Alaja píše:Každý nejspíš potřebuje něco jiného.
Přesně.
Podle mne se to také bez opravdového úsilí neobejde. Ale na konci se to musí pustit. Tam už žádné úsilí nepomůže dál.

Alaja píše:Každý nejspíš potřebuje něco jiného.
Trini píše:Před pár dny jsem četla něco od J.Vacka, kde vypráví, že chodil v mladých letech pravidelně na meditace k Tomášovým, a jak ho paní Míla Tomášová chválila. To ale nic nemění na mém pocitu, že se neprobudil a naopak z té úrovně, kterou snad kdysi měl, spadl dolů. Obdobně to vnímám u Armina.Oba dva zřejmě usnuli na vavřínech.
Vostalpetr píše:
Zkrátka bez tvrdé práce ať světské, nebo duchovní nejsou koláče, pokud se nenarodí člověk, který už má odpracováno - jako Ramana, Krishnamurti, Ježíš, Buddha a další.
Když si vopičák, jako Petr Vostál naordinuje gaučovou cestu (a ještě ji doporučuje ostatním) - že na něj také sedne "spontánně" osvícení jako na Ramanu, tak to obvykle dopadá hodně tristně, jak můžeme na příkladu Petra Vostála pozorovat.
....................................................................................................................................................................................
Tak jo,
já tedy nikam nespěchám,
takže klidně počkám až budeš mít tu dobrou karmu,
jen si dej bacha aby sis ji nezahnojil opět nějakejma převzatejma vopičárnama,
a především pak záměrem, cílem a ziskem,
takže klidně sbírej zásluhy a koláče a lepší zrody apd.
Alaja píše:Možná, že jsem se tě už na to ptala, možná ne.....ale ptám se ještě jednou. Proč jsi se začal zajímat o to duchovno a pak na sobě tvrdě pracoval? Co bylo u tebe tím počátečním motivem?
Vostalpetr píše:
já tedy nikam nespěchám,
takže klidně počkám až budeš mít tu dobrou karmu,
Trini píše:
Trini píše:Ted' mně došlo, že mi Armin hodně připadá jako J. Vacek.
Když jsem začala psát na Jitřní zemi, tak jsem se tam brzy dověděla o jakýchsi bojí mezi Tomášovci a Vackovci. E. Tomáše jsem znala, ale jméno J. Vacek mi nic neříkalo. Luckovi se docela líbilo, co jsem tenkrát psala, zato Vostálpetr se do mne pořádně pustil. Pak jsem se dověděla, že Luck je Tomášovec a že Vostálpetr stojí na straně J. Vacka. Tenkrát ho dost chválil.
Nedávno jsem přišla na to, že ta kniha, z které jsem v devadesátých letech získala pár dobrých praktických informací je od J. Vacka. Autor sám mne nezaujal, neměla jsem pocit, že má nějakou zvláštní duchovní úroven a jeho projev byl spíš nepříjemný, obdobně jako Arminův. Proto mne jeho jméno nezajímalo, a tak jsem ho zcela zapomněla.
Armin doposud žádné praktické rady nedával, vnímám to jen jako takové povrchní mluvení okolo horké kaše. Jestli napsal nějakou knihu, kde by se nějaké praktické rady našly, nevím.![]()
Před pár dny jsem četla něco od J.Vacka, kde vypráví, že chodil v mladých letech pravidelně na meditace k Tomášovým, a jak ho paní Míla Tomášová chválila. To ale nic nemění na mém pocitu, že se neprobudil a naopak z té úrovně, kterou snad kdysi měl, spadl dolů. Obdobně to vnímám u Armina.Oba dva zřejmě usnuli na vavřínech.
Trini píše:
Podle mne se to také bez opravdového úsilí neobejde. Ale na konci se to musí pustit. Tam už žádné úsilí nepomůže dál.
Eva Nada píše:Jak by řekl klasik: "A komu tím prospěješ?"
armin píše:Nebo je to jinak?
armin píše:...Já naprosto chápu motivace Jany ...
Nic píše:armin píše:...Já naprosto chápu motivace Jany ...
Dítě možná naprosto chápe, že slunce svítí, aby bylo světlo,
Eva Nada píše:Jak by řekl klasik: "A komu tím prospěješ?"
Trini píše:Mysli si dál, co chceš. Stejně jinak nemůžeš.![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků