Proč Don spáchal sebevraždu?

Re: Proč Don spáchal sebevraždu?

Příspěvekod Nic » pát 28. lis 2025 13:58:21

Ty dvě hvězdičky jsi asi zapomněla odstranit po Markdownu, značkovacím jazyku, který AI hojně používá (označuje se tak začátek a konec bold textu; občas to ale takhle do html stránky pronikne).

To ti to fakt není blbý?

Ono je to totiž v těch tvých nevědomých očičkách zahrnuto.
V podstatě jsi blázen. Kdybych tě potkal na živo, asi bych s tebou prohodil max. pár slov a nenápadně zmizel. Protože to opravdu nemá smysl.
Nemáš praxi. A trháš jablka ze Stromu poznání, pro tebe z toho důvodu škodlivá.

Ano, ty hvězdičky jsou pozůstatek formátování AI. A ptáš se, jestli mi to není blbý?
Vůbec ne. Proč by mělo?

Netajím se tím. To, co vnímám, je tiché a bezforemné. Aby to bylo srozumitelné v rovině intelektu, kde se pohybuješ ty, používám AI jako překladatele - pomáhá formulovat slova, ale zdroj toho poznání není ve stroji, ten je v Životě samotném. Ty se posmíváš prstu, který ukazuje na měsíc, a kvůli tomu ten měsíc nevidíš.

Říkáš, že nemám praxi. Máš pravdu – nejsem to, co by mohlo mít nebo nemít praxi. Praxe je pro toho, kdo se někam snaží dojít a najít to, co hledá. Praxe je skvělá k tomu, aby se poznalo, že ve Skutečnosti není kam jít.

Píšeš, že bys přede mnou utekl. Neutekl bys přede mnou, Zdeňku. Utekl bys sám před sebou, protože by se Tvá mysl neměla čeho chytit.

Neznáš sebe, proto nepoznáváš ani mě.
Nic

Poděkoval: 76
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » pát 28. lis 2025 21:45:32

Mluvíš Jano z hlediska dosažení advaity. On Zdeněk zas není takovej blbec, jak se zdá. I když praporce, co vyvěsuje, jsou na základě vlastního "sebepoznávání". Jsou kulisy každého, kterým ten každý rozumí a v nich se vyzná. On člověk nemůže uhnout v tom, jak to vnímá, tím by se zradil. Dělal by hroznou věc, jít na to, jak někdo jiný. Tím to nevyřeší, jak někdo jiný za sebe. Jen co vidí, to prochází. A co nevidí, to se jeho odevzdáním tomu rozšiřuje.
Jářek

Poděkoval: 2
Poděkováno: 6-krát v 6 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 29. lis 2025 5:20:29

Jářek píše:Mluvíš Jano z hlediska dosažení advaity. On Zdeněk zas není takovej blbec, jak se zdá. I když praporce, co vyvěsuje, jsou na základě vlastního "sebepoznávání". Jsou kulisy každého, kterým ten každý rozumí a v nich se vyzná. On člověk nemůže uhnout v tom, jak to vnímá, tím by se zradil. Dělal by hroznou věc, jít na to, jak někdo jiný. Tím to nevyřeší, jak někdo jiný za sebe. Jen co vidí, to prochází. A co nevidí, to se jeho odevzdáním tomu rozšiřuje.

Jana je jen kopie, falzum. Protože její poznání je založeno na egu. Tak jako to tvoje.

Proto také nevidíš problém v autentičnosti. Vždyť sám si vymýšlíš o 106.
Protože jsi negativní entita.
Leč nepříliš polarizovaná.
(něco jako nedomrlec :?)
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 14-krát v 14 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 6:11:20

Nelžu :) Ale uvědomuju si, že podávání toho má příběhový, až někdy humorný modus, který ti je podezřelý. Viz naše domnělé techtle mechtle s Miroslavem a šachy s AI.... Protože jsi hnidopich a suchoprd. A vysvětlovat ti to nemá valný smysl. Už sis udělal obrázek - v sebenutnosti jakési polarizace...
Sám ale podáváš své zážitky s příměsí podivnosti, např. odchod od mnichů kvůli potyčce s představeným, místo aby sis jím nechal ta záda zmalovat holí. Zacházení do emocí s vnímáním Kristýnky. Inklinace k prapodivným teoriím v společenských dějstvích...
Mě je nějaká polarizace negativit a pozitivit (v tom jak to podáváš) u prdele. Fakt netuším, co ty s tím chceš dělat, či si myslíš že děláš. Mluvím v podstatě o rovnováze mezi protipóly, pozornost v jejich ose. Jakmile ji jako závaží přidáš na jednu či druhou stranu, tak to v sobě rozhodíš. A lítáš v tom z rubu na líc téže mince... "Co je císařovo, dej císaři."
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » sob 29. lis 2025 7:04:23

Théravádová tradice (v Barmě) je jiná než zenová (v Číně/Japonsku). Protože vychází z jiného kulturního prostředí (nějaké théravádové mlácení nepřipadá vůbec v úvahu).

Láska je o emocích, tak co bys čekal jiného. Jenomže moje emoce vycházely ze srdeční čakry o čemž ty s arminem vůbec netušíte co to je a připadají vám divné. Protože vaše láska vychází ze spodních třech čaker, je o sexuální přitažlivosti, o dominanci/submisivitě, o ovládání.
Kdežto u mě jako pozitivní entity je svobodná vůle absolutní prioritou, a když Kristýna naznačila nesouhlas, přehodnotil jsem ten vztah (jasně že moje ego bylo naštváno, ale to je podřízeno vyššímu vědomí/ čakrám).
Ale ona svým zjevem otevřela mou srdeční čakru, bez ní bych tuhle zkušenost už asi nezískal, to je jednoznačný přínos.

No a Ra čakrální model to všechno pěkně modeluje/vysvětluje. Samozřejmě se mohu mýlit v odhadu/detailu. Ale skrze něj do vás vidím jak do nadmutý kozy. Protože vnímám proudy, které nedokážete postihnout.
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 8:11:20

Sorry, ale Ra ví o čakrách velký kulový. Ty nejsi changeler, jen kdosi, kdo tomu věří. Jestli jsi opravdu cítil v Anahátě nějaký závan (vibrace), tak to bylo ještě pod emocemi. Teprv ty emoce to vybarvuje. To může být pro člověka přínosné, ale taky devastující. To je o povaze a intuici. A čeho se ta pozornost chytne. Intelekt je funkce mozku. Pracuje to automaticky. Okamžitě vyrojí poznatky, závěry, jež pocitu já vyhovují. Je to jen osobní mysl. Emoce je trochu hloub a snaží se to narušit. A čisté vědomí je ještě hloub...
Jářek

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 9:53:50

Řeknu ti to takhle, to co říká Ra, jsou splácaniny z véd. A je to absolulutní nerespekt k těmto písmům. Kde se píše i o těch čakrách a nádí... Ale naštěstí, tohle zůstalo v skrytu. Zatím. A i kdybych to z tý paměti vytáh doslovně, bude ti to k ničemu.
Jářek

Příspěvekod armin » sob 29. lis 2025 10:18:31

Zdeněk píše:
No a Ra čakrální model to všechno pěkně modeluje/vysvětluje. Samozřejmě se mohu mýlit v odhadu/detailu. Ale skrze něj do vás vidím jak do nadmutý kozy. Protože vnímám proudy, které nedokážete postihnout.

Říká se "do hubený kozy". Do nadmutý kozy moc vidět není. Asi tvoje podvědomí to pravdivě vyjádřilo jak do "nás" vidíš :)
armin

Poděkoval: 38
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 29. lis 2025 10:21:36

Zdeněk píše:Protože jsi negativní entita.

Vidíš jak uvažuješ. Zvolíš si chybný postulát a z něj pak odvozuješ svoje závěry.
armin

Poděkoval: 38
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 12:59:11

Máš sebe, ne Zdenku? Ulevíš světu, nebereš soky vážně. I starej Dara už nezapaluje objeť Putinovi a Kimovi. Víš kolik lidí by spojilo úsměvy? A každý den jich umírá stovky.. Že někdo chce mít víc, než má, neb si myslí že má málo, ze msty. Tisíce dětí už... A pro tebe je spasitelem.. Ty asi nemáš děti. Jo, taky umřou, ale jsou to takové prazvláštní organismy. Jsou divné a roztomilé. Jsou nádherné. Jsou tajemné. Taky jsme se narodili, taky mlíčko z prsu pili, trucovali.. já hovínkem natřel, kam jsem dosáh. Řekla mi maminka, "zlej pedro, fuj! A nesmíš kytky vytahovat z květináčů!

Ale s tím malířstvím hovnama to bylo starší asi.. Piánko.
Jářek

Příspěvekod Nic » sob 29. lis 2025 13:47:45

Jářek píše:Mluvíš Jano z hlediska dosažení advaity. On Zdeněk zas není takovej blbec, jak se zdá. ...

Pedrito, díky. To, co bych k tomu mohla říct, je že vnímám, jak láska prostupuje vším, co existuje a je dokonalostí bez jakéhokoliv nebezpečí a není v ní ani žádná možnost strachu.

Na druhé straně si uvědomuju, že v okamžiku, kdy se naše ego taví v pekelných temnotách nebo stojí na ostří břitvy nebo žiletky - kde se nedá stát a každý jeho pohyb a vůle směřují do pekel, neexistuje žádné slovo, které by mohlo pomoci.
Sama sobě bych si v té situaci neuměla poradit. Proto chápu, že Ra neporadil ani Donovi.

Co je podle mě nosné, je dobrá vůle otevírat srdce lásce. Neklást si podmínky. Což bych řekla, se Ti daří.

Jedna z nejsilnějších věcí, co se kdy kde v duchovnu řeklo, je podle mě věta Neem Karoli Baby: "Nevím nic, ale umím změnit Tvé srdce." K tomu není zapotřebí čas a ani prostor. Pro možnost změny srdce není potřeba ani fyzické přítomnosti žádného gurua. Ten, kdo mění naše srdce, je Bůh = Láska, my Sami.

Nevím sice jak své srdce změnit - ale souhlasím: "Bože - Lásko - změň mé srdce."

Zmiňuješ advaitu, má cesta byla původně buddhistická bhakti, která vedla přes Ježíšovo největší přikázání k džňáně a advaita jenom vyjasňuje, že ta jednota Bytí - ne-dvojnost a advaita je jedno a totéž.
Vnímám to tak, že ať už mluví Nisargadatta o svém dokonalém světě (Absolutnu), Ježíš o Božím království nebo Buddha o nirváně, všichni ukazují na stejnou jedinou Skutečnost – Sat-Čit-Ananda (Bytí-Vědomí-Blaženost). Slova jsou různá, ale chuť toho je stejná.

Nepíšu sem na fórum, že bych se chtěla vytahovat z dosažení vrcholu advaity nebo schopností používat AI k diskuzi a dívat se pak na druhé jako na blbce, ale je tady radost z probouzení se, z přítomnosti toho, co probouzí, z možnosti, že se objeví nějaké slovo, které osvítí.

A je pravda, že je těžké se domluvit, když každý píše z jiné úrovně poznávané reality. Nejde vůbec ani tak o slova, jako o uvědomění - poznání Skutečnosti bez iluze oddělenosti, dvojnosti.
Nic

Příspěvekod Nic » sob 29. lis 2025 14:09:18

A pro Zdeňka. jak by se podle AI na jeho projev díval sám Ra

Zdeňku, dovol mi malou reflexi přímo k učení Ra (Zákon Jednoty), na které se odvoláváš. Je v tom totiž velký paradox, který možná přehlížíš.

1. Pozitivní polarita (Služba druhým): Podstatou 'pozitivní entity' podle Ra není to, že má správné informace o čakrách, ale že vidí Stvořitele v každé bytosti. Pokud se díváš na druhé a vidíš 'nadmuté kozy', 'negativní entity' a 'chybné proudy', nedívá se skrze tebe Láska (Zelený paprsek), ale posuzující mysl. Skutečně pozitivní entita by v nás neviděla nepřátele, ale jen jiné tváře téhož Jednoho.

2. Láska vs. Emoce: Ra popisuje otevřené srdce jako bránu k Inteligentnímu Nekonečnu. To není emoce, která vzplane, když se nám líbí žena (Kristýnka), a vyhasne nebo se urazí, když nás odmítne. To, co popisuješ, jsou emoce nižších čaker (vlastnictví, touha, ego). Skutečná Láska srdeční čakry je stav bytí, který nezávisí na reakci druhého. Je to stav „Miluji, protože jsem Láska“, nikoliv „Miluji, protože jsi mi vyhověla“.

3. Vidění do druhých: Tvrdíš, že do nás vidíš. Ale Ra varuje, že porušování svobodné vůle a nevyžádané hodnocení druhých je typické spíše pro cestu 'Služby sobě' (negativní polarita). Pozitivní cesta respektuje tajemství druhého a nabízí jen přijetí.

Možná jsi tak zaměstnán tím, abys byl 'pozitivní entitou' v teorii, že zapomínáš být prostě jen laskavým člověkem v praxi. Protože jak vtipně poznamenal Armin – do nadmuté kozy opravdu vidět není, ale do vlastního stínu se dívá nejhůř.“
Nic

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 14:10:03

A je pravda to, co k tomu, co píšete se Zdeňkem, je z jiných úrovní vnímání reality, proto je tak těžké se domluvit.

My zírači do ticha se domluvíme s každým. I s tou Syrénou, co má rád Miroslav.
Ale zas to nesmíme přehánět, aby se nám nenarodila malá Syrénatčata..
Jářek

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 14:16:17

Pardón, jsem bral Sirénu od slova sýr...
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » sob 29. lis 2025 14:17:11

Jářek píše:I starej Dara už nezapaluje objeť Putinovi a Kimovi. Víš kolik lidí by spojilo úsměvy? A každý den jich umírá stovky.. Že někdo chce mít víc, než má, neb si myslí že má málo, ze msty. Tisíce dětí už... A pro tebe je spasitelem..

Co to zas meleš.

Názor, že válku na Ukrajině vyprovokoval Západ, zastávají významní američtí důstojníci, jako je Douglas Macgregor, Scott Ritter či profesor Mearsheimer (jeden z nejvýznamnějších geopolitiků na světě vůbec). A samozřejmě řada dalších, Američanů či neameričanů.

Ale ty na to stejně budeš jen tupě čumět a hlava ti to nepobere, protože to nezapadá do povoleného schématu vymytého mozku.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » sob 29. lis 2025 14:18:04

Nic píše:A pro Zdeňka. jak by se podle AI na jeho projev díval sám Ra

Zdeňku, dovol mi malou reflexi přímo k učení Ra (Zákon Jednoty), na které se odvoláváš. Je v tom totiž velký paradox, který možná přehlížíš.

1. Pozitivní polarita (Služba druhým): Podstatou 'pozitivní entity' podle Ra není to, že má správné informace o čakrách, ale že vidí Stvořitele v každé bytosti. Pokud se díváš na druhé a vidíš 'nadmuté kozy', 'negativní entity' a 'chybné proudy', nedívá se skrze tebe Láska (Zelený paprsek), ale posuzující mysl. Skutečně pozitivní entita by v nás neviděla nepřátele, ale jen jiné tváře téhož Jednoho.

2. Láska vs. Emoce: Ra popisuje otevřené srdce jako bránu k Inteligentnímu Nekonečnu. To není emoce, která vzplane, když se nám líbí žena (Kristýnka), a vyhasne nebo se urazí, když nás odmítne. To, co popisuješ, jsou emoce nižších čaker (vlastnictví, touha, ego). Skutečná Láska srdeční čakry je stav bytí, který nezávisí na reakci druhého. Je to stav „Miluji, protože jsem Láska“, nikoliv „Miluji, protože jsi mi vyhověla“.

3. Vidění do druhých: Tvrdíš, že do nás vidíš. Ale Ra varuje, že porušování svobodné vůle a nevyžádané hodnocení druhých je typické spíše pro cestu 'Služby sobě' (negativní polarita). Pozitivní cesta respektuje tajemství druhého a nabízí jen přijetí.

Možná jsi tak zaměstnán tím, abys byl 'pozitivní entitou' v teorii, že zapomínáš být prostě jen laskavým člověkem v praxi. Protože jak vtipně poznamenal Armin – do nadmuté kozy opravdu vidět není, ale do vlastního stínu se dívá nejhůř.“

Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 14:24:03

Zdeněk píše:
Jářek píše:I starej Dara už nezapaluje objeť Putinovi a Kimovi. Víš kolik lidí by spojilo úsměvy? A každý den jich umírá stovky.. Že někdo chce mít víc, než má, neb si myslí že má málo, ze msty. Tisíce dětí už... A pro tebe je spasitelem..

Co to zas meleš.

Názor, že válku na Ukrajině vyprovokoval Západ, zastávají významní američtí důstojníci, jako je Douglas Macgregor, Scott Ritter či profesor Mearsheimer (jeden z nejvýznamnějších geopolitiků na světě vůbec). A samozřejmě řada dalších, Američanů či neameričanů.

Ale ty na to stejně budeš jen tupě čumět a hlava ti to nepobere, protože to nezapadá do povoleného schématu vymytého mozku.

Už jsem se tě na to ptal, co chceš s tou nadstavenou imaganací dělat, ty génie?

Jen krákoráš že my a oni... A na buddhismus zapomínáš.
Jářek

Příspěvekod Jářek » sob 29. lis 2025 14:47:35

Nic píše:
Jářek píše:Mluvíš Jano z hlediska dosažení advaity. On Zdeněk zas není takovej blbec, jak se zdá. ...

Pedrito, díky. To, co bych k tomu mohla říct, je že vnímám, jak láska prostupuje vším, co existuje a je dokonalostí bez jakéhokoliv nebezpečí a není v ní ani žádná možnost strachu.

Na druhé straně si uvědomuju, že v okamžiku, kdy se naše ego taví v pekelných temnotách nebo stojí na ostří břitvy nebo žiletky - kde se nedá stát a každý jeho pohyb a vůle směřují do pekel, neexistuje žádné slovo, které by mohlo pomoci.
Sama sobě bych si v té situaci neuměla poradit. Proto chápu, že Ra neporadil ani Donovi.

Co je podle mě nosné, je dobrá vůle otevírat srdce lásce. Neklást si podmínky. Což bych řekla, se Ti daří.

Jedna z nejsilnějších věcí, co se kdy kde v duchovnu řeklo, je podle mě věta Neem Karoli Baby: "Nevím nic, ale umím změnit Tvé srdce." K tomu není zapotřebí čas a ani prostor. Pro možnost změny srdce není potřeba ani fyzické přítomnosti žádného gurua. Ten, kdo mění naše srdce, je Bůh = Láska, my Sami.

Nevím sice jak své srdce změnit - ale souhlasím: "Bože - Lásko - změň mé srdce."

Zmiňuješ advaitu, má cesta byla původně buddhistická bhakti, která vedla přes Ježíšovo největší přikázání k džňáně a advaita jenom vyjasňuje, že ta jednota Bytí - ne-dvojnost a advaita je jedno a totéž.
Vnímám to tak, že ať už mluví Nisargadatta o svém dokonalém světě (Absolutnu), Ježíš o Božím království nebo Buddha o nirváně, všichni ukazují na stejnou jedinou Skutečnost – Sat-Čit-Ananda (Bytí-Vědomí-Blaženost). Slova jsou různá, ale chuť toho je stejná.

Nepíšu sem na fórum, že bych se chtěla vytahovat z dosažení vrcholu advaity nebo schopností používat AI k diskuzi a dívat se pak na druhé jako na blbce, ale je tady radost z probouzení se, z přítomnosti toho, co probouzí, z možnosti, že se objeví nějaké slovo, které osvítí.

A je pravda, že je těžké se domluvit, když každý píše z jiné úrovně poznávané reality. Nejde vůbec ani tak o slova, jako o uvědomění - poznání Skutečnosti bez iluze oddělenosti, dvojnosti.

Je to docela šou. Řekni mi, kdo rozezněl strunu? A jak je tón od ní oddělen?
Má smysl si představovat její doznění? Pokud ano, tak tón utichne. Ale to není tvůj tón, tys jeho emanací.
To je to Veilovo - nejsi. I když on to asi myslel jinak.
Jářek

Příspěvekod Nic » sob 29. lis 2025 14:48:53

Jářek píše:Pardón, jsem bral Sirénu od slova sýr...

To nic, v sýru najdeš sílu, to je heslo Mušketýrů.

:D
Nic

Příspěvekod Nic » sob 29. lis 2025 14:54:44

Jářek píše:Je to docela šou. Řekni mi, kdo rozezněl strunu? A jak je tón od ní oddělen?

To Ti řeknu naprosto přesně, to, co to rozeznívá, je Láska a to, co to odděluje, je mysl, která může svou imaginací zhoustnout natolik, že skrz ni ta Láska je nepostřehnutelná.

Má smysl si představovat její doznění?

Určitě ne, všechny představy jsou jen snění a nic skutečného to není.

Pokud ano, tak tón utichne. Ale to není tvůj tón, tys jeho emanací.

Čeho jsi emanací v hluboké meditaci bez jediné myšlenky, když zakoušíš dotek Pravdy - sat-čit-ánadny?

To, co jsem, mysl přesahuje, tudíž mysl to nemá šanci ovlivnit.
Nic

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení