vostalpetr píše:Že z toho budu blaženej ovšem nejspíše jen já sám je jaksi zřejmé...

Aha, tak jestli snad konečně chápu, o co Ti jde, je Tvá představa o tom, že Jana je blažená sama, ale Ty nemůžeš být blažený, když Ti smázne příspěvek, ve kterém jsi vulgární a urážíš bytosti, kterých si váží, které má ráda?
Malé dítě, které se raduje ze života, bys nenakopal,
nejspíš by Ti nezabanovalo IP adresu.
Trošku mi to připomíná ten můj stav nevědomosti, kdy kolem mě byla temnota očistce, pekla, ze kterého nebylo úniku. Všechno co se ke mně přibližovalo, bylo děsivé a pak se objevila jediná myšlenka, která tu nevědomost prořízla: "Jak může existovat Boží láska, když dopouští všechny ty šílenosti a nespravedlnosti světa."
A bylo to jako když slepý, který viděl jen tmu, najednou začal vidět. Uviděl ve všem světlo, Boží lásku. To, co se jevilo jako že chce ublížit, ve skutečnosti bylo také láskou, která do toho všeho patří. Takže do toho může klidně patřit i to psaní vulgarit a mazání, banování, cokoliv.
To, co se z jedné strany jeví jako šílenost, se z opačné strany jeví jako patřičnost.
Všechna tahle slova mohou být jednak oslavou Boží přítomnosti, oslavou toho, kým skutečně jsi
a zároveň to může být přesně to, co říkáš: "TO CO JSEM ZDE NAPSAL, JE TOTÁLNÍ BLBOST"
a je to blbost ať už se k tomu psaní hlásí kdokoliv.
Naprostá většina Tvých příspěvků na Poradně není smazaná, je ve skladu.
Možná se časem uvolní a nebo se spíš časem smaže všechno, co na Poradně je.
Ve skutečnosti to není důležité, co se s tím vším stane.
Co je důležité, je to, co skutečně jsi.