Trini píše:Nic píše:Peklo je z mého pohledu nepřijetí části sebe.
Tak to vidíš úplně jinak než ostatní.
To je stín, o kterém píše Lída. A to ty zasádně odmítáš.

Hele, o tom dáme řeč jindy, teď je čas na oběd.
Trini píše:Nic píše:Peklo je z mého pohledu nepřijetí části sebe.
Nic píše:Trini píše:
Jeho "peklo" není to, co ty nazýváš "peklem".
"Peklo" je jako vše realitivní pojem...
Řekla bych, že ani Honzam nedává názvu "peklo" jiný význam, než jaký je obecně znám. Řekla bych, že pro něj je stejně jako pro každého výraz peklo symbolem utrpení.
Nic píše:Trini píše:Honzam je velmi čistá bytost,..
To, kým Honzam skutečně je, je stejně čisté a nevinné, jako to, čím skutečně jsi i Ty, Trini.
Nic píše:Trini píše: Hrdost/pýcha, Hněv/vztek.
Tohle je jen projekce ve Tvé mysli, takhle si to představuješ,
Nic píše:že ten druhý musí prožívat negativní emoce, že musí prožívat hrdost, pýchu, hněv vztek, nejspíš proto, že to tak funguje u Tebe, ale může tady být projev, Maharadž může klidně i křičet a přeci se ho nic takového nedotýká.
Nic píše:Uklidit psí hovínko, které leží před vraty, se dá i bez emocí.
Nic píše:Trini píše:Neočekávám, že to pochopíš. Spíš budeš reagovat na své obvyklé "pekelné" = pomstychtivé úrovni - mazání mých přispěvků na Poradně a banování.
To je dosela nepraktická afirmace.
Nic píše:
Možná by ses mohla podívat, v jaké duchovní úrovni se právě teď drží Tvá mysl.
Trini píše:Nic píše:Trini píše:
Jeho "peklo" není to, co ty nazýváš "peklem".
"Peklo" je jako vše realitivní pojem...
Řekla bych, že ani Honzam nedává názvu "peklo" jiný význam, než jaký je obecně znám. Řekla bych, že pro něj je stejně jako pro každého výraz peklo symbolem utrpení.
Obecný význam "pekla" je potrestání za spáchané hříchy. Trestá se bolestí.
honzam píše:Svoboda je potencialita nekonečného temného těla v klidu vytvořit ze sebe cokoliv. Moc je potencialita to opět zničit.
Vadžrajána je můj vlastní stín, který nemám integrovaný jako část své bytosti. Nedokážu sám sobě přiznat, co jsem praktikoval a k čemu to vedlo. Že se snažím ostatní od takové praxe odradit, je až důsledek toho nepřijetí sebe sama jako destruktivní síly.![]()
Nic píše:Je u Honzama směřování do pekla něčím jiným, než nepřijetí své vlastní Celistvosti?
Trini píše:Nic píše:Uklidit psí hovínko, které leží před vraty, se dá i bez emocí.
A helemese, najednou mě vidíš jako psí hovínko. Takže už nejsem žádná láska, nevinnost a čistota?![]()
Nic píše: Trestáním se utrpením a bolestí za to, za co ve skutečnosti v téhle chvíli vůbec nemůže?
Nic píše:Trini píše:Nic píše:Uklidit psí hovínko, které leží před vraty, se dá i bez emocí.
A helemese, najednou mě vidíš jako psí hovínko. Takže už nejsem žádná láska, nevinnost a čistota?![]()
Řekla bych, že není důvod, že bys musela být vztahovačná, že bys musela to, co píšu, brát osobně.
Nic píše: Jako hovínko Tě nevidím, ale některé Tvé příspěvky se občas jako hovínko chovají, obzvlášť, když je píšeš na Poradnu anonymně a směřuješ je adresně, osobně.
Nic píše:Trini píše:Nic píše:Peklo je z mého pohledu nepřijetí části sebe.
![]()
![]()
![]()
Hele, o tom dáme řeč jindy, teď je čas na oběd.
Nic píše:
Tak máš k tomu vysvětlení tady na vlákně Mapa úrovní vědomí dr. Davida Hawkinse.
Věřím, že takhle Ti ta faktická neexistence stínů v mysli už může být jasná.
Nic píše:Trini, máš plnou svobodu integrovat a integrovat...,
případně dovolit tomu všemu, aby to bylo rovnou integrované a abys poznávala v každé bytosti své pravé Já, pak by s největší pravděpodobností ta rejpavost do druhých zmizela, protože by nebyl důvod na nich vidět nic špatného, žádný stín,
protože v Tobě jakožto v pravém Já, které je vším, žádná chyba ve skutečnosti není, plně integrovaná existence všeho, co existuje, způsobuje právě to, že vidíme každého jako naše vlastní já v jiné formě a tohle je osvícení beze stínů.
Nic píše: protože by nebyl důvod na nich vidět nic špatného, žádný stín,
Trini píše:Nic píše: protože by nebyl důvod na nich vidět nic špatného, žádný stín,
Přečti si konečně, co je stín. Vůbec nevíš, o co jde.
Nic píše:Trini píše:Nic píše: protože by nebyl důvod na nich vidět nic špatného, žádný stín,
Přečti si konečně, co je stín. Vůbec nevíš, o co jde.
Osvícená mysl beze stínů nepotřebuje zkoumat, co je stín
Trini píše:
Osvícená mysl už stín dávno integrovala, a proto ví, co je stín a že je nutné ho integrovat.
Neosvícená mysl obvykle o stínu nic neví, a proto ho nemůže integrovat. Bez integrace stinu, nemůže dojít k osvícení.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků