Zdeněk píše:Neboli, pokorně se snažím mluvit s Petrovým vyšším Já – neobracím se na onoho drzého anarchistického fracka.

Díky.
Zkusím to taky. Vyšší Já vychází z pravdy a ten projev, který si osobuje právo bičovat Krista, kamenovat hříšníka, plivat na to, co je nám svaté, naší nevědomostí.
Jsou dvě cesty k poznávání Pravdy o nás: NE a ANO.
Ta první cesta je ta, kdy při poznávání sebe dáváme NE absolutně všemu, co nabízí naše tělo a mysl. Tedy nejsme nic co můžeme vidět, slyšet, nic co poznáváme smysly, co si můžeme představit, co si můžeme myslit. Tohle nás dovede do ticha, prázdna, meditace, klidu bez pohybu, projevu, formy.
Poslední, na co v tom tichu při hledání sebe narazíme, je, že si uvědomíme, že existujeme a že ta existence je láskou a ta láska dává té existenci ANO. S vědomím lásky pak dostává veškerá existence ANO.
A náš život teče mezi těmito dvěma břehy NE a ANO. Kdy NE je NE a ANO je ANO.
Život se tak neuvěřitelně zjednoduší. Mysl přestane dávat tomu NE souhlas, přestane se ho držet, NE dostává NE a tím mizí v neexistenci. Přestává našemu životu dávat zpětný chod, přestane brzdit přirozený tok života, nesmyslně plýtvat energií. Tím se mysl osvobodí od svého melodramatu, kdy se většinu dne zabývá zlem, špatnostmi, negativitou.
Podobně jako kráva na pastvě neřeší špatnost kamene, který není k žrádlu a věnuje pozornost trávě, na které si pochutná, je naše pozornost obrácená k tomu, co ANO.
Tedy to NE kamenujícího fracka rajtujícím na NE dostává NE. Ale to vyšší Já Vostálpetra zůstává láskou a dostává ANO.
Takže ten kamenující fracek tady na Poradně dostává ban a má ho mít, kdykoliv se tady objeví a ten, kým Vostálpetr skutečně je, je tady vítaný, ctěný a milovaný.