https://www.youtube.com/watch?v=Pj1o1vkpzdM

Obliba MDŽ opět vzrůstá, tvrdí květináři a cukráři
Je vedle ten, kdo si myslí, že Mezinárodní den žen (MDŽ), který letos připadá na neděli, upadl v zapomnění. Naopak. Jeho obliba zase vzrůstá, protože se ukázal jako univerzálnější než únorový svátek svatého Valentýna (svátek zamilovaných) a květnový Svátek matek. Potvrzují to zkušenosti květinářů, floristů i výrobců cukrovinek.
Den žen je vhodnou příležitostí nejen na obdarování manželek, partnerek či matek, ale i kamarádek, kolegyň. „A ať si říká, kdo chce, co chce, MDŽ je něco jako ježíšek, ten se taky nemění. A je pro květináře a floristy stále zajímavější,“ potvrdil Právu Ondřej Štěpánek z vedení Svazu květinářů a floristů ČR, který v Brně na Lesné provozuje květinářství Ammi.
Zdůraznil, že dnes už se nekupují karafiáty s asparágusem, ale sezonní květiny, tedy tulipány, narcisy a hyacinty. Karafiát se vrací jako součást květinových vazeb. Květináři si totiž pochvalují jeho odolnost a široké barevné spektrum. Zatímco podle květinářů jasně v množství prodaných květin vítězí svatý Valentýn a o druhou příčku se pere MDŽ a Svátek matek, cukráři to vidí jinak.
„K MDŽ trochu toho sladkého patří a dámy si alespoň v tento den zaslouží nedívat se na váhu a dopřát si něco na zub. Kolem 8. března je zájem hlavně o dortíky, pralinky, všechny čokoládové dezerty a ručně dělané bonboniéry,“ prozradil prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec.
Zdůraznil, že co do množství prodaných sladkostí v cukrárnách v ČR se svatý Valentýn s MDŽ perou jasně o první místo. Pozadu je Svátek matek, kdy se podle příjmů cukrářů sladké kupuje méně. Mezinárodní den žen byl poprvé slaven v roce 1909 v USA coby den připomínající jejich práva.
Po roce 1989 byl jeho smysl v Česku zpochybňován, a to s odůvodněním, že jde o svátek z časů dávno minulých, který byl nahrazen návratem k oslavám Svátku matek a nově přivezeným svátkem svatého Valentýna.
armin píše:Mne stejně připadá, že opravdová, hluboká obětavá láska dvou bytostí - muže a ženy (případně homo/lesbo) je to nejkrásnější a nejinspirativnější, co se v tomto našem světě dá opravdově žít (a to i po smrti). Mnozí si to nahrazují vztahem s nějakou svojí představou (s Bohem, Ježíšem, milovaným guruem atp.)
armin píše:
Eva Nada píše:A ostatní to mají podle zásluh, že...
armin píše:Eva Nada píše:A ostatní to mají podle zásluh, že...
Ne ostatní, všichni. (není to přímo o nějakých zásluhách ale o vlastní připravenosti - a ta nespadne sama od sebe s nebe).
Na čem jiném než na nás samých to podle tebe závisí?
Na náhodě? Na štěstí (klice)
Člověk často po něčem touží ale nechce se mu pro to něco dělat (se sebou)
Eva Nada píše:Na mě např. hodně zapůsobil příběh (nejlepší učitel), který mi kdysi povídal jáčko.
Myslím, že je to ze Stopaře, nevím, nečetla jsem...
Byl o tom, jak jeden putoval přes hory, lesy, v létě, zimě, prožil hodně utrpení, strádání, mylných nálezů a ztrát...., hledal odpověď na tu (pro něj) nejdůležitější otázku.... jaký má život smysl.... po duchovňácku možná hledal.... Pravdu...
Když už byl skutečně na pokraji svých sil a už vše vzdával.... stanul na ochozu a .... před ním se objevila Ta odpověď.... Odpověď.....
(Omlouvám se, jestli to bylo nějak jinak, ale na mne tento příběh hoooodně mooooc zapůsobil....)
♥
https://cs.wikipedia.org/wiki/42_(odpov%C4%9B%C4%8F)
...
Ve světě Stopařova průvodce po galaxii si myši (pandimenzionální to bytosti) položily za úkol najít odpověď na otázku Života, Vesmíru a vůbec, a proto vybraly ze svého středu dva nejlepší programátory Lunkvila a Fuka, aby sestrojili počítač nazvaný „Hlubina myšlení“, který ji měl vypočítat. A tento počítač jim skutečně po sedmi a půl miliónu letech dal jednoduchou odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec: „42“, s tím, že sám neví, jaké je znění oné základní otázky.
...
Naštěstí Hlubina myšlení dokázala navrhnout největší a nejmocnější počítač, který kdy byl a bude ve vesmíru sestrojen, který dokáže vypočítat základní otázku a který se bude jmenovat Země. Byl postaven Magrathejskou stavební společností. Tato Země byla skutečný skvost, využívající ke svým výpočtům i samotné živočichy žijící na jejím povrchu a výpočet jí měl trvat 10 milionů let. Naneštěstí byla zničena při stavbě hyperprostorové dálnice Prostetnikem Vogonem Jelcem těsně před dokončením výpočtů. Jediný z objektů k projektu použitelných (pokud nepočítáme tyto tři další organismy, které nebyly pro výpočet způsobilé, díky faktu že ji opustili delší dobu před zničením: Trillian, která předčasně opustila projekt se Zafodem Bíblbroxem, a dvě bílé myši, které se jakožto správci projektu nemohly výpočtu aktivně zúčastnit), který se zachránil ze Země, byl Arthur Dent. Když Arthur poté postupně vytahoval písmena namalovaná na kamínky z vaku z ručníku a skládal je za sebou, aby zjistil, jak otázka zní, vyšlo mu: Co dostanete, když vynásobíte šest devíti?[1]
Výsledkem této operace v desítkové soustavě není 42, ale 54. Fanouškové knihy posléze zjistili, že tato operace dá správný výsledek v třináctkové soustavě, nicméně autor knihy označil tuto shodu za čistě náhodnou.[2]
Číslo 42 v ASCII je znak " * " hvězda, neboli slunce je zakladní pro existenci života ve vesmíru a všeho vůbec.
.....
Vostalpetr píše:Také jsem Stopaře dosud nečetla...tak jsem se optala strýčka gůgla..
...............................................................................................................................
To je dobrá kniha, spousta legrace akorát je to scifi, tak nevím jestli by to bylo pro holky,
základním heslem každého průvodce je "NEPROPADEJTE PANICE !!!"
(což se obvláště dneska hodí)
A je tam pár míst která mně přijdou fakt hodně dobrý z duchovního pohledu,
např. popis vládce Vesmíru, jak se naučit létat, nebo návštěva u svatého muže,
docela jsem koukal jak a kde na to autor kápnul....
Takže bych vcelku doporučil..........
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků