčejný a průměrný blbec...
................................................................................................................................
Takže takhle já vytvářím harmonii,
tedy harmonii stvoření, která spočívá v disharmonii neustálé tvorby.
Pokud by mi šlo fakt o harmonii, tak ta se nachází v přítomnosti ted a tady,
a disharmonická harmonie tvoření ji nijak neruší, protože probíhá v čase a prostoru, který je ovšem neustále v přítomnosti ted a tady.
Nevím Ido, jestli se v tom, co jsem napsal vyznáš, nebo nevyznáš,
(účelem bylo ale napsat to tak, aby se v tom nevyznal vůbec nikdo, ale asi jsem to napsal blbě, protože se v tom stále vyznám)
ale je to úplně jedno,
ale já si myslím, že přesně toto dělá každý (at už vědomě nebo nevědomě) každý z nás...