Trini píše:Nic píše:Trini píše:To je tvůj pohled, Jani. Většina ostatních vnímá probuzené a to, co říkají, jinak. Ale to je ok, každý má nárok na svůj pohled.
P.S. Mne by třeba ani Ramana, ani Nisargadatta nezaujali a neviděla bych je jako realizované, kdyby pořád dokola mluvili jen o nějaké dokonalosti, lásce, štěstí a blaženosti. Ale to - na štěstí
- nedělali. O čem Ramana hodně mluvil, bylo the Self - Nadjá. Poznat Nadjá bylo pro něho to jediné podstatné. A Nisargadatta často zminoval opravdovost - opravdovost při pátrání, jak je to s "já".
Mě zaujalo to, co popisují přesně tak, jak to poznávám.
Ano, tak to popisují pro hledající, kteří touží po dokonalosti, štěstí, blaženosti. Pro ty, co hledají Poznání/Pravdu, to popisují jinak.
Dokud jsme hledající, tak se tady objevuje touha najít to, co hledáme.
Jakmile je nalezeno, tak žádná touha není. Jak by bylo možné toužit po něčem, co je vším tím, co skutečně je?
Trini píše:Nic píše:
Opravdovost při pátrání je hezká věc,
Je to podle Nisaragadatty podstatná věc při patrání. A za nám chodili lidé, kteří hledali Pravdu a ne ti, co si myslí, že už našli dokonalost, lásku atd. a tím to pro ně končí.
Máš pravdu, miluju promluvy probuzených, ale ani náhodou nemám potřebu za někým chodit.
Všichni ti probuzení, které miluju, jemně a decentně promlouvají tichem v mém srdci. Mám radost, že ta jejich slova, která vyslovili, tak výstižně popisují to, co se v tichu srdce vyjasňuje.
Nemůžu říct, že bych neobjevovala pořád něco nového.
Je to tak, jak říká Papádží: "Čím víc to poznáváte, tím víc to milujete."
Jedním z prvních, kdo mě oslovovali, byl Ram Dass a momentálně mě fascinuje jeho učitel Neem Karoli Baba.
Říká: "Nevím nic, ale umím změnit vaše srdce."
A ono je to tak, že láska Probuzených mění naše srdce.
To, co považuju za největší majsterštych je: "Miluj každého". Jmenuje se tak Babova kniha. A můj dědeček říkal: "Miluj všechny".
Je to ta nejnádhernější věc, jakou je možné dotáhnout do úplné dokonalosti.
Milovat pravé Já Milovaného, znamená milovat pravé Já nás všech.
Zmizet v té lásce, nebýt absolutně ničím a dovolit, aby Láska byla absolutně vším.