Eva Nada píše:Líbí se mi např. filmy asijské, o samurajích...., které mají společné sebeobětování, což bych zdůraznila, sebeobětování- sebe, svého těla, osoby, života ve jménu vyššího ideálu, pravdy...
Trini píše:
Mimochodem: Bojovník zabíjí jen v boji, ale nevraždí bezbranou ženu. To se opravdu idealizovat nedá.
Alaja píše:Prostě to někteří asi nepochopí, včetně mne.
Nejspíš měl zůstat u toho nicka Mirka nebo Franty.....
armin píše:Alaja píše:Prostě to někteří asi nepochopí, včetně mne.
A ten můj obrázek je Mahakálí. To je bojovný nebojácný aspekt Šaktí, který překračuje strach ze smrti. Zobrazuje se tak, že šlape po Ganéšovi, ke kterému se uctívači Boha modlí za zdraví své a svých dětí, za déšť, dobré bydlo atd.
viz tady: http://www.inspiruj.cz/viewtopic.php?f=4&t=4064&p=34994&hilit=vad%C5%BEraj%C3%A1ny#p34994
Alaja píše:Doufám, že se s tím Gaméšou pereš pouze sám uvnitř sebe. Nebo snad ten tvůj vnitřní boj vynášíš i ven a šlapeš po tom bohovi se sloní hlavou i v lidech kolem sebe?
armin píše:Alaja píše:Doufám, že se s tím Gaméšou pereš pouze sám uvnitř sebe. Nebo snad ten tvůj vnitřní boj vynášíš i ven a šlapeš po tom bohovi se sloní hlavou i v lidech kolem sebe?
Já se s Ganéšou neperu, ani Mahakálí se s ním nepere. Symbolizuje to pouze překročení modloslužebnictví a strachu ze smrti
Alaja píše:když Bruncvík šlapal po těle sani a probodával ji kopím....tak jsem měla dojem, že s ní bojoval...
armin píše:Symbolizuje to pouze překročení modloslužebnictví a strachu ze smrti
Eva Nada píše:Já jsem si myslela, že to má pozpátku, nimra
armin píše:Alaja píše:Prostě to někteří asi nepochopí, včetně mne.
A ten můj obrázek je Mahakálí. To je bojovný nebojácný aspekt Šaktí, který překračuje strach ze smrti. Zobrazuje se tak, že šlape po Ganéšovi, ke kterému se uctívači Boha modlí za zdraví své a svých dětí, za déšť, dobré bydlo atd.
viz tady: http://www.inspiruj.cz/viewtopic.php?f=4&t=4064&p=34994&hilit=vad%C5%BEraj%C3%A1ny#p34994
armin píše:Eva Nada píše:Já jsem si myslela, že to má pozpátku, nimra
Myslíš jako že se nimrám - třeba v tobě?
Jak ten chiriurg rozřízl břicho pacientky a povzdechl si "Kdo se má v těch ženskejch vyznat...."
honzam píše:Alaja píše:Prostě to někteří asi nepochopí, včetně mne.
Armin je víc alfasamčí, jako je třeba Arnold nebo Adolf.
Alaja píše:honzam píše:Alaja píše:Prostě to někteří asi nepochopí, včetně mne.
Armin je víc alfasamčí, jako je třeba Arnold nebo Adolf.
Zatím jsem narazila jen na jednoho armina, toho zdejšího...ty ve filmech nepočítám...a nevím, co je na nich elfského....pardon, alfského..
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků