Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
to jsem si přísahal už v dětství. Jestli to tak někdy zní. No tak zní. To jméno Kavi, co jsem v sangze dostal, zatím jsem do něj nevyrost. Já jsem zatím bezejmené dítě. A nikam nespěchám.
honzam píše:Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
to jsem si přísahal už v dětství. Jestli to tak někdy zní. No tak zní. To jméno Kavi, co jsem v sangze dostal, zatím jsem do něj nevyrost. Já jsem zatím bezejmené dítě. A nikam nespěchám.
Kdyby k tomu každý takhle přistupoval, život na Zemi by dávno zanikl. Chápu, že se lidem bytostně příčí procházení ohněm muladhary k Molochovi, ale někdo to občas udělat musí.
honzam píše:Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
Kdyby k tomu každý takhle přistupoval, život na Zemi by dávno zanikl. Chápu, že se lidem bytostně příčí procházení ohněm muladhary k Molochovi, ale někdo to občas udělat musí.
honzam píše:Můžete si vybrat buď nahoru nebo dolů. Buď utéct nebo se obětovat pro Zemi.
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/led-zeppelin/stairway-to-heaven-4065
Stairway to Heaven
...
Máš-li rušno v živém plotu,
nelekej se
Je to jen jarní úklid Královny máje
Ano, jsou dvě cesty, kterými můžeš jít,
ale nakonec
Je stále čas změnit směr tvé cesty
A to mě udivuje
V hlavě ti hučí a nezmizí to,
pokud si neuvědomíš
Že pištec tě volá, aby ses k němu přidal
Milá dívko, slyšíš vítr vát?
A věděla jsi,
že tvá cesta leží na šeptajícím větru?
A jak scházíme dolů po cestě
Naše stíny převyšují naše duše
Tam kráčí dívka, kterou všichni známe
Září bílým světlem a chce nám ukázat
Jak se stále všechno mění ve zlato
A když se zaposloucháš
Nakonec melodie k tobě doletí
Když všichni budeme držet pospolu
Tak budeme jak skála a nepohneme se
A ona si kupuje cestu do nebe
Paradoxy píše:honzam píše:Můžete si vybrat buď nahoru nebo dolů. Buď utéct nebo se obětovat pro Zemi.
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/led-zeppelin/stairway-to-heaven-4065
Stairway to Heaven
...
Máš-li rušno v živém plotu,
nelekej se
Je to jen jarní úklid Královny máje
Ano, jsou dvě cesty, kterými můžeš jít,
ale nakonec
Je stále čas změnit směr tvé cesty
A to mě udivuje
V hlavě ti hučí a nezmizí to,
pokud si neuvědomíš
Že pištec tě volá, aby ses k němu přidal
Milá dívko, slyšíš vítr vát?
A věděla jsi,
že tvá cesta leží na šeptajícím větru?
A jak scházíme dolů po cestě
Naše stíny převyšují naše duše
Tam kráčí dívka, kterou všichni známe
Září bílým světlem a chce nám ukázat
Jak se stále všechno mění ve zlato
A když se zaposloucháš
Nakonec melodie k tobě doletí
Když všichni budeme držet pospolu
Tak budeme jak skála a nepohneme se
A ona si kupuje cestu do nebe
Moc pěkná píseň
Paradoxy píše:honzam píše:Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
On by chtěl každý totiž nebe a lásku a tak všelijak. Jenomže nikdo pořádně neví, co že to ta láska je. Tuším, že podle Junga tam byla mořská stvůra, teď si nevzpomenu. Ale význam je stejný.
Paradoxy píše:honzam píše:Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
On by chtěl každý totiž nebe a lásku a tak všelijak. Jenomže nikdo pořádně neví, co že to ta láska je. Tuším, že podle Junga tam byla mořská stvůra, teď si nevzpomenu. Ale význam je stejný.
Jářek píše:Nějak už ztrácím přehled, to bylo na Molocha nebo na mě, nebo na každého, že by chtěl to nebe a lásku..? A kde byla mořská stvůra, u muladhary?
Ani nevím, co s ní má společného Moloch? Nějakej pojídač dětí...
honzam píše:Jářek píše:Nějak už ztrácím přehled, to bylo na Molocha nebo na mě, nebo na každého, že by chtěl to nebe a lásku..? A kde byla mořská stvůra, u muladhary?
Ani nevím, co s ní má společného Moloch? Nějakej pojídač dětí...
Nepodmíněná láska k Ďáblu a odevzdání mu své vlastní duše, aby se z ní nasytil, je taková andělská maturita a zkouška dospělosti. Nedá se při tom podvádět. Ta láska musí být upřímná od srdce.
Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
honzam píše:Jediná možná duchovní cesta a cíl je otroctví. Dvě cesty už jsou svoboda.
Jářek píše:honzam píše:Jediná možná duchovní cesta a cíl je otroctví. Dvě cesty už jsou svoboda.
Ne dvě ale miliardy, kolik je lidí, tolik je cest. A jeden je Řím.
Eva Nada píše:Jářek píše:Já jsem jen dítě, jakou mám mystickou podobu nevím, já nikdy nevyrostu do stařěckého moudrosloví,
Čoveče a to jako proč? Sis to předevzdal už v mládí.
Já vím, asi je to daleko pohodlnější být pořád nedospělé dítě, no ale já bych teda takového chlapa, ha ha ha, nechtěla ani omylem. To ať si je pořád u maminky, u prsu a dudlá si ten cecík, ne?
Fak t to nechápu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků