Jiří Beer píše:hó oponopono http://www.agum.estranky.cz/
Co je to Ho´oponopono?
Někteří jste se již s tímto slovem možná setkali, někteří ne. Toto slovo vyvolalo vlnu nadšení a rozruchu již v mnoha zemích světa. Stačí, když ho zadáte do jakéhokoli internetového vyhledávače a zjistíte, že se o něm píše opravdu na hodně místech. Co to tedy je záhadné Ho´oponopono?
Je to jedna z dalších zajímavých a zároveň jednoduchých transformačních a léčebných technik, která si vysloužila přívlastky „převratná“, „úžasná“, „fascinující“ či „úchvatná“... Ho´oponopono je „tajná“ havajská léčitelská metoda, jejímž základem je meditační čistící modlitba či mantra. Mluví se o ní v souvislosti s lidmi jako Ihaleakala Hew Len, Ph. D., Dr. Joe Vitale a dalšími. Technika je založena na myšlence, že přijmout absolutní zodpovědnost za svůj život - tedy za vše, co se v mém životě objeví - znamená uznat, že vše kolem mne je mým vlastním výtvorem. Problémy nejsou nikdy venku, ale uvnitř mě samého.
Samotná metoda Ho´oponopono v sobě zahrnuje několik přístupů a variant, ale základ, pokud jsem jej pochytil dobře, lze vyjádřit několika jednoduchými body:
1/ Léčení z pohledu a v duchu Ho'oponopono znamená milovat sám sebe.
2/ Chceme-li vyléčit cokoli, co vnímáme ve vnější realitě, musíme to léčit uvnitř sebe.
3/ A to uděláme tak, že uvnitř sebe či v sobě říkáme všemu (čemukoli, co vnímáme jako problém) toto:
Omlouvám se, je mi to líto. (I am sorry)
Prosím, odpusť mi. (Please forgive me)
Miluji Tě. (I love you)
Děkuji Ti. (Thank you)
A dovolíme Božství, ať udělá cokoli – dovolíme to bez jakýchkoli našich očekávání. Můžeme to odříkat, můžeme si to zpívat jako mantru. Tato krátká prohlášení se uvádějí v různých zdrojích v různém pořadí. Když si pořadí poupravíte tak, jak sami cítíte, určitě tím nic nezkazíte – srdce vám napoví.
Říká se, že mnohdy právě ty nejjednodušší techniky dokáží vyvolat ty nehlubší proměny, dokáží dělat tzv. zázraky. Možná právě Ho´oponopono je dalším darem pro každého člověka, aby mohl začít žít celistvě, v radosti, míru, hojnosti a ve zdraví – ve vědomém spojení se svou božskou podstatou.
Přeji Vám hodně radosti, kreativity, lehkosti a lásky při používání Ho´oponopono!
Petr píše:Uplne mi tam nesedi prosba o odpusteni a omlouvani se . tam uz vnimam smisene vibrace, ne tak ciste, jak u tech poslednich dvou vet (Dekuji ti, Miluji te) . Ale mozna je to take o tom z jakeho postoje nebo stavu to cinime.
vostalpetr píše:Na mě je ovšem tenhle systém moc složitej,
jsem ještě tak schopnej si zapamatovat tu modrou vodu,
ale jak se znám, určitě bych si ji zapomněl nalít...
Ale že je všechno pozornost, to si pamatuju, už jenom proto, že furt něco pozoruju
Ale určitě jsou lidi, kteří to mají rádi složitý, miluji tě, děkuji ti, odpouštím ti atd.
a hlavně jsou schopní si to zapamatovat,
to my líní sklerotici si můžeme sotva pamatovat jednu věc...
Ale jinak je to dobrý...
Jiří Beer píše:Pokud je něco špatně?Omlouvám se..
Pokud je něco dobře ?Děkuji vám...
Pokud jsi přišel pozdě?Je mi to líto....
Pokud jsi spokojen?Miluji tě..........
vostalpetr píše:ale je třeba být fakt poctivej a děkovat a milovat VŠECHNO,
obzvlášt to platí o tom, co se nám jeví jako negativum,
třeba někdo mi něco nepěkného udělal, a já jsem z toho pěkně nasr...,
milovat takovou situace i toho člověka a poděkovat za to,
Monika píše: záleží na přístupu k jaký k tomu máš nastavený ...
San píše:vostalpetr píše:ale je třeba být fakt poctivej a děkovat a milovat VŠECHNO,
obzvlášt to platí o tom, co se nám jeví jako negativum,
třeba někdo mi něco nepěkného udělal, a já jsem z toho pěkně nasr...,
milovat takovou situace i toho člověka a poděkovat za to,
tobě to fakt de?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník