mnich Sarana píše:Drazí čtenáři, přijde mi, že o miminech moc nevíte.
Jakým způsobem mimina dokáží nenávidět a hromadit, to mamky obvykle velice dobře ví.
Jana píše:Sarano, mohl bys najít někde nějakou citaci od Buddhy o tom, jaká přirozenost je nám vrozená?
Alaja píše:No, já si nikdy diskusní duchovní stránky nepletla se seznamkou...
honzam píše:Alaja píše:No, já si nikdy diskusní duchovní stránky nepletla se seznamkou...
Třeba ještě uvidíme, jak se mnich seznámí s bezpodmínečnou láskou, které patří.
Nic píše:Trini, vzdávám to, vyhrála jsi a omlouvám se.
Uvědomuji si, že pokud Tvé příspěvky nejsou rejpavé, jsou psané s nadhledem, moudře a láskyplně, tak mám radost, když si je přečtu i na Poradně.
Trini píše:Nic píše:Trini, vzdávám to, vyhrála jsi a omlouvám se.
Uvědomuji si, že pokud Tvé příspěvky nejsou rejpavé, jsou psané s nadhledem, moudře a láskyplně, tak mám radost, když si je přečtu i na Poradně.
Ted' jsi mne opravdu překvapila, Jano.
Trini píše:honzam píše:Alaja píše:No, já si nikdy diskusní duchovní stránky nepletla se seznamkou...
Třeba ještě uvidíme, jak se mnich seznámí s bezpodmínečnou láskou, které patří.
Nese v sobě hodně bolesti z dětství a mládí - podle toho, co píše. Dokud to nezpracuje, tak bude mimina a děti vidět negativně, a to mu bude bránit v Poznání.
Alaja píše:Trini píše:Nic píše:Trini, vzdávám to, vyhrála jsi a omlouvám se.
Ted' jsi mne opravdu překvapila, Jano.
No, musela to trochu pocukrovat....ale jak by jsi někdy uhnula z toho nadhledu, hned by tě polaskala něžným bičíkem...poslušnost holt muší být...
Trini píše:Proč vlastně stařenky nesmějí poskakovat po ulici? Vždyt' by to byla legrace.
Alaja píše:I L.Rampa v jedné své knize o svém mládí, popisuje, jak se setkal v buddhistickém klášteře s učitelem, který mlátil své žáky za každou maličkost, někdy i bezdůvodně, a někdy i ze žárlivosti. ....do té doby, než byl vyměněný za laskavějšího učitele...
Trini píše:Já jí to věřím. Možná, že jsem naivní, ale jsem přesvědčená, že to minimálně v tom okamžiku myslela vážně
Trini píše:Alaja píše:I L.Rampa v jedné své knize o svém mládí, popisuje, jak se setkal v buddhistickém klášteře s učitelem, který mlátil své žáky za každou maličkost, někdy i bezdůvodně, a někdy i ze žárlivosti. ....do té doby, než byl vyměněný za laskavějšího učitele...
14. Dalailama psal, že měl strach z jednoho svého nepříjemného učitele. Vyrůstat v Potale pro něj zřejmě nebyla žádná lahůdka. Moc se mi vždy líbila a líbí jeho upřímnost.
Alaja píše:Trini píše:Proč vlastně stařenky nesmějí poskakovat po ulici? Vždyt' by to byla legrace.
Taky nevím. Třeba proto, že ti mladší nechtějí, aby si ty stařenky při tom poskakování zlomily nějaké kosti, třeba kyčelní krček.....stařenky už mívají křehké kosti a tahle zranění se špatně hojí...
A kdo se má pak starat o dlouhodobě ležící stařenku, že jo....
Pane profesore, co můžeme udělat sami, v rámci prevence pro to, abychom měli zdravé a silné kosti?
O čem se málo mluví, je pohyb. Význam pohybu je ostatně třeba připomínat také dětem a dospívajícím. Kost je nezbytná pro pohyb a pohyb je nezbytný pro zdraví kosti. Denně je potřeba alespoň dvě hodiny chodit. Tím, že se pohybujete, dáváte kostem signál – já vás potřebuji. Pohyb nejenom posiluje svalový korzet, ale také omlazuje kost a zlepšuje kvalitu kostní hmoty. Vím, že řada starých pacientů pochybuje po zlomenině kyčle o smyslu nějaké léčby svých kostí. Pokud ale začnou chodit, mohou dostat znovu chuť do života.
Trini píše:Ale pohyb je důležitý, aby se nedělala nebo nezhoršovala osteoporóza.
Alaja píše:
Já jsem si myslela, že když se s někým bavím o tom duchovnu (nebo o UFO) a mám mu věřit, tak je dobré mu také sdělit, jak to s tím duchovnem mám já, ne jen poslouchat, jak to má on...prostě vyměnit si navzájem ty své duchovní zkušenosti. A vždy to zabíralo, krásně jsme si popovídaly.
Trini píše:Alaja píše:
Já jsem si myslela, že když se s někým bavím o tom duchovnu (nebo o UFO) a mám mu věřit, tak je dobré mu také sdělit, jak to s tím duchovnem mám já, ne jen poslouchat, jak to má on...prostě vyměnit si navzájem ty své duchovní zkušenosti. A vždy to zabíralo, krásně jsme si popovídaly.
S tebou mne bavilo si o tom povídat. Jinak jsem si ale s nikým o tom tímto způsobem nepovídala. Aspon si nevzpomínám. Obvykle to bylo takové všeobecné povídaní.
Alaja píše:...jsem už spíš takový poustevník, co si poklábosí jen po internetu ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků