http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.php?f=227&t=7145Jana » úte 11. črc 2017 15:41:14
Jana píše:Realizace Boha, je realizací Bytí.
Jaký je rozdíl mezi bytím a Bytím?
Jaký je rozdíl mezi životem a Životem věčným, o kterém mluví všichni ti probuzení?
Neexistuje nic nádhernějšího, než tohle objevovat a poznávat.
Je možné zkusit atmavičáru s Maharišim, obracet pozornost stejně jako Nisargadatta Maharadž na: "Já jsem", vyzkoušet všechny různé metody, které učí probuzení, zkoušet meditovat, modlit se, kontemplovat, hledat cestu skrz porozumění, lásku, nesobeckou službu...
Existuje nespočet cest a všechny jsou vesměs stejné. Osvobodit se od pomíjivé iluze oddělenosti a zmizet v nekonečné vědomé Skutečnosti.
Není možné být v tomhle hledání neúspěšný, vždyť pomíjivé pomíjí a věčné zůstává věčným.
Proč to tedy nenechat být? Proč hledat něco víc, než se jeví, že je?
Jedna Moojiho žákyně odpověď na tuhle otázku definuje slovy : "Chci zemřít dřív, než zemřu."
Neexistuje nic jednoduššího, než poznat kdo JSI. Poznat Pravdu o Tobě, o mně, o nás všech.
Ale právě proto, že to je tak jednoduché, jeví se to často jako nemožné.
Proč to poznání je tak obtížné, proč mnozí, ač léta hledají, to, o čem mluví probuzení, nenalézají, vysvětluje například Adyashanti tady
Probuzení mají neskutečnou trpělivost vysvětlovat, jak to je, tomu, koho opravdu zajímá Pravda, tomu, v jehož nitru se probudila touha po svobodě.
Je v nich neskonalá ochota se o své poznání podělit.
Proč?
Protože je jim jasné,
kdo JSI.
Jano, dala jsem si tu práci a kvantifikovala jsem negativitu ve Tvém příspěvku. Našla jsem tam celkem 12x zápor "ne". Jak si to vysvětluješ, že takovým způsobem komunikuješ? Myslím si, že se ve Tvém případě jedná o předjímání nesouhlasu ostatních (ne, ne, ne, ...) a vyjádření odporu vůči odpovědi, která by vyjádřila jiný názor. Tedy také to, že máš o svých názorech a zkušenostech pochybnosti a opakováním stále dokola si sama sobě potvrzuješ, že je máš pravdu. Není to tedy tak, že by ses chtěla dělit, ale sebe sama chceš přesvědčit v té rozpolcenosti, na kterou jsme spolu v sobotu narazily.
http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=3759&start=200honzam píše:Nic píše:Nic píše:To znamená, že právě teď díky své magii vítězíš a z celého srdce Ti to přeji.
Hra na vítěze a poražené je možná jen díky iluzi oddělenosti, kdy teď je jen mezníkem mezi minulostí a budoucností, které se jeví jako reality. Mysl tady může reprodukovat příběh individuality, která může prohrávat, vyhrávat. Tohle je z iluze duality.
Lomené světlo se jeví jako barevné paprsky.
Takže se odděluješ sama od sebe?