Markéta to nemá lehký v tom, že musí ve Skotsku přežít s velmi omezenými financemi. ale věděla do čeho jde a že to nebude mít lehký

bohužel se jí tam nedaří sehnat brigádu se kterou počítala, protože jí ještě není 21 let, tak má jen příležitostní práci třeba rozdávání letáků a do toho intenzivně studuje. podle mně je v tom moc akční - téměř mi připadá jako workoholik

letos si do studijního plánu ještě navíc přidala francouzštinu a původně i němčinu. to jsme jí rozmlouvali, nakonec nás poslechla a zůstala jen u té francouzštiny. taky si intenzivně věnuje šermu. protože ona co dělá, tak dělá na plný pecky. takže máš vostále pravdu, že jsem jí moc "relaxovat" nenaučila

ona relaxuje v akci
té lepkové alergii se vůbec nedivím ... jednak má rodinnou dispozici k alergii a div je, že dosud se u ní nic neprojevilo a jednak po dvou letech doslova přecpávání se lepkem (tousty a těstoviny jsou nejlevnější potravinou co tam může pořídit) nejspíš tělo řeklo jasně dost !!! ostatně já to taky doma pořádně přikrmovala, od května do poloviny září jsem neustále hlavně kvůli ní a taky přebytku ovoce pekla koláče, bublaniny, ovocné perníky, piškotové dorty apod.
po návratu do Skotska se jí po měsíci lepkové diety spustily průjmy, začla jí pálit žáha, udělala se jí vyrážka, posléze štěpit nehty a projevily se příznaky anémie. průjmy léčila sucharovou dietou a tím ji bylo hůř a hůř až jí to konečně trklo, došla si na krevní testy, kde jí zjistili alergii na lepek. když ho vysadila, potíže ustaly, akorát bude trvat nějakou dobu než se jí odezní zánět tenkého střeva, zregeneruje se, vyrovnají se minerály a srovná krevní obraz
můžeme být rádi a taky jsme, že nezkolabovala a neskončila na kapačkách v nemocnici
vrbovejma proutkama jí táta nandat nemohl, páč nebyla doma a ve Skotsku to nepatří k jejich tradici
jinak jsem s údivem zjistila, že nesnášenlivost lepku u nás v poslední době prudce stoupá ... no není divu, když ho cpou i do kečupu, tatarky, majolky, zavařenin, jogurtů a tam kam to vůbec nepatří jen aby to nabralo objemu a zahustilo se to všechno odtučněný a od ... já nevím co

- 12049227_10200905284669978_4941894969631238030_n.jpg (34.58 KiB) Zobrazeno 12818 krát