vostalpetr píše:Rozhodně netvrdím, že je to špatně,
jen říkám, že to není stav realizace
vostalpetr píše:Pokud by se někdo divil, že kritizuji Gora za to, co jsem u Jany nechával být jako stav realizace,
je to proto,
protože džnána není cestou transformace a přijímáním
Gorodeckyj píše:vostalpetr píše:Rozhodně netvrdím, že je to špatně,
jen říkám, že to není stav realizace
Jak to můžeš vědět, když jsi to nezkusil?
Jinak tady je seznam všech probuzených i s popisem, jak k probuzení došlo:
http://www.ruthlesstruth.com/arena/view ... p?f=5&t=27
vostalpetr píše:ale principem džnány není transformace, přijetí,
princip džnány řekněme je askeze, oddělení se od pozorovných jevů..
Co to má společného s Gorem?
Opět pouze já vidím pravdu a ty nikoli.
Pomohla mi technika.
Chceš mermomocí odpověď - tady ji máš: Není žádný bůh
Jinak Darwinovu teorii považuji za pravdivou
Mahradža asi nebyl moc velkej machr na probouzení ostatních. O tom tu píšu. Je prostě naprosto perfektní návod, postup, je na to super stránka - někdo to rozklíčoval, někdo našel způsob, jak to může vidět každý a za večer.
Vidíš, vykrádám někoho, koho jsem ani nečetl. To jsem ale husťák.
vostalpetr píše:Všimla jsem si, a dokonce jsi to kdesi napsal, že sis pro svou potřebu upravil dzogčhen
Zřejmě jsi po svém pochopil i džňánu
.............................................
To je dost podivnej argument,
to že jsem si upravil dzogčhen znamená přece že vím co dzogčhen učí a co říkám já.
Kdybych to nevěděl, tak pak bych asi tvrdil, že praktikuju dzogčhen,
ale já tvrdím, že praktikuju upravený dzogčhen
Myslím, že v tomto jsme nikdy spor neměli,
vždy jsem říkal, co je pro mě v tom důležité a co ne
No budu se muset podívat, co teda učí Ramana a Maharadž a Vacek a Tomáš,
co tedy je ta džnána
(v hlavě se mi objevuje jen vzpomínka na Mahardžova slova: "....ale džnánin se odděluje...."
a Vackovo oblíbené: poslední pozorovatel)
maros píše:Peťo!
Teba nemätie že verí materialistickým vedcom, ktorí hovoria, že mozog vytvára myšlienky, alebo, že Darwinova teória je správna? Kam ho to vedie? Ja postupujem pomaly, jedinou technikou je pôst a spoľahnutie sa na to, že po urobení 40-ky sa mi to v hlave spoľahlivo zrovná. Ale podľa plánov to bude o až dva roky, pretože si postupne každoročne prikladám v Máchovom kalendári/1,3,7,15,21,40/. K technike "osvietenie za večer" pristupujem véééľmi skepticky. Ale ak sa ukáže , že moja paranoja nebola na mieste-kľudne sa ospravedlním.
maros píše:Takže začnem od konca: Goro nikoho nevykráda, on proste prijal techniku, a ani nevie, aké má tá technika filozofické základy.
Myslím si, že na onej stránke bolo spustené niečo na spôsob MLM, kde cieľom nie je spôsobovať osvietenie a realizáciu, ale priviesť ľudí do určitého "stavu".
Abrahámovsky by sa dal tento stav nazvať stavom absolútneho odpojenia od Zdroja. Urobiť z ľudí ovce, materialistické stádo, o ktoré sa pokúšali naposledy komunisti.
Jedným z posledných pohrobkov týchto pokusov je bohužiaľ i to, že dodnes sa na školách vyučuje Darwin, hoci na sklonku života i on sám povedal, že jeho Evolučná teória je chybná. Ale dala filozofický základ ateizmu a materializmu.
Vždy som mal dojem, že osvietenie, realizácia a pod. je dôsledkom onej milosti/Goro, prepáč-Božej/, o ktorej hovorí Marta, a preto mi nešlo do hlavy, že začala snaha o masívnu pomoc pri jej dosiahnutí pomocou "techniky".
Nuž, nech sú tie dôvody akékoľvek, nezištné nebudú.
A hlavne, ako vysvetľuje Vostálpeťo/začo som mu vždy poďakoval/: keď sa o žiadne osvietenie v tomto prípade nejedná.
Možno je to naozaj z mojej strany len paranoja, ale nech, i to je kamienok do mozaiky.
Svýma příspěvkama si dodávat pocit sebejistoty. Jo a máš recht, že spousta lidí u toho vypadá jak pitomci. Tebe ani mě nevyjímaje. Kapišto vašnosto?
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků