Kdyby ses trochu snažila, mohla bys to zažít taky

intago píše:Bible jsou symboly, nic víc. Nasazovat naše omezené představy na Království boží s Jeho dokonalostí je nesmírně hloupé... Víš, jak ten zážitek Třetího nebe popsal apoštol Pavel v listě Korintským?
Nebo si přečti knihu sv.Terezie ježíšovy, ta o tom píše ze zážitků https://magazin.gnosis.cz/sv-terezie-z- ... d-v-nitru/
Alaja píše:intago píše:Bible jsou symboly, nic víc. Nasazovat naše omezené představy na Království boží s Jeho dokonalostí je nesmírně hloupé... Víš, jak ten zážitek Třetího nebe popsal apoštol Pavel v listě Korintským?
Nebo si přečti knihu sv.Terezie ježíšovy, ta o tom píše ze zážitků https://magazin.gnosis.cz/sv-terezie-z- ... d-v-nitru/
Když jsou to jen symboly, tak proč se tou Biblí tak oháníš?
intago píše:To je přece v mystických zážitcích. Skutečně to tak je. Stvořitel je naší podstatou, vlastně si hraje Sám se Sebou. Prostě část Sebe zablokoval a hodil do projevu a my ted hledáme cestu zpět, ač jsme se o Něj nikdy neoddělili. To ostatně říkál i dr.Tomáš... ač to patrně nikdy nezažil, jak Vacek.
Kdyby ses trochu snažila, mohla bys to zažít takyTo je daleko víc než si o tom jen číst...
Alaja píše:intago píše:To je přece v mystických zážitcích. Skutečně to tak je. Stvořitel je naší podstatou, vlastně si hraje Sám se Sebou. Prostě část Sebe zablokoval a hodil do projevu a my ted hledáme cestu zpět, ač jsme se o Něj nikdy neoddělili. To ostatně říkál i dr.Tomáš... ač to patrně nikdy nezažil, jak Vacek.
Kdyby ses trochu snažila, mohla bys to zažít takyTo je daleko víc než si o tom jen číst...
Kdepak, p.Vacka já opravdu nemusím...
Kdysi jsem v Praze čirou náhodou zahlédla jak se tvrdé jádro vackovců (mužské) zrovna odtrhávalo od zbytku společnosti Psyché - byla to fakt síla...![]()
A je zajímavé, že se o tom na netu nepíše....
intago píše:I tak má bible velkou cenu, ale bez mystických zkušeností se v ní nevyznáš. Má odvahu říci, co jiná náboženství tají. Že to vůbec není bez bolesti a hned, jak by všichni chtěli...
Alaja píše:A ten Nový Jeruzalém - není nic víc než trochu přerostlá kosmická stanice, hvězdné město
Alaja píše:Alaja píše:A ten Nový Jeruzalém - není nic víc než trochu přerostlá kosmická stanice, hvězdné město
...a mám vážné podezření, že se vůbec nejedná o Boží království. Třeba tam duše zemřelých křesťanů ještírci dovážejí v kontejnerech a dělají z nich bioroboty pro jejich další výzkumy cizích planet ...
intago píše:Alaja píše:Alaja píše:A ten Nový Jeruzalém - není nic víc než trochu přerostlá kosmická stanice, hvězdné město
...a mám vážné podezření, že se vůbec nejedná o Boží království. Třeba tam duše zemřelých křesťanů ještírci dovážejí v kontejnerech a dělají z nich bioroboty pro jejich další výzkumy cizích planet ...
A což takhle požádat Boha o exkurzi?Ujištuji tě, že bys navždy mluvila jinak, jak všichni skuteční mystikové...
intago píše::D alajo-já hobvořil o Království božím. Žes měla k obědu ftipnou kaši?
Alaja píše:intago píše::D alajo-já hobvořil o Království božím. Žes měla k obědu ftipnou kaši?
Bohužel nic, zapomněla jsem se i nasnídat...![]()
No já psala o tom Království Božím, co ho popisuje Bible.![]()
Papež Jan, co před lety zemřel, tak ten skončil v království Božím jenž vypadalo jako rajská zahrada, podobná tropickému pralesu, a to vše ve světlých pastelových barvách...a očekávala ho tam tmavomodrá velmi stará bytost v černém šatu....viděla jsem to jeho očima...![]()
Jo a moje vnučka, když byla ještě velmi malá, tak si ve spánku chodila hrát také do jakéhosi božího království - bylo tam jen to bílé mateřské světlo a vnučka si tam v něm z něho vytvořila stejné hračky, s kterými si ten den prvně hrála a které se jí líbily...viděla jsem to jejíma očima....(ve spánku mne držela za ruku - když jsem svou ruku dala z její dlaně pryč, tak ten přenos vnímání okamžitě skončil)
Jeden český kardinál po umření odletěl pryč červeným tunelem...kam to nevím...
Jo a jeden syrský potentát, když byl na něho spáchán atentát, tak bylo vědomí přemístěno do nějakého sálu s velkým bazénem a tam bylo přidáno k těm, co už tam byly..k recyklaci...
Tak si vyber, možností v nebeských krajinách je hodně. Já viděla jen pár ukázek.![]()
Alaja píše::donknow:
Kaleidoskopy barviček jsem vnímala jen ve svých úplných začátcích meditací, ale pak jsem se jim nakonec dokázala vyhnout a už jen vnímat to čiré světlo a sem tam nějakou tu vizi, co se na tom plátně světla Univerza zjevila...
intago píše:Alaja píše::donknow:
Kaleidoskopy barviček jsem vnímala jen ve svých úplných začátcích meditací, ale pak jsem se jim nakonec dokázala vyhnout a už jen vnímat to čiré světlo a sem tam nějakou tu vizi, co se na tom plátně světla Univerza zjevila...
Mě omejouPrej dokázala se kaleidostopu vyhnout
Takhle odmítat Boha, to je přece velký hřích
intago píše:Alaja píše::donknow:
Tak proto tě uvrhli do tohoto očistce, předpeklí... Málo sis božského vážila.
Co já bych za to dal, to zas mít jako tenkrát v prosinci 1999, i když jsem to málem nerozdýchal... Nic na světě nemá větší cenu
Alaja píše:intago píše:Alaja píše::donknow:
Mýlíš se ty, když odmítáš ono čiré světlo....ten je ten Bůh...
PS: a nejsi v tom sám, takových, které takový Bůh nudí, nebo se ho v této podobě bojí, je docela dost...
Alaja píše:intago píše:Alaja píše::donknow:
Tak proto tě uvrhli do tohoto očistce, předpeklí... Málo sis božského vážila.
Co já bych za to dal, to zas mít jako tenkrát v prosinci 1999, i když jsem to málem nerozdýchal... Nic na světě nemá větší cenu
V prosinci 99 kdosi někde ve vesmíru budoval nějakou další vesmírnou stanici, plechovou, obrovskou, s okýnky....
intago píše:Vím, že je za tím On, ale zablokovaný. Jak by se mohl někdo toho klidného světla bát? Zjevně by tě Bůh raději učil něco jiného, ale ty to nechceš přijmout. Což se Ho optat na jeho vůli s tebou?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník