od Martin Danes » pát 08. čer 2018 18:15:14
Nepřišel jsem, abych hýčkal vaše ego, abych se choval dle vašich představ, mluvil, jak si představujete. Abych byl uspokojivý a uspokojující. Přišel jsem, abych urážel, zraňoval a dotýkal se. Jen ego může být dotčeno, zraněno, jen ego se může urazit a urážet. Nedělám to záměrně, mým záměrem je láska, ale překvapivě právě láska působí na ego jako útok, jako spalující oheň, jako kat. Láska totiž přináší egu smrt. Kde je láska, nemůže ego přežít. Láska je pro ego jasným poslem smrti. Lidé si idealizují svoji představu, jak se budou cítit vedle člověka, který zažívá božství. Ze začátku většinou dobře, ale v zápětí je člověk přirozeně vtažen do procesu transformace. Je to volání vnitřního nekonečna, aby vyplulo napovrch a je to jasný útok na ego. Meče a šavle jsou venku z pochvy, připraveny sekat hlavy vašim vnitřním démonům, pocitům Já a Moje, prožitkům oddělenosti od všeho živého a od jednoty. Jde o sekání hlav všem pocitům připoutanosti, nesvobody, závislosti. Ego je zde páleno ohňem, topeno v oceánu nekonečna. Je to útok a je to smrt pro ego. Ve skutečnosti s tím nemá nic společného, co dělám, nebo říkám. Jen ten stav bytí, který zažívám, působí automaticky. V okamžiku, kdy vy budete prožívat božství, budete automaticky ovlivňovat lidi kolem sebe. Šíří se to samo a automaticky, jako požár. Lidstvo je v procesu transformace do nového věku, věku lásky, věku bez ega. Ta změna se děje rychle a intenzivně. Takže, pokud se vás něco dotýká, něco vás uráží, oslavujte to, je to známka toho, že vámi protéká milost. Ego je jen utrpení, bez ega je zde jen blaženost. Martin