Motýlek píše:Jediné, v čem mám konečně, po letech, opravdu jasno, je pouze to, že nemám právo chtít po někom jiném, aby si kladl otázky podle mého gusta. Proč? Protože každý jsme jiná individualizovaná jednotka Vědomí, s jinými preferencemi, jinými životními zkušenostmi, jinými životními cíli. Jestliže tohle pochopím, umožním lidem být svobodnými dle jejich představ. Stejně tak, jako umožňuji sám sobě realizovat své vlastní přání, cíle, myšlenky.

Řeknu ti to na rovinu - tohle je ta největší blbost, co jsem kdy slyšel.
Použil bych mnohem drsnější slova, ale vím, že lída má zálusk na to, dát mi ban.
Takže ti řeknu, že já neexistuje, že je to probuzení jak o tom mluví všichni východní blázni, že je to pravděpodobně ten největší objev v tvým mizerným životě, že ale nechci abys mi věřil, že chci abys měl aspoň tu základní zvědavost a podíval se sám.
Ty tu trávíš čas tlacháním na tomhle fóru, snažíš se vypichovat kraviny, jako že používám já v normální řeči apod., a když ti po x stranách vysvětlím všechno nejjednodušeji, co to jde, odpovídám trpělivě na hloupý otázky, na který by stačilo podívat se sám, tak mi napíšeš takovou hovadinu? Opravdu? Opravdu?
Opravdu mi chceš říct, že místo aby ses podíval na jednoduchou pravdu a ověřil si, jestli je to pravda nebo ne, budeš mi tu kecat o preferencích a životních zkušenostech? Až takovou zbabělost ukážeš? Vážně?
Jestli tě něco v životě posune, tak rozhodně ne takovýhle kecy. Posune tě právě přístup, o kterým mluvím - podrobit všechno vlastnímu zkoumání. Ptát se sám sebe, co je pravda. Spálit všechny kraviny. Musím citovat z vlastních slov:
Tohle je přístup, který je třeba. Opravdu hledat tu pravdu, spálit brutálně všechny představy, všechny hlouposti, myšlenky, všechno co jsi četl nebo slyšel, všechno to podrobit veškeré logice, které jsi schopen, opakovaně na to útočit ze všech stran, dokud se to neukáže naprostou pravdou, nebo nepadne, všechno to spálit a dole pod nánosy toho popela vyhrabat tu jednoduchou pravdu, to jediné, co bylo nehořlavé.
Tohle je ten pravý přístup. Ale jestli mi tu chceš dál kecat o preferencích a životních zkušenostech, tak už se neobtěžuj ani odpovídat. Tvůj přístup má totiž mnohem jednodušší pojmenování - ZBABĚLOST. To že ti k tomu přitakává lída je známka toho, jak strašně jsi vedle.