Eva Nada píše:No ale uvidíme, co na to armin, on oponuje jen Trini a Petrovi,
Armin - a zřejmě i ty - si myslí, že řešíme koncepty, protože nedokáže poznat, že jak Petr, tak Alaja, tak já si povídáme o našich zkušenostech. Žádnou zkušenost typu nirvikalpa nebo savikalpa armin zatím neudělal, jinak by věděl, o čem mluvíme. Alaja a já máme zkušenost už z doby, kdy jsme o těchto duchovních pojmech - konceptech, ještě nic nevěděly. Jak to měl Petr, to nevím. Právě na základě zkušenosti se my tři můžeme spolu dobře dohovořit. Jsou zde jisté rozdíly, ale podstata je stejná.
Kdo má zkušenost, ten pozná, jestli někdo mluví jen o tom, co si někde přečetl nebo z vlastní zkušenosti.
Alaja to tady někde psala, že my tři už nic nehledáme. Nemáme potřebu poučovat, jako to dělají Jana a armin, i když jsou bez zkušenosti - armin hledá a Jana žije z vyčteného. My tři si o tom prostě jen povídáme. Armina to zřejmě provokuje, a tak se do mne a do Petra neustále naváží. Jedná se ale o jeho problém, ne o náš.
Alaja je na rozdíl ode mne a Petra diplomatická, to víc odpovídá arminově představě o roli ženy. Ty armina obdivuješ, což je přesně to, co by si od žen - a nejen od nich - přál. Ode mne to holt nedostane. Uvízl někde na začátku a ani si toho není vědom. Ale je fakt, že mám hodně přísná měřítka.