armin píše:Trini píše:Ti lidé, kteří vydrželi v jednom vztahu až do smrti (např. moje rodiče, i když je to oba dělalo nemocné

), jsou na to obvykle velmi hrdí a dívají se z patra na ty, kteří dělali jiné zkušenosti

. Oni holt odpovídají představám státu, společnosti, jak se to má "správně" dělat.

No, já mám se vztahem mých rodičů jinou zkušenost. Říká se, že když mezi dvěma lidmi vznikne v životě hluboký vztah, tak když jeden zemře, druhý do roka zemře také.
Ty by sis přál nebo očekáváš, aby tvoje manželka, kdybys měl zemřít před ní, také brzy zemřela, i když je o tolik mladší?
Znám pár velice pěkných celoživotních vztahů z okolí, ale když muž zemřel, tak žena žila dál. Podle mne je to tím, že žena může sama sobě vytvořit domov, ale muž, který byl na ní v tomto dlouhá léta odvislý, se bez ní cítí ztracený. Asi také bude záležet na jejich věku.
Můj bývalý soused ztratil svou skoro stejně starou celoživotní partnerku v 87 letech. Od penze trávili svůj čas dohromady, hodně cestovali. Když zemřela, tak o ní stále mluvil, chyběla mu, ale byla s ním neustále v jeho myšlenkách. Nevím, jak dlouho potom ještě žil. Po půl roce si ho vzal syn k sobě do Tyrol.
Můj předposlední přítel si přál, abych si přečetla knihu Soulmates (příbuzné duše - existuje ideální partner?) od Jesse Stearna. Mnoho let jsem se tímto tématem zabývala a jako mnozí to přecenovala - řekla bych dnes.
Tou tématikou se zabýval i Prentice Mulford (daroval mi ho ten samý přítel), který se domníval, že bez toho jediného pravého partnera není možný duchovní vývoj.
Já se spíš přikláním k tomu, že sice existuje ta nejbližší příbuzná duše, ale kromě toho pár hodně blízkých, s kterými už bylo stráveno vícero inkarnací. Takže i když třeba ta nejbližší zemře, tak se může objevit některá z těch hodně blízkých a člověka provázet dál, když to osud chce. Např. ten přítel byl jedna z těch mých hodně blízkých příbuzných duší a věděl to.

Dneska už to není pro mne téma.