Pavla píše:Jana píše:Pavla píše:Ano, mám. Tři děti, z toho dvě v pubertě a jedno menší. A nijak jim nebráním aby poznávaly život takový, jaký je.
A mají vštípeny zásady slušného chování, respekt k autoritám, nebo je jako Vostálpetr posílají do p.... ?
Vostálpetr posílá do pr... nějaké autority? Tady na fóru, nebo na poradně? To jsem si ještě nevšimla. Posílá tam především tebe, když z tebe vylézají podivná duchovní moudra, která vnucuješ více než pojišťovací agent. Pravda, posílá tam i ostatní, kteří se v tu chvíli chovají hloupě. A často ten svůj vulgární projev vysvětluje jako svoje rozhodnutí ... Je to hra.... Tak co?
Žádné autority v těchto diskusích nejsou.
Všichni jsou si rovni.
K mým dětem a autoritám. Pro žáky školou povinné jsou určitými autoritami učitelé. Jestli jsi myslela toto. Kázeňské potíže nemají, ale nemají ani potíže říct, že učitelka je skvělá, chápavá, nebo že je pitomá, ne spravedlivá nebo úplně blbá. Podle pravdy. A doma je za to nikdo nekárá. A mně svůj názor na mě i negativní říkají i do očí. Vědí, že můžou.

Na Poradně posílal do pr... s jejich učením nejprve Moojiho, Raméše, Tolleho, Ježíše a všechny další oblíbené autority, a na prosby, aby bral ohledy na ty, kteří mi píšou, že jim to vadí, mi odpověděl, že těm, co na sobě duchovně pracují, něco takového nemůže vadit. Tak jsem ho na pár hodin zabanovala s telefonickým dotazem, jestli mu to nevadí, přátelsky jsme pokecali a pak začal posílat do pr... i mě.
Jeho projev je bez brzd, i můj projev je bez brzd. V podstatě mu rozumím. A komunikace s ním byla pro mě stejnou zábavou, jako jeho se mnou.
V podstatě má pravdu, slovo, myšlenka, projev, tendence konatelství, snahy udělat z čehokoliv cokoliv jiného, než je, je propadem do snu. Tedy jakmile promluvíme, už nemůžeme mluvit o nejvyšší pravdě.
Nicméně ta nejvyšší pravda tady pořád je, jsme jí, to je ten fór.
Všechno je v pořádku, je v pořádku, že padá na podzim listí ze stromu, není to nic proti stromu, je v pořádku, že se zamete, není to nic proti listí...
Je v pořádku, že se Vostálpetr projevuje, jak se projevuje, je v pořádku, že ho Petr zabanuje a tvoří si svůj web podle svých nejlepších představ.
Je v pořádku, když někdo na své duchovní cestě dospěje k poznání, že svobodná volba jako taková neexistuje a při tom připouští možnost, že by mohl udělat nebo neudělat výchovnou chybu.
Ono si to všechno svou cestu najde.
Prostě se děje všechno jen tak, jak je to možné.