Trini píše:Alaja píše:Trini píše:
A proč ne. V podstatě člověk nemůže poznat, jak to kytka má. Akorát si o tom může dělat představy, vytvářet teorie.
Kytky mají vědomí....
Podle mne by mohl mít vědomí i ten kámen. Každopádně to nevylučuji. Co já vím, jak to kámen má....? To jen vševědoucí ego všechno ví.![]()
Podle mne by mohl mít vědomí i ten kámen. Každopádně to nevylučuji. Co já vím, jak to kámen má....? To jen vševědoucí ego všechno ví.
Domnívám se, že kameny a hlavně krystaly mají především dobrou paměť...
vostalpetr píše:Domnívám se, že kameny a hlavně krystaly mají především dobrou paměť...
Proč myslíš ? Protože dokáží přijímat energie ?
vostalpetr píše:Aha,
no vony ty krystaly i nějako rostou a regují,
akorát já z toho tedy nejsem moc chytrej viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/Krystalizace
Mě tedy vždycky fascinovaly ty hnízda krystalů stejně tak i ametystové drůzy,
už roky přemýšlím že bych si i nějakou koupil, jsou fakt nádherný,
jen to chce se kopnout do zadku a mít cca aspon 3000 Kč,
občas na ně chodím koukat do obchodu kousek vod Anděla v Praze, fakt nádhera...
Výzkumem cirkadiánních rytmů (tzv. biologické hodiny) slunečnic se zabýval biolog Hagop Atamian spolu se svými kolegy z University of California. Výzkumný tým přišel se zjištěním, že otáčivý pohyb rostlinám umožňuje rozdílná rychlost růstu východní a západní strany stonku a řapíků listů. Buňky se prodlužují nerovnoměrně (na jedné straně v noci na druhé ve dne) a podle toho se pak stonek naklání na jednu či druhou stranu.
Martin Danes píše:Ego je pocit, že tam uvnitř někdo je. Je to trik mozku. Pohyb postav na plátně je trik. 25 políček za sekundu a máte pohyb. Určitá frekvence mozku a máte ego. Zpomalte film a zmizí pohyb, zpomalte frekvence mozku a zmizíte vy. To je probuzení. Martin
Martin Danes píše:Ego neexistuje, existuje prožívání ega. Strom neexistuje, existuje prožívání stromu. Nebe neexistuje, existuje prožívání nebe. Země neexistuje, existuje prožívání Země. Martin
vostalpetr píše:Martin Danes píše:Ego neexistuje, existuje prožívání ega. Strom neexistuje, existuje prožívání stromu. Nebe neexistuje, existuje prožívání nebe. Země neexistuje, existuje prožívání Země. Martin
Ego existuje, nebot ego je ztotožněné Vědomí,
je to podobné jako s fatou morgánou, i ta existuje jen není skutečná,
a je pak pouhým odrazem nějaké skutečnosti,
podobně i já je odrazem Já...
Tvrzení že neexistuje svět je pomůcka pro začátečníky,
to proto aby se jim podařilo nahlédnout že svět existuje, ale existuje jako Vědomí,
nikoliv jako něco neodvislého a skutečného samo o sobě...
Já nejsem svět, ale i svět je Já...
To jsou ty tři Šankarovi věty, už si je ale nepamatuji
vostalpetr píše:
podobně i já je odrazem Já...
Svět je iluze, jen Brahmán je skutečný.
Svět je Brahmán.
Já nejsem svět, ale i svět je Já...
vostalpetr píše:Svět je iluze, jen Brahmán je skutečný.
Svět je Brahmán.
Najdi si svůj ametyst sám...
Zpět na Inspirativní osobnosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků