Trini píše:No, to jsi zase udělala arminovi radost.
Alaja píše:Trini píše:No, to jsi zase udělala arminovi radost.
No nevím, nevím. Můj manžel říkával, že jsem spíš velký nalézač nejrůznějších závad.....občas mne používal na testování svých zlepšováků v domácnosti....
Trini píše:
S tebou je armin spokojený, ty jsi ženská, jak má být - aby ta jeho jediná milovaná manželka mohla vyniknout. Ta je nejen sexbomba, ale taky je chytrá, protože má vejšku a hlavně ho miluje opravdovou láskou. To se musíš ještě naučit. Eva ho aspon miluje normální láskou. (Fakt mne kdysi pobavilo, když tvrdil, že je proto lepší než ty a já. )
Alaja píše:Rozhodně nejsem chytrý muž.
Jsem jen žena, nemám vejšku, jen maturu...a je spousta věcí, ke kterým jsem se ještě nedostala. Dalo by se napsat, že mám jen takové všeobecné vzdělání...
armin píše:Trini píše:
S tebou je armin spokojený, ty jsi ženská, jak má být - aby ta jeho jediná milovaná manželka mohla vyniknout. Ta je nejen sexbomba, ale taky je chytrá, protože má vejšku a hlavně ho miluje opravdovou láskou. To se musíš ještě naučit. Eva ho aspon miluje normální láskou. (Fakt mne kdysi pobavilo, když tvrdil, že je proto lepší než ty a já. )
Tady dávám něco pro tebe. Až si to přečteš, on tě ten humor přejde
Trini píše:armin píše:Trini píše:
Tady dávám něco pro tebe. Až si to přečteš, on tě ten humor přejde
Ale prosím tě, vždyt' jsem už psala, že jsem se smířila s tím, že naše bělošská kultura zanikne. To je holt osudové kolo. Jednou je nahoře ten a pak zase jiný.
Trini píše:Alaja píše:Rozhodně nejsem chytrý muž.
Jsem jen žena, nemám vejšku, jen maturu...a je spousta věcí, ke kterým jsem se ještě nedostala. Dalo by se napsat, že mám jen takové všeobecné vzdělání...
Nic není ztraceno, studují i důchodci. Moje dcera právě studuje něco jako tu zemědělskou, tady se tomu říká boku a moje vnučka studuje něco o kamenech. Nějak jsem nepochopila, o co přesně jde - něco mezi geologii, mineralogií a archeologií. Obě prý byly nešt'astné, že nemohly chodit kvůli koronaviru na uni.
Trini píše:Ale prosím tě, vždyt' jsem už psala, že jsem se smířila s tím, že naše bělošská kultura zanikne. To je holt osudové kolo. Jednou je nahoře ten a pak zase jiný.
Trini píše:Začínám skupovávat filmy, které zřejmě budou brzy zakázané a nebo předělané.
Alaja píše:Kdysi jsem dostala od někoho tři zkameněliny...pravěká vejce, velká kolem 10 cm.... Jedno jsem v práci používala jako těžítko na papíry na stole...to mi však někdo ukradl....S jedním jsem pak odkráčela do muzea na Václaváku. Tam mne však odborník zpražil, že to je jen obyčejný horninový patvar, ale přesto jsem mu to tam nechala... bylo totiž na něm (tom vejci) vidět, že se z něho klubalo nějaké hádě, nebo saurus....A to třetí...ani nevím, kdy se mi někam ztratilo....
Odborníci toho občas vědí ještě méně než já....
Trini píše:Třeba to byla dračí vejce. Kdybys je nechala vyklubat, tak by se z tebe stalo něco mezi Stalinem a Hitlerem - jako z Daenerys ve Hře o trůny.
Trini píše:Honzame, studoval jsi něco?
Abys aspon ty byl chytrá ženská.
honzam píše:Trini píše:Honzame, studoval jsi něco?
To už je dávno, když jsem byl ještě spořádaný mladý muž,
Trini píše:honzam píše:Trini píše:Honzame, studoval jsi něco?
To už je dávno, když jsem byl ještě spořádaný mladý muž,
A co jsi studoval?
Eva Nada píše:armin píše:Nepřehlédl, ale připadlo mi jestli to není z tvé strany jen z takové ne úplně hledající zvědavosti. A tady v tom prostředí - Trini, Vostál se mi nechce se o tom šířit. Jestli tě to opravdu zajímá a je to pro tvoje pochopení důležité, tak mailem.
Děkuji za pochopení
Máš pravdu, až budeš mít chuť a "správné" naladění, budu ráda, jestli se o tom podělíš se mnou e-mailem...
Duchovní vztah...
On je jen bojovník za pravdu, novodobý J.Hus. Nelehký úkol....
adiuv píše:
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cislo ... 2012030010
Symbolem opičky tady charakterizuje Trungpa chování osobního já, které samo sebe vnímá jako oddělené od všeho ostatního. Když dochází k jejímu probouzení z iluze a k prohlubování transcendentního poznávání = ke sjednocování s podstatou všeho existujícího, pak nastává to, co Trungpa popisuje následovně:
"Panoramatické uvědomění jí umožní vidět prostor, ve kterém se boj odehrává a díky tomu může vidět i jeho ironické a humorné kvality. Místo aby jen bojovala, začíná boj zkoumat a vidí jeho marnost. Své halucinace a přeludy bere se smíchem. Objeví, že když se stěnami nebojuje, nejsou tvrdé a chladné, ale jsou ve skutečnosti teplé, měkké a prostupné. Zjistí, že se nemusí snažit vyskakovat z pěti oken, nemusí stěny bourat nebo se jimi nějak více zabývat. Může jimi v kterémkoliv místě projít. Proto se soucit neboli karuná označuje jako „něžné a vznešené srdce“. Je to komunikační proces, který je otevřený, něžný a vřelý.
Jasnost a přesnost transcendentálního poznání umožňuje opici vidět stěny odlišným způsobem. Začíná si uvědomovat, že svět nebyl vzhledem k ní nikdy vně, ale to, co vytvářelo celý problém, byl její vlastní dualistický postoj, rozdělení na „já“ a to „ostatní“. Začíná chápat, že ona samotná vytváří pevné stěny, že ji vězní vlastní touha a ctižádostivé úsilí. A tak si začíná uvědomovat, že chce-li se osvobodit ze svého vězení, musí se vzdát své touhy uniknout a musí přijmout stěny takové, jaké jsou."
O těchto ´stěnách´ říkají totéž i jiní duchovní Mistři: "Přijímáním se rozpouštějí".
vostalpetr píše:n je jen bojovník za pravdu, novodobý J.Hus. Nelehký úkol....
To jo,
jenže jak ho v dnešní době upálit aniž bychom neznečištotali životní prostředí a nezanechali uhlíkovou stopu ???
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků