Trini píše:Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
honzam píše:Trini píše:Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
Například koncept, že "Boží království" může existovat bez svého protikladu a neobsahovat tento protiklad. I nebe v sobě obsahuje část pekla a naopak.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Smaragdov%C3%A1_deska
Jest pravdivé, jest jisté, jest skutečné, že to, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby dokonány byly divy jediné věci.
Nic píše:honzam píše:Trini píše:Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
Například koncept, že "Boží království" může existovat bez svého protikladu a neobsahovat tento protiklad. I nebe v sobě obsahuje část pekla a naopak.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Smaragdov%C3%A1_deska
Jest pravdivé, jest jisté, jest skutečné, že to, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby dokonány byly divy jediné věci.
Boží království je nerozdělenou jednotou všeho, celistvostí. Spektrem všech barev slévajících se v jedno čiré světlo, bez stínů nevědomosti, bez iluze oddělenosti.
Z mého pohledu, tam, kde je Honzam v pokojném Doma, jsme všichni Doma.
Trini píše: Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
Trini píše:Trini píše: Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
E. Tomáš to vyjádřil takto: Ono hledané velké Já není vůbec myšlenkou, což si můžeme snadno ( ) ověřit tím, že je lze realizovat, teprve až když myšlenky zemřou..
Všechny myšlenky musí zemřít - i ty "nejsvatější" např. o Božím království, Bohu, lásce apod. A to - jak můžeme pozorovat - není vůbec snadné. Mysl tyto myšlenky/koncepty nechce za žádnou cenu pustit.
(Jsem moc ráda, že jsem žádné "svaté" koncepty neměla. Ty se zřejmě pouštějí opravdu velmi, velmi těžce. )
Trini píše::)
Nakopni všechny ty koncepty, které tě dělají blaženým/blaženou. Jinak k realizaci nedojde.
honzam píše:Trini píše:Trini píše: Jo, když mysl pustí všechny koncepty, tak je to jednoduché.
E. Tomáš to vyjádřil takto: Ono hledané velké Já není vůbec myšlenkou, což si můžeme snadno ( ) ověřit tím, že je lze realizovat, teprve až když myšlenky zemřou..
Všechny myšlenky musí zemřít - i ty "nejsvatější" např. o Božím království, Bohu, lásce apod. A to - jak můžeme pozorovat - není vůbec snadné. Mysl tyto myšlenky/koncepty nechce za žádnou cenu pustit.
(Jsem moc ráda, že jsem žádné "svaté" koncepty neměla. Ty se zřejmě pouštějí opravdu velmi, velmi těžce. )
"Všechny myšlenky musí zemřít" = koncept
honzam píše:"nezbývá než to realizivat." = koncept
Co mají pořád všichni proti myšlení? To je pro lidi opravdu tak bolestivé myslet?
Trini píše:honzam píše:"nezbývá než to realizivat." = koncept
Co mají pořád všichni proti myšlení? To je pro lidi opravdu tak bolestivé myslet?
Absolutní většina lidí vůbec nic proti myšlení nemá, naopak se s ním spokojeně identifikuje.
Trini píše:Trini píše:honzam píše:"nezbývá než to realizivat." = koncept
Absolutní většina lidí vůbec nic proti myšlení nemá, naopak se s ním spokojeně identifikuje.
Nic ti nebrání to dělat zrovna tak.
honzam píše:[
Nepsala jsem nic o tom, že by mi něco bránilo. To sis přimyslela sama, Ty "neidentifikovaná".
Trini píše:honzam píše:[
Nepsala jsem nic o tom, že by mi něco bránilo. To sis přimyslela sama, Ty "neidentifikovaná".
Kdybys psala, že ti něco brání, tak bych ti nikdy neodpověděla, že ti nic nebrání. Proč bych neměla akceptovat, že to tak cítíš?
honzam píše:
Kde píšu, že bys něco měla nebo neměla?
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků