Trini píše:Nic píše:Petro, nemůžu Ti vůbec nic slibovat, snad jen jediné,
že jakmile objevíš Království nebeské,
budeš mi dokonale rozumět.
Zřejmě jsi nečetla pozorně mé vlákno o Královstvím nebeském podle Jana Křtitele a Ježíše. Tedy: Nemám zájem o Boží království a už vůbec ne o tvoji představu o něm. Tak mne z tvých představ, jak to podle tebe budu mít, prosím tě, vynech. Díky.
Alaja píše:Nic píše:BOŽÍ KRÁLOVSTVÍ JE ZAKOUŠENÍ PRAVDY
Jo???
Pán Bůh na trůně, jedni archandělé napravo, jiní archandělé nalevo, statisíce andělů před nimi...a do toho všeho se má ještě vejít 144 000 lidí, co se po své smrti tam dostali, páč byli silně věřící.... jo a ještě se tam musí vejít PRAVDA.....
Naše pravé JÁ je NEOSOBNÍ JÁ.
Je to Kristovo "KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ", je to Buddhova NIRVÁNA, je to Čínské TAO, je to Tibetská ŠÚNJÁTÁ, je to Hindské OSVOBOZENÍ. Je to naše PODSTATA.
E.T.
"NIKDE JINDE NENAJDETE ŠTĚSTÍ NEŽ VE VLASTNÍM JÁ, PROTO JEJ HLEDEJTE JEDINĚ TAM A SETRVEJTE V NĚM."
Šri Ramana Mahariši
Nic píše:Cokoliv jakkoliv omezené časem a prostorem, je jen výsekem Skutečnosti, je to jen částí Pravdy, o které mluví Probuzení.
Tvé pravé Já je jen jedno jediné, žádné jiné neexistuje a nikdo nemá jiné. Pravé Já Boží království nikdy neopouští.
Alaja píše:Nic píše:Cokoliv jakkoliv omezené časem a prostorem, je jen výsekem Skutečnosti, je to jen částí Pravdy, o které mluví Probuzení.
Tvé pravé Já je jen jedno jediné, žádné jiné neexistuje a nikdo nemá jiné. Pravé Já Boží království nikdy neopouští.
Od kdy??
Před 10 lety vlastně i méně, jsi na to měla jiný názor.....Psala jsi něco o halucinacích....a o také meditaci na halu, ve které se medituje....
Nic píše:Alaja píše:Nic píše:Cokoliv jakkoliv omezené časem a prostorem, je jen výsekem Skutečnosti, je to jen částí Pravdy, o které mluví Probuzení.
Od kdy??
Odfurt, Alajo, odfurt.[Před 10 lety vlastně i méně, jsi na to měla jiný názor.....Psala jsi něco o halucinacích....a o také meditaci na halu, ve které se medituje....
A neznamená to, že se tady nemusí objevit halucinace nebo cokoliv jiného. Ale jak říkám, cokoliv je možné jakkoliv vymezit časem, prostorem, je jen částí Pravdy.
armin píše:Když už zmiňujeme pojem Boží království... je tady snad něco jiného než Boží království?
Dobré je pustit se představ a s tím spojených pocitů a nadějí co je to to Boží království nebo Bůh.
Boží království je přece to, co je. Nebo snad ne?? Je tady snad ještě něco jiného než Boží království ??
Pokud ano, co to tedy je? Já to nevím, nemám zkušenost s něčím jiným.
armin píše:Jak občas píše Tara "Nejsou lidi"
Je tady vůbec někdo koho oslovuje Pravda?
Nebo jsou tu jen ti co se předhánějí v seberealizaci a nejrůznějších iluzorních berličkách? A v touze po štěstí?
Z žijících (u nás) to poctivé pravdivé cítím akorát u Saši Hendruka a nedivím se, že se drží raději v ústraní, protože ten současný rádoby duchovní virtuální "guláš" je pro člověka milujícího Pravdu opravdu odpudivý.
Bohužel i inteligentní a znalý Vostál je zatím z druhé strany přístupu k duchovnosti (kritické) stejně zatím Pravdou "nepolíbený" a proto píše převážně jen svoje bezcenné mindrákové výplody - projekce.
Jak píše dobře Trini - musí se dostat až na dno (a na tom poctivě pracuje), aby se změnil směr jeho dalšího vývoje. Většina bohužel, ani tak daleko není. Zatím jsou to tady bohužel jen takoví duchovní přizdisráči
Eva Nada píše:Tady se to dobře hodí, co chci napsat...
Nenašla jsem lepší vyjádření toho, JAK vnímám Boží království, než jak vyjádřil živým příběhem Anker Larsen v kapitole z knihy Kámen mudrců - Volný.
http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.php?f=273&t=8688
Jsou tu pěkně popsána i jednotlivá "pekla" a "nebe", .... vlastně celá možná cesta duše... až k nalezení Domova. Spočinutí.
Podobně, ale více po buddhovsku, je tato cesta popsána v malinké knížečce ... no a včil mě zabij, nemůžu si vzpomenout na název, poslal jsi mi ji, armine, help
armin píše:Jak občas píše Tara "Nejsou lidi"
Je tady vůbec někdo koho oslovuje Pravda?
Nebo jsou tu jen ti co se předhánějí v seberealizaci a nejrůznějších iluzorních berličkách? A v touze po štěstí?
Z žijících (u nás) to poctivé pravdivé cítím akorát u Saši Hendruka a nedivím se, že se drží raději v ústraní, protože ten současný rádoby duchovní virtuální "guláš" je pro člověka milujícího Pravdu opravdu odpudivý.
Bohužel i inteligentní a znalý Vostál je zatím z druhé strany přístupu k duchovnosti (kritické) stejně zatím Pravdou "nepolíbený" a proto píše převážně jen svoje bezcenné mindrákové výplody - projekce.
Jak píše dobře Trini - musí se dostat až na dno (a na tom poctivě pracuje), aby se změnil směr jeho dalšího vývoje. Většina bohužel, ani tak daleko není. Zatím jsou to tady bohužel jen takoví duchovní přizdisráči
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků