Paradoxy píše:Jo tak, to jsem nějak ani nepostřehla. Asi to Durodara dělal dřív, než jsem ho poznala.
Je mi jasný, že to nedělají vědomě a svým způsobem je chápu.
Dali jsme se na duchovní cestu, tak bysme měli aspoň trochu praktikovat že
Paradoxy píše:Jak jsem psala už dřív, nechci s tebou vést diskuze. Můžeš si naše komentáře tady přečíst a zamyslet se sama.
Jářek píše:Paradoxy píše:Jo tak, to jsem nějak ani nepostřehla. Asi to Durodara dělal dřív, než jsem ho poznala.
Celé jádro pudla vidím v tom, jak tu lidi vnímaj Miroslava. Kterej si dovoluje jen říct, jak to má, jak to vidí.
Ale nemlich to samé dělaj všici. A v tom, jak to dělaj, je to vidět. Na jednu stranu svoboda a demokracie, a z druhé už ohrazení se vůči tomu a tomu. Což je ok. Co je ale dharmické, co adharmické? V kterém názoru prosvítá pravdivost hlubší než jen mínění osobnosti? Který směruje k příčině žabomyších válek, a který k jejich krmení?
Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá. Ježíš varoval: neházejte perly sviním, tak se toho držím.Nic píše:Paradoxy píše:Jak jsem psala už dřív, nechci s tebou vést diskuze. Můžeš si naše komentáře tady přečíst a zamyslet se sama.
Co to způsobuje fáze: "zamysli se sám" na naší duchovní cestě?
Na duchovní úrovni je tento postoj projevem ega a má zásadní negativní dopady:
Upevňování ega: Duchovní cesta je o překonávání ega, o pokoře a sebepoznání. Postoj "Zamysli se sám" je pravým opakem – je to ego v plné síle, které se cítí nadřazené a spravedlivé.
Blokování soucitu a lásky: Uzavírá srdce. Místo abychom se na druhého dívali s pochopením a láskou (i když s ním nesouhlasíme), díváme se na něj skrze filtr hněvu a soudu.
Únik před vlastní odpovědností: Duchovní růst vyžaduje převzetí 100% odpovědnosti za své pocity a reakce. Tato fráze je přesným opakem – je to snaha hodit odpovědnost za vlastní negativní pocity na druhého.
Duchovní stagnace: Dokud jsme zaseknutí v cyklu obviňování a pasivní agresivity, nemůžeme se posunout dál. Zůstáváme uvězněni v nízkých vibracích hněvu a strachu, místo abychom směřovali k lásce a pochopení.
Fráze "Zamysli se sám" je červenou vlajkou. Je to volání po zcela jiném přístupu – po zranitelnosti, odvaze a upřímnosti říct například: "Jsem tak zraněný/á a unavený/á, že o tom teď nedokážu mluvit. Prosím, dej mi čas," nebo "Cítím se nepochopený/á. Zkusme to probrat jinak."
Paradoxy píše:Jářek píše:Paradoxy píše:Jo tak, to jsem nějak ani nepostřehla. Asi to Durodara dělal dřív, než jsem ho poznala.
Celé jádro pudla vidím v tom, jak tu lidi vnímaj Miroslava. Kterej si dovoluje jen říct, jak to má, jak to vidí.
Ale nemlich to samé dělaj všici. A v tom, jak to dělaj, je to vidět. Na jednu stranu svoboda a demokracie, a z druhé už ohrazení se vůči tomu a tomu. Což je ok. Co je ale dharmické, co adharmické? V kterém názoru prosvítá pravdivost hlubší než jen mínění osobnosti? Který směruje k příčině žabomyších válek, a který k jejich krmení?
Nad tímhle se musíme zamyslet každý sám za sebe a položit si ty otázky do nitra, jinak to nejde
Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Paradoxy píše:No přeci pro nás všechny, pro život sám
Mě inteligence radí, že zrovna tobě nemám co vysvětlovat.Trini píše:Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Tak proč sem chodíš, když ti Jana tak strašně vadí? A já zřejmě také.
Proč si v klidu nerozbíráte s Pedrittem na Posezeníčku, jak to máme špatně.
Inteligence je: Když nejsem na někoho zvědavý/á, tak ho nečtu.
Agresivita je: Vyháním ho pryč, i když mám možnost si bez něj v klidu psát někde jinde.
Trini píše:Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Agresivita je: Vyháním ho pryč, i když mám možnost si bez něj v klidu psát někde jinde.
Ano, je to totiž životně důležité.Jářek píše:Paradoxy píše:No přeci pro nás všechny, pro život sám[/qu
ote]
I velcí Mistři (to je fuk jaké nauky) konají bohoslužby, nejen ve svém nitru, ale i v projevu.
Prostě jako obřad úcty
Jó no, a vlastní fasádu natřou hezky na bílou a druhejm poukazujou na to jakej bordel mají uvnitř, i když tam nikdy nebyli. Ve skutečnosti totiž poukazují na svůj vlastní binec uvnitř domečku.Jářek píše:Trini píše:Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Lidi chodí, kde je živo. Nemá smysl jim radit kam, on internet někomu patří?
Ale rozlišit manipulaci smysl má tam či onde.
Tohle je podobné dvoum domkům naproti sobě, a jejich obyvatele vše vedle nasírá, chytaj se slov dle vlastních představ, jak má bydlo vypadat. Atd..
Jářek píše:Trini píše:Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Lidi chodí, kde je živo. Nemá smysl jim radit kam, on internet někomu patří?
.
Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků