armin píše:Zajímavý článek k tématu:
"Existuje další oblast, ve které se projevuje trauma z holokaustu, a tou je politický postoj majority k menšinám, k přistěhovalectví a k cizincům. Holokaust byl projevem extrémního skupinového egoismu jednoho národa vůči národnostním menšinám a jiným národům. „My potřebujeme prostor, tak si ho bereme, bez ohledu na vás. My jsme důležití a vy ne. Zabíjíme vás, protože jsme silnější a protože nám v tom nedokážete zabránit.“ To bych řekla, že je esencí hitlerovského postoje. Absolutizace egoismu jednoho národa a úplné popření jakékoli jiné morálky než: „Co našemu národu pomáhá, je dobré. Co našemu národu škodí, je zlé.“ Poválečný člověk přešel do opačného extrému: požaduje, aby národy neprosazovaly své zájmy, aby je ani neformulovaly, aby se národy přestaly považovat za národy, a aby nepovažovaly ty druhé za cizince, aby cítili k cizincům stejnou důvěru jako k našincům, aby byli otevřeni jakkoli velkému pronikání jiného národa na území, které obýval národ jejich. Poválečný člověk klade na sebe a na druhé nerealistické požadavky a vyžaduje, aby lidé nejen tolerovali cizince, ale aby je i živili a měli pro ně bezpodmínečné pochopení a měli s nimi nekonečnou trpělivost."
"Jsem přesvědčená, že lidem všech ras i všech národů náleží můj respekt. A zároveň si nepřeji, aby se tito občané cizích států a národů hromadně usídlovali v našem státě. Stejně tak mám úctu ke svým sousedům v ulici, ale jsem proti tomu, aby se nastěhovali proti mé vůli do našeho bytu."
celý článek: http://katerinasrbova.blog.idnes.cz/c/474415/cizinec-neni-nasinec-esej-o-narodech-a-jejich-vztahu-k-cizincum.html
Podle mne nic moc.
Např. toto
I český národ v současnosti existuje jako určitá biologická entita, jako skupina individuálních DNA informací vtělených do konkrétních těl. Nejnovější genetické výzkumy evropské populace naznačují, že se např. Slované po příchodu do Čech nesmísili s Germány nebo Kelty, ale že je nahradili.
by mohlo znamenat, že Syřani, Afganci a spol. se s námi nesmisí, ale nahradí nás.

Co to znamená, že Slovani "nahradili" Kelty a Germány? Že Germáni a Kelti odešli jinam, že vymřeli, že je Slované vybili?

Podle této teorie bychom mohli být "nahrazeni" a Evropa by se mohla stát islámskou.
Pokud vím, tak to byl Karel IV, kdo do sudet zval Němce k usazení, protože je považoval za schopné lidi. Sám byl jen poloviční Slovan, tak s tím žádný problém neměl. Místní Slované možná ano.
Podle mě by si to lidé přímou demokracií měli rozhodnout sami, jestli chtějí mit ve svém státě uprchlíky z arabských a afrických zemí nebo ne.
Považuji za nemorální tvrdit lidem, že jsou rasističtí, že mají strach z cizího a podobné manipulativní nesmysly. S Vietnamci, pokud vím, žádný problém nemají, ale s Romy ho budou mít vždy. Zřejmě intuitivně cítí, s kým se mohou shodnout a s kým ne.