Jářek píše:Mula - kořen. Dhara - opora. Kundaliní - stočená (jako had do klubíčka).
Nevinnost - prapůvodní kvalita.
Nádí - kanálky a centra na cestě jimi,
Až na konečnou...
Eva Nada píše:Jářek píše:Mula - kořen. Dhara - opora. Kundaliní - stočená (jako had do klubíčka).
Až na konečnou...
Pedrito, proč ten nick Jářek...?
Mě to zní jako nářek
Jářek píše:Eva Nada píše:Jářek píše:Mula - kořen. Dhara - opora. Kundaliní - stočená (jako had do klubíčka).
Až na konečnou...
Pedrito, proč ten nick Jářek...?
Mě to zní jako nářek
No mě neJen se mi líbí, když někdo říká "jářku".
Jářek píše:Tak jo.![]()
Muž najde na břehu Atlantiku starou láhev a po jejím otevření vyjde džin. „Můžeš si něco přát, protože jsi mě osvobodil,“ Muž chvíli přemýšlí a pak vysloví přání: „Chci dálnici z Evropy do Ameriky“. „Ach, to je nemožné,“ říká džin z láhve, „jen si pomysli na to množství betonu a problémy, které vznikají u ekologů. „Pak bych si přál, abych se naučil lépe rozumět ženám,“ řekl muž. Džin zbledne a říká: „Ta dálnice měla mít 2 nebo 3 pruhy?“
V mytologii starověkého Řecka se dostala okřídlená sfinga z Asýrie, která přešla také do mytologie perské. Bylo to monstrum, nestvůra s hlavou a hrudí obnažené ženy, měla lví tělo, hadí ocas a ptačí, nejčastěji bývá uváděno orlí, křídla. Podle některých badatelů měla jméno Phix.[zdroj?] Rodiči sfinx byli, podle Hésioda, storuký obr Týfón a jeho manželka Echidna.
...
Slovo sfinx pochází z řečtiny[zdroj?], ale má kořeny v egyptštině, v Egyptě totiž byla sfinx označována jako „šeseps-anch“ (tzn. žijící obraz). Toto slovo se následně dostalo do Řecka, kde díky funkci řecké sfinx bylo přizpůsobeno slovesu sphingo (škrtit) a odtud se rozšířilo do celého světa.
V řecké mytologii je Týfón (Τυφών, 2.pád Týfóna, latinsky Typhon) obrovská hrozivá nestvůra, potomek matky země Gaie. Týfón byl její poslední dítě. Byl to obr se stovkou dračích hlav a s hlasem člověka, psa a býka.
Echidna byla napůl půvabná žena a napůl skvrnitý had. Žila mezi Arimy v hluboké jeskyni. Za muže měla příšeru jménem Týfón.
Paradoxy píše:Asi není v mých silách přečíst celé vlákno. Jsem zvědavá, kam nás tvůj příběh zavede. Kdo je archon?
Paradoxy píše:Co vím že zkušenosti, tak jeden symbol může mít víc významů. Záleží na tom, kdo a pro koho. Člověk to asi pozná intuitivně. Chápu dobře, že hledáš spojitosti toho co se ti děje s tím, co je mimo tebe? Jak nahoře, tak dole?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník