Tino píše:Saša Hendruk:
"Jakýkoliv prožitek, jakákoliv zkušenost – jakkoliv mystická – může hodně věcí vysvětlit, ale může se to stát krmí pro ego úplně nechutným způsobem. Tím nejhorším způsobem, kterej může bejt. Takže to, co jsem dřív považoval za NĚCO, za jakoby výstup do Světla, za něco, o co by tady mělo jít, považuju často za neštěstí. Když tomu člověk nerozumí, tak je nasnadě, že na tom ulpí... zavrhne tenhle svět – jako že to je iluze. To se právě stává... Když někdo objeví Átmana v sobě, tak se mu může stát, že vevnitř najde Božství, který je v konfliktu s vnějším světem. A začne ulpívat na prožitku Toho...
Vidím tady veliký pole pro ego, který si to prostě může takhle čmajznout a udělat si z toho neprůstřelný brnění."
viewtopic.php?f=91&t=1739
Když někdo objeví Átmana v sobě, tak se mu může stát, že vevnitř najde Božství, který je v konfliktu s vnějším světem. A začne ulpívat na prožitku Toho...
Tino píše:Saša Hendruk: "Ego se dá pochopit tím, že se ztransparentní. Něco jako: dostaneš ho do rohu, posvítíš na něj, a tady je. A ono … "Jo, jsem tady"… a už se nebude snažit.
My jsme ho ale zavrhli někam do žaláře a místo toho, abychom ho měli "pod kontrolou", jsme mu tím dali život. Protože ono v žaláři může budovat silnej underground a můžeme jenom čekat, až se nám rozlítnou dveře hladomorny a nastane převrat v našem životě… a zaujme vládnoucí pozici… a do žaláře půjde pochopení …"
Nic píše:Je možné vidět ostatní jako nepročistěná ega a sebe sama jako vrchol dosažení, ale je to zase jen mysl, která vytváří tuhle iluzi oddělenosti.
Nic píše:Je možné vidět ostatní jako nepročistěná ega a sebe sama jako vrchol dosažení, ale je to zase jen mysl, která vytváří tuhle iluzi oddělenosti.
Saša Hendruk: "Ego se dá pochopit tím, že se ztransparentní. Něco jako: dostaneš ho do rohu, posvítíš na něj, a tady je. A ono … "Jo, jsem tady"… a už se nebude snažit.
My jsme ho ale zavrhli někam do žaláře a místo toho, abychom ho měli "pod kontrolou", jsme mu tím dali život. Protože ono v žaláři může budovat silnej underground a můžeme jenom čekat, až se nám rozlítnou dveře hladomorny a nastane převrat v našem životě… a zaujme vládnoucí pozici… a do žaláře půjde pochopení …"
Tino píše:Saša Hendruk: "Ego se dá pochopit tím, že se ztransparentní. Něco jako: dostaneš ho do rohu, posvítíš na něj, a tady je. A ono … "Jo, jsem tady"… a už se nebude snažit.
...a underground v žaláři zesiluje svoje reakce, kdykoliv se vědoucí ego cítí ohrožené: "Tonoucí se stébla chytá" a "kůň zahnaný do kouta kope".
Trini píše:Tino píše:Saša Hendruk: "Ego se dá pochopit tím, že se ztransparentní. Něco jako: dostaneš ho do rohu, posvítíš na něj, a tady je. A ono … "Jo, jsem tady"… a už se nebude snažit.
...a underground v žaláři zesiluje svoje reakce, kdykoliv se vědoucí ego cítí ohrožené: "Tonoucí se stébla chytá" a "kůň zahnaný do kouta kope".
Ale rozpoznat to u sebe je těžké, vid? Jen u toho druhého je to tak, jen u něho to platí, tam to rozpoznám. Kdepak já, já vůbec nejsem vědoucí ego, co pořád ví všechno nejlépe a jedině správně, to ty jsi vědoucí ego.
Tino píše:
Změnilo se za těch 14 dní něco?
vostalpetr píše:To já se Sašou nesouhlasím a proto mohu souhlasit s Trini...
vostalpetr píše:Se sašou mluvil bůh ???
To na mě bůh kašle, ani žádnej svatej se nestavil, já jsem prostě duchovní smolař...
Ještě že jste tady vy a když je nejhůř tak mám ještě sám sebe...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků