armin píše:Z jiného vlákna:
Rüdiger Dahlke:
Má to co dělat s rezonancí. Připouštíme k sobě jenom ty věci, témata nebo lidi, s nimiž máme příslušnou rezonanci. Všechno ostatní, s čím se ještě nekonfrontujeme, s čím ještě neumíme rezonovat, a tedy být na stejné vlně, zatlačujeme do stínu... A ono se to dřív nebo později přihlásí. Buď jako symptom choroby, nebo jako nějaký náš jiný problém.
A považujeme to vybírání si, s čím souzníme, jako hlavní kriterium, jako náš správný směr života. Nebudeme přece se spojovat s něčím, co je jaksi pod námi. My přece míříme výše, k tomu nejlepšímu. Tím co nás nezajímá, nesouzní s námi se přece nebudeme zabývat. Proč??
"Člověk se nerozsvítí tím, že si představuje postavu ze světla, ale tím, že si uvědomí temnotu."
-Carl Jung-
Anselm Grün:
"Čím větší jsou ideály, tím temnější je stín.
C.G.Jung proto stejně jako první mniši považuje za rozhodující vlastnost pro stav zralosti pokoru.
Pokora vyžaduje, abychom své stinné stránky poctivě poznali a smířili se s nimi.
Pokora je odvaha sestoupit do hlubin své duše, kde se všechno vytěsněné skrývá a čeká na vysvobození. Vysvobodit to můžeme jen vědomým a láskyplným přijetím všech svých stinných stránek.
adiuv píše:Anselm Grün:
"Čím větší jsou ideály, tím temnější je stín.
C.G.Jung proto stejně jako první mniši považuje za rozhodující vlastnost pro stav zralosti pokoru.
Pokora vyžaduje, abychom své stinné stránky poctivě poznali a smířili se s nimi.
Pokora je odvaha sestoupit do hlubin své duše, kde se všechno vytěsněné skrývá a čeká na vysvobození. Vysvobodit to můžeme jen vědomým a láskyplným přijetím všech svých stinných stránek.
Kdo má nějaké vlastní zkušenosti s pokorou, ví, že vůbec není snadné být pokorný. Když totiž pochopíme, že jsme se v něčem mýlili, cítíme se tím pokořeni a první impulz, který se v nás objeví, je snaha za každou cenu obhájit pravdivost svého názoru.
Může se v nás ale po chvíli objevit i ochota připustit, že nejsme neomylní. Zkusíme pak poctivě vzít v úvahu i to, co jsme předtím sebejistě odmítali a někdy pak ke svému velkému překvapení zjistíme, že to zřejmě opravdu je jinak, než jsme se v nejlepším úmyslu domnívali a snažili se o tom přesvědčit i ostatní. I když náš názor byl mylný a řada lidí nám trpělivě vysvětlovala, že a proč to je jinak, trvali jsme na svém, protože jsme nebyli dostatečně pokorní.
Takovými zkušenostmi se naše pokora postupně prohlubuje, takže pokorný člověk si svou současnou pokoru velmi jasně uvědomuje – právě díky poznání, že mu předtím chyběla.
armin píše:Z jiného vlákna:
Rüdiger Dahlke:
Má to co dělat s rezonancí. Připouštíme k sobě jenom ty věci, témata nebo lidi, s nimiž máme příslušnou rezonanci. Všechno ostatní, s čím se ještě nekonfrontujeme, s čím ještě neumíme rezonovat, a tedy být na stejné vlně, zatlačujeme do stínu... A ono se to dřív nebo později přihlásí. Buď jako symptom choroby, nebo jako nějaký náš jiný problém.
A považujeme to vybírání si, s čím souzníme, jako hlavní kriterium, jako náš správný směr života. Nebudeme přece se spojovat s něčím, co je jaksi pod námi. My přece míříme výše, k tomu nejlepšímu. Tím co nás nezajímá, nesouzní s námi se přece nebudeme zabývat. Proč??
Otevřít se světu, otevřít se druhým lidem. Na mně (a nějakých mých problémech, stínech) nezáleží. Ne já, ale ty...
(to je mahajána)
Teď zrovna řešíme nemovitost v Brdech, která by se hodila na duchovní centrum. Ale moc se mi do toho nechce - když vidím ty potenciální účastníky, kteří jezdí po těch centrech, sami na sobě nepracují a mají dojem že tam někde někdo za ně s nimi něco udělá.
Eva Nada píše:Pamatuješ si ten můj sen, o čem byl?
Teď zrovna řešíme nemovitost v Brdech, která by se hodila na duchovní centrum. Ale moc se mi do toho nechce - když vidím ty potenciální účastníky, kteří jezdí po těch centrech, sami na sobě nepracují a mají dojem že tam někde někdo za ně s nimi něco udělá.
Alaja píše:Hmm, kdo je to "my"? A až bude centrum komplet hotové a provoz zahájen, tak konečně zrušíš to své inkognito?
Eva Nada píše:
Nu.... ne hra na pana tajemného.... to je přesně vo tom, co jsem ti psala o sašovi... že si na nic nehraje, je otevřený, s celou svou rodinou pro přátele, komunitu, sdílejí, společně pracují, dělí se... jeho číslo se válí všude na netu (jeho slova)... a teď si vem svoje vystupování, působení....
nebe a dudy ....
armin píše:Eva Nada píše:
Nu.... ne hra na pana tajemného.... to je přesně vo tom, co jsem ti psala o sašovi... že si na nic nehraje, je otevřený, s celou svou rodinou pro přátele, komunitu, sdílejí, společně pracují, dělí se... jeho číslo se válí všude na netu (jeho slova)... a teď si vem svoje vystupování, působení....
nebe a dudy ....
Kdo chce nebe, nechť se obrátí se na Sašu
Kdo chce "dudy", nechť se obrátí na mne
armin píše:Alaja píše:Hmm, kdo je to "my"? A až bude centrum komplet hotové a provoz zahájen, tak konečně zrušíš to své inkognito?
"my" jsem já, moje žena a přátelé. Už neuvažujeme.
Zmíněný objekt by byl sice na krásném místě, ale příliš fajnový a tedy i nákladný na investici, provoz a údržbu a to se k poctivé duchovnosti naprosto nehodí.
Ta by měla být dostupná zdarma, komunitně.
Takže takový objekt by se hodil jedině pro nějaké duševně terapeutické, masážní, koupelové atd. centrum pro fajnové paničky a páníčky nebo jejich rozmazlené děti
Nedaleko se již buduje svépomocí centrum - podobně jako to bylo v Jílovém. Účastníci budují a meditují. A tak to má být, tak je to správně.
http://tenovice.bdc.cz/cs/
Ale nejvíc mne dostalo to místo, kde se to buduje .....fakt....
jak by napsala Eva - modří už vědí...
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 3 návštevníků