Mohla by se objevit šance připustit existenci všech těch negativních projevů a začít je vnímat stejně, jako se vnímají všechny pozitivní?
Trini píše:Mohla by se objevit šance připustit existenci všech těch negativních projevů a začít je vnímat stejně, jako se vnímají všechny pozitivní?
Jestli nějaká šance je, tak je zatím v nedohlednu.
Nic píše:
Nebo je možné brát mentální snovou iluzi jako něco skutečného.
Nic píše:Trini píše:Mohla by se objevit šance připustit existenci všech těch negativních projevů a začít je vnímat stejně, jako se vnímají všechny pozitivní?
Jestli nějaká šance je, tak je zatím v nedohlednu.
V tomhle přece není žádný problém.
Trini píše:
"Tvé Já, pravé Já a nepravé Já, Láska s velkým L" a pod. nikdy nepatřily k mým konceptům.
Vostalpetr píše:Útěk před realitou, která je v jejím pracovním prostředí opravdu krutá, a proto by se mělo pravidelně chodit na supervize.
......................................................................................................................................................................................................
O jakékoliv činnosti platí přesně to,
co platí o řezání dřeva,
kdo to neví, bude mít zákonitě problémy,
obzvláště pak s činností zvanou život....
Mohla by se objevit šance připustit existenci všech těch negativních projevů a začít je vnímat stejně, jako se vnímají všechny pozitivní?
Trini píše:Jestli nějaká šance je, tak je zatím v nedohlednu.
Nic píše:V tomhle přece není žádný problém.
Trini píše:
Proč tě jako první napadá nějaký problém? Nepsala jsem o problému.
„Toto obydlí v tom smyslu,‚já jsem‘je jednoduché, snadné a přirozené Jóga je Nisarga jógy. K dispozici je v něm a bez závislosti no tajemství; žádná příprava je nutná a bez iniciace. Ten, kdo je zmatený jeho existencí jako vědomé bytosti a vážně chce najít svůj vlastní zdroj, lze uchopit všudypřítomný pocit ‚já jsem‘, a kdo na ní žijí vytrvale a trpělivě, dokud mraky zakrývající mysl rozpouští a
srdce bytí je vidět v celé své kráse.“
Nic píše:Neexistuje nic skutečného, co by bylo opakem bezpodmínečné všeobsažné lásky.
Tedy neexistuje nic, co by bylo opakem existence samé, protože neexistence prostě neexistuje, to dá rozum.
Nic píše:
Toužit po tom dobrém, je peklo,
Trini píše:Nic píše:
Toužit po tom dobrém, je peklo,
Toužila jsi po dobrém a bylo to pro tebe peklo? Takovou zkušenost jsem neměla, neznám ji.
Ale zeptám se v okolí, jestli je pro někoho peklo, když touží po dobrém.
Právě jsem se zeptala syna, jestli to pro něho byla muka a peklo, když se těšil jako dítě na Štědrý den a toužil, aby tady už byl. Odpověděl, jestli jsem se náhodou nezbláznila. Ale pro opravdové egoisty to třeba je peklo, kdoví?
Trini píše:Jestli nějaká šance je, tak je zatím v nedohlednu.
¨
Nic píše:Není tím pádem ani nic, v co by se mohlo doufat, že se jednou v nedohlednu vyřeší.
Vostalpetr píše:Je to naprosto v pořádku všechno, co mysl považuje za dobré, na čem chce lpět a všechno, co považuje za zlé, co by se mělo odmítat, je možné hodit do jednoho pytle a nenechat se tím spoutávat.
..................................................................................................................................................................................................
Chápu že si potřebuješ zablábolit,
ale todle není možné,
tedy pro křestany to možné je, páč čím jsou "pravdy" primitivnější, tím lépe je chápou,
takže výborně chápou radu "tlučte a bude vám otevřeno"
ale jinak to samozřejmě možné není,
při trošce porozumění duchovním věcem je todle naprosto jasná věc,
už jenom z toho důvodu, že člověk vždycky dostane jenom to, co chce
a ne to, co nechce páč vo tom vůbec nic neví...
Trini píše:Šlo o zjištění typu: Ta voda se hned tak vařit nebude, jestli vůbec ...
Trini píše:tak byste si mohli jít podebatit vo tom tlučení třeba na Poradnu,
Eva Nada píše:O dveřích tam nic není, ale je tam Pááán a naša Peťula
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník