Návštěvník píše:„Ego je ve skutečnosti pravé, původní Já, protože ego znamená v latině „já“. Ale my jsme zvyklí říkat ego tomu jakoby nižšímu já. Ale toto nižší já neexistuje. Existují zatemňující vlastnosti, které nám předvádějí, že je tu jakési nižší já, kterému říkáme ego. Nemusíme se zbavovat ega, ale zbavme se všelijakých zatemňujících přítěží.“
M.Tomášová, kniha o egu - Setkání 1, str. 8
honzam píše:
Trini píše:armin píše:Se ptám ještě jednou.
a jaká je zkušenost - poznatek třeba Trini. Když už je osvícená (nebo probuzená) tak by to mohla vědět.
Tohle, co jsi právě napsal, je z (tvého) ega.
Jan Němec
Drtikol byl muž plný rozporů
...
V roce 1945 se stal komunistou a komunistické straně zůstal celá 50. léta, kdy se zároveň hlásil k buddhismu a kdy ho jeho žáci měli za plně probuzeného. Do deníku si zapsal "buddhismus = komunismus" a říkal, že Buddha byl prvním materialistickým filozofem, dlouho před Marxem a Leninem.
honzam píše:https://www.youtube.com/watch?v=QaMXv02CC-c
Mára: Jdeš, kam se nikdo jiný neodváží. Budeš můj Bůh?
Buddha: Architekte, konečně jsem tě potkal. Nepostavíš znovu svůj dům.
Mára: Ale já jsem tvůj dům a ty žiješ ve mně.
Buddha: Pane mého vlastního ega, jsi ryzím klamem, neexistuješ. Země je mým svědkem.
Nic píše:Díky. Ano, Mára (démon smrti, který se snažil zabránit Buddhovi v probuzení), pán našeho ega, je ryzím klamem a neexistuje.
honzam píše:Nic píše:Díky. Ano, Mára (démon smrti, který se snažil zabránit Buddhovi v probuzení), pán našeho ega, je ryzím klamem a neexistuje.
Tak, že z Buddhy zkoušel dělat Boha.
Nic píše:honzam píše:Nic píše:Díky. Ano, Mára (démon smrti, který se snažil zabránit Buddhovi v probuzení), pán našeho ega, je ryzím klamem a neexistuje.
Tak, že z Buddhy zkoušel dělat Boha.
To je jedno, mohl cokoliv, nemá to vůbec žádný účinek, protože není ničím skutečným. Pán Tvého rohatého domu, který Ti bere svobodu, neexistuje.
honzam píše:Někteří lidé si myslí, že Ďábel není skutečný a nikdo nemůže být doopravdy zatracený, protože všechny cesty nakonec vedou k Bohu a všichni v Něm v míru spočinou.
Celé tohle téma má ukázat, co se stane, když někdo bude svým srdcem doopravdy směřovat opačným směrem k Ďáblu a daruje (neprodá) mu z opravdové lásky svou duši. Mým cílem je výhradně vědecké zkoumání skutečnosti a odkrytí těchto neprobádaných oblastí pro ostatní. Důrazně apeluji na všechny čtenáře, aby brali mnou uvedená vysvětlení a výklady s velkou rezervou. Vycházejí ze stavu, který je už hodně vzdálený zdravému lidskému prožívání. Není to hra!
honzam píše:Co je to život?
Jak to vidíte?
Nic píše:Život je Bůh a Bůh je láska.
Ten skutečný opravdový život je láskou.
Pokud život není láskou, tak to není život, ale živoření.
Eva Nada píše:Nic píše:Život je Bůh a Bůh je láska.
Ten skutečný opravdový život je láskou.
Pokud život není láskou, tak to není život, ale živoření.
Slova, slogany jsou správně.
Co je to láska. Co je to Bůh.
Ten skutečný...., bezpříčinný....?
Krishnamurti hovoří o vášni bez příčiny....
Nu?
Eva Nada píše:Honzame, v tom příběhu Věčný život je to i o Satanovi...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků