Ono je to celé trochu složitější, protože i obviňování někoho z něčeho je po proudu z určitých našich stavů, třeba z deprese, bezmoci, sebeobviňovanání (když už tak, je lepší obvinit někoho jiného, než sebe)... ale je to jen krátká zastávka, kterou potkáme na naší emoční cestě k vyrovnanosti, štěstí, neměli bychom se u ní zastavit, ani u ní déle setrvávat.
V základu tohoto neobviňování je vědomí, že zákon přitažlivosti mi doručuje pouze to, co je se mnou kompatibilní. Tj. zasloužil jsem se o toto setkání s touto událostí především já. Ten druhý člověk, který v tom hraje roli a který se nabízí k obvinění, má samozřejmě na tom stejný vibrační podíl, ale jakoby pouze z jeho strany, on si také přitáhl tuto událost a ta událost odpovídala jeho vibracím. Ale klidně se mu ta událost mohla stát na jiném místě, v jiném čase, s někým jiným. To, že se to přihodilo právě vám a jemu, znamená, že jste byli v perfektní vibrační shodě a Vesmír vám sjednal schůzku.
V tento moment, se nabízí, že se někdo může začít obviňovat z toho, že za všechno špatné, co se mu v životě děje si může sám a propadnout tak ještě větší depresi

Místo obvinění můžete tomu člověku poděkovat, že s vámi sehrál tuto událost, že se zúčastnil vaší reality, že byl na chvíli tím prostředkem, skrz který jste zažili tento kontrast, který byste stejně prožili, protože jste s ním byli kompatibilní a skrz který jste expandovali.. skrz který jste si zase uvědomili určité věci, který vám pomohl získat více jasnosti myšlenek.
Přejte jemu a sobě, co nejrychlejší odpoutání se od tohoto kontrastu a co nejrychlejší se dostaní do souladu s tím, co z toho vzešlo, do souladu se sebou, se svým novým já, které by bez toho takto nevzniklo.