Jářek píše:Mě dycky zajímalo, jak vznikl ten svět (rození, životů a smrtí), tento "náš" vesmír (ve smyslu že v něm zrovna jsme). A co tomu předcházelo. A co tomu, co předcházelo, a co tomu co........ Jako už od mala, od přírody. A vždy jsem jedno velký ucho, když to někdo zkouší pobrat.. vyjevit.
honzam píše:Jářek píše:Mě dycky zajímalo, jak vznikl ten svět (rození, životů a smrtí), tento "náš" vesmír (ve smyslu že v něm zrovna jsme). A co tomu předcházelo. A co tomu, co předcházelo, a co tomu co........ Jako už od mala, od přírody. A vždy jsem jedno velký ucho, když to někdo zkouší pobrat.. vyjevit.
Jako kluka mě to taky zajímalo. Později mě štvalo, že bytosti trpí. Přišlo mi to nesmyslné a tím pádem i celá ta velkolepost stvořeného. Tak jsem začal inklinovat k buddhismu a rozhodl se, že nebudu mít děti. No a stal se ze mě automat na děti. Desítky let nejím maso a teď v tom kolektivním vědomí zjišťuji, že jsem asi v partě se lvy. To úplně vyvrací teorie, že si člověk přitáhne to, k čemu v mysli inklinuje. Myslím, že se tomu říká paradoxy.
Jářek píše:Ta je nestravitelná, zuby by sis vylámal, a nechutnalo by ti.
Paradoxy píše:Jářek píše:Ta je nestravitelná, zuby by sis vylámal, a nechutnalo by ti.
No to teda, dlouho by břicho bolelo
Paradoxy píše:Jářek píše:Ta je nestravitelná, zuby by sis vylámal, a nechutnalo by ti.
honzam píše:Paradoxy píše:Jářek píše:Ta je nestravitelná, zuby by sis vylámal, a nechutnalo by ti.
Uvidíme, jestli se tady ukáže.
honzam píše:Janu bych asi zvládl sežrat. Nedávno se mi po rozhovoru s ní začaly objevovat zvláštní vize, jak z ní trhám maso a cítím v tlamě chuť její krve.
honzam píše:Jin a jang
Zbývá odhalit ještě jedno dávné taoistické tajemství. Je kolem toho spousta diskuse, fabulací a spekulací, ale pravda je prostá. Jin a jang jsou jedním a tím stejným, protože tygr je drak.
https://www.dreamstime.com/illustration/dragon-tiger-yin-yang.html
Salmo1cz píše:Odkud se bere naše mysl?
Naše mysl je derivátem naší Duše.
Tedy naše myšlenky jsou naším zrcadlem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků