Odpuštění je hezká věc, ale má jednu chybu.. v tom, že v základu odpuštění je stále to, že je někdo vinný, že je co odpouštět. Opravdové odpuštění sice pomáhá, protože je to protijed proti vinně, je to lék na otravu, ale efektivnější než otravovat naši mysl a tedy i tělo, a pak ho následně léčit, je vůbec nevinit, abychom pak nemuseli těžce odpouštět.
Ono je to celé trochu složitější, protože i obviňování někoho z něčeho je po proudu z určitých našich stavů, třeba z deprese, bezmoci, sebeobviňovanání (když už tak, je lepší obvinit někoho jiného, než sebe)... ale je to jen krátká zastávka, kterou potkáme na naší emoční cestě k vyrovnanosti, štěstí, neměli bychom se u ní zastavit, ani u ní déle setrvávat.
V základu tohoto neobviňování je vědomí, že zákon přitažlivosti mi doručuje pouze to, co je se mnou kompatibilní. Tj. zasloužil jsem se o toto setkání s touto událostí především já. Ten druhý člověk, který v tom hraje roli a který se nabízí k obvinění, má samozřejmě na tom stejný vibrační podíl, ale jakoby pouze z jeho strany, on si také přitáhl tuto událost a ta událost odpovídala jeho vibracím. Ale klidně se mu ta událost mohla stát na jiném místě, v jiném čase, s někým jiným. To, že se to přihodilo právě vám a jemu, znamená, že jste byli v perfektní vibrační shodě a Vesmír vám sjednal schůzku.
V tento moment, se nabízí, že se někdo může začít obviňovat z toho, že za všechno špatné, co se mu v životě děje si může sám a propadnout tak ještě větší depresi . Což je sice pravda , ale není to to, co si z tohoto chceme odnést. Chceme se na to celé podívat s větší lehkostí, s větším nadhledem. Chceme vědět, že to co se nám stalo, odpovídá našim vibracím, je to indikátor toho, kde se momentálně nacházíme. Chceme také vědět, k čemu novému nás ta událost inspirovala, chceme vědět, že náš stav, bod přitažlivosti, zaleží pouze na nás, neustále se mění a jeho změnu řídíme našimi myšlenkami. Chceme vědět, v ten moment té události, že tento určitý kontrast již byl touto událostí zažit, a my se nyní můžeme pootočit k tomu novému já, které z toho vzešlo. Chceme se zaměřit na tu krásu toho nového já a chceme si začít užívat co nejdříve tuto novou vizi.
Místo obvinění můžete tomu člověku poděkovat, že s vámi sehrál tuto událost, že se zúčastnil vaší reality, že byl na chvíli tím prostředkem, skrz který jste zažili tento kontrast, který byste stejně prožili, protože jste s ním byli kompatibilní a skrz který jste expandovali.. skrz který jste si zase uvědomili určité věci, který vám pomohl získat více jasnosti myšlenek.
Přejte jemu a sobě, co nejrychlejší odpoutání se od tohoto kontrastu a co nejrychlejší se dostaní do souladu s tím, co z toho vzešlo, do souladu se sebou, se svým novým já, které by bez toho takto nevzniklo.