jj, je to o zneužívání moci, pocitu silnějšího, že si něco takového mohou dovolit!
A nejen v náboženských kruzích...
Před dvěma, třemi měsíci jsem se potkala s paní, krásnou, mladou maminkou, nyní šťastně vdanou, dvě krásné děti, bydlí blízko Beskyd, mají koně, psy, kočky, žijí přírodním způsobem. Ona se živí jako masérka, ale i léčitelka lidských duší, že nejen masíruje, ale u toho si i povídáte, míchá různé přírodní mazání, mastičky, kapičky, masíruje nejen klasické masáže, ale i s prvky šamanismu, rituálu atd. Velice zajímavá mladá žena...
Když jsem se s ní poprvé potkala, byla celá rudá v obličeji, na rukou - trpěla akutním exémem..., dost jí to trápilo, svědilo.... říkala, že i když na sobě pracuje, snaží se pochopit příčinu nemoci (nyní exému), že se jí nedaří....
Po nějaké době jsem k ní jela znovu na masáž a očividně byla lepší a taková radostnější a při masírování se mi svěřila s tím, že ten problém, který vyvolával exém, se týkal jejího ranného dětství, kdy byla svým otce zneužívaná, její matka o tom věděla, ale nechtěla nic řešit. V ní zůstal pocit nečistoty, špíny, hanby a nepřijetí sama sebe coby ženy.
Jak na sobě pracovala, až nyní, po x letech se jí tento nevyřešený problém projevil v podobě exému...
Nepomohla si to ale najít, pojmenovat sama, myslela, že toto už má zpracováno, odsunula to, byla u nějaké paní až v Brně a tam to téma vyplynulo...
Tož tak. Kdyby s tím zasunutým nepracovala nyní, táhlo by se to s ní dál, možná do dalšího života, životů...
Každý si s sebou něco táhneme, co neumíme, nebo nechceme řešit...