Ego prostě pracuje..tráví naše přesvědčení a dělá to nejlepší, co umí abychom se cítíli dobře s tou potravou, co jsme mu nabídli. Mám dojem, že ego má nepřekonatelnou touhu být šťastné a cítit se dobře – to mu bylo vrozeno a to je to genialní. Opravdu není problém ve velikosti ega, problém vidím v přesvědčeních, která máme a ego už pak s nimi jen dělá to, co umí.
Zdá se mi, že většina těchto přesvědčeních, které dělají tzv. to špatné ego nebo velké ego, jsou založena na nedostatku... čehokoliv.. nedostatku sebeocenění, sebevědomí, sebelásky, nedostatku financí, prostředků atd.
Například přesvědčení o nedostatku prostředků v našem životě nebo na světě, z nás začne dělat sobce, protože pokud egu poskytneme přesvědčení, že něčeho se nedostává, tak se ego necítí dobře, ale ono se chce cítit dobře a chce být šťastné.. a tak nás začne směřovat třeba k sobectví, prospěchářství, atd.
Myšlenky o svém nedocenění v nás zase vyvolávají negativní pocity, a ego zase negativní pocity nerado a tak nás táhne k tomu se cítit dobře a tak jednoduše může začít se povyšovat nad druhé, zesměšňovat druhé, dělat spoustu věcí, které nám dodávají dobré pocity a jaksi kompenzují toto falešné přesvědčení o naší nehodnotě.
Ale není špatné to ego, špatné jsou ty ingredience, které jsme mu poskytli.
Pokud se zaměříme na hojnost, budeme vědět, že tento svět je nám schopen poskytnout hojnost prostředků, které si zasloužíme a že je tu dost všeho pro všechny, tak okamžitě spousta těchto tzv. špatných eg zmizí. Pokud budeme znát svou hodnotu, budeme se cítit cennými, prospěšnými, tak nebudeme mít sebemenší potřebu se nad někoho povyšovat, někoho urážet. Budeme milovat jak sebe, tak ostatní a přijde to naprosto samo a bude to naprosto přirozené.
Tj. pokud změníme své myšlenky, svá přesvědčení, ego se pak samo přizpůsobí a pokud mu budeme dávat chutnou zdravou potravu, tak to proklínané ego, které „je třeba“ rozpustit, bude tím nejmilejším a nejlepším nástrojem, který zde máme.

PS. Mléko a třešně byli vybrány čistě náhodně, protože jsem se o tom s někým nedávno bavil