Zdeněk píše:A ty se staráš o zpochybnění toho faktu tak, že zpochybňuješ toho, kdo jej zveřejnil. Nelíbí se ti, že se něco takového zveřejňuje, že?
To jen vypovídá o tom, jaký jsi zmrd.

Já to nijak nezpochybňuji. Ani dotyčného nezpochybňuji tím, že uvádím, co je zač - jen to vysvětluje, jaké informace a záběry si vybírá.
Mám dojem, že na okupovaných územích musí bojeschopní muži narukovat pro změnu do ruské armády
Zeptal jsem se na to AI:
Nábor a mobilizace ukrajinských mužů do ruské armády na okupovaných územích probíhá formou systémového nátlaku, vynucené integrace do ruské státní správy a skrytých i otevřených odvodů. Podle mezinárodních vyšetřovatelů a Generální prokuratury Ukrajiny využívají okupační úřady k doplňování stavů celou řadu donucovacích mechanismů.
Mezi hlavní metody náboru patří:Nucená pasportizace a vojenská registrace: Místní obyvatelé jsou pod pohrůžkou ztráty práce, lékařské péče či sociálních dávek nuceni přijmout ruské občanství. Jakmile muž získá ruský pas, okupační úřady ho automaticky zapíšou do vojenských registrů.
Pravidelné a celoroční odvody: Mladí muži ve věku 18 až 30 let jsou povoláváni k povinné vojenské službě v ruské armádě. Ruská legislativa navíc zavedla nepřetržité odvody, které v okupovaných regionech probíhají celoročně.
Zrušení odkladů pro studenty: V Luhanské a Doněcké oblasti došlo k plošnému zrušení odkladů vojenské služby pro studenty denního studia, čímž se pod odvodový tlak dostaly tisíce dalších mladých lidí.
Ekonomický nátlak a klamavá rekrutace: V oblastech s vysokou nezaměstnaností lákají náboráři muže na vysoké finanční odměny. Často jim slibují bezpečné pozice v zázemí (například u obsluhy dronů), avšak po podpisu kontraktu jsou posíláni přímo na frontovou linii.
Zastrašování a zneužívání zaměstnavatelů: Ruské úřady vyvíjejí tlak na místní podniky a instituce, které musí plnit kvóty a předávat seznamy svých zaměstnanců vojenským komisariátům. Mužům, kteří se odmítnou registrovat, hrozí vězení nebo deportace.
Tento nucený odvod obyvatel z okupovaných území do armády okupační mocnosti je podle Ženevských úmluv považován za válečný zločin. Ukrajinské úřady dlouhodobě doporučují mužům na těchto územích se odvodům vyhýbat, skrývat se, případně se pokusit o odjezd přes třetí země.